Anahtar Deliği 28.11.2018

Anahtar Deliği 28.11.2018

Anahtar Deliği 28.11.2018

Büyükşehir değişti ya Ortahisar?

AK Parti derin kulislerinden biriyle yine dertleştiğimiz o anlardan birini yaşadık.

Dün Murat Zorluoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu açıklandıktan hemen sonra konuştuk.

“Vali’nin Trabzon’a getirilmesi büyük bir risk” dedi.

Sonuna da şunu ekledi; “Ama şu bir gerçek büyükşehir belediye başkanlığında kırsalda oyu parti ve genel başkanı alıyor. Yani bu yönden avantajı fazla. Trabzon’da AK Parti’nin oy oranı yüksek. Adayın tanınmaması, dışardan gelmesinin alacağı tepkiler çok da etkilemez.”

Bunları konuşurken “Ortahisar ne olacak?” acaba diye merakımızın heyecanı ile çıkış yaptık.

Sorun.

O da durdun.

Derin kulislerin adamı ya biraz derin derin düşündü.

Dedi ki; “Ahmet Metin Genç’in ekibi tedirgin. AK Parti Ortahisar’da 2014 yerel seçimlerinde 92 bin, 2015 7 Haziran 88 bin, 2015 1 Kasım 117 bin, 2018 24 Haziran 98 bin oy aldı. Muhalefete karşı ciddi bir aralık da burada var.”

Böyle şaşkınca dinlerken tekrar sorduk, “Yani anlamadık”

O da şöyle bitirdi sözlerini; “Bunda anlamayacak bir şey yok. Ahmet Metin Genç’in ekibi etrafa, Ahmet’siz seçimi alamayız AK Parti kaybeder diyorlar. Yani Ortahisar değişebilir. Bunu kendi ekibi de gördü”
 

Murat Zorluoğlu için herkes neyin cevabını arıyor?

Murat Zorluoğlu Van’da vali idi.

Belediye Başkanlığı yapıyordu.

Van Belediyesi’ne kayyum olarak atanmıştı.

Trabzon’a aday gösterilmesinde kimin, yada kimlerin etkisi olduğu konuşuluyor.

Murat Zorluoğlu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun etkisi yok.

Aldığımız duyumlara göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’n etkisi var.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un etkisi var.

Şimdi göreve gelir gelmez ilk neler yapar diye hesap yapılmaya, yorumlar da gelmeye başladı.Ne deniyor?

Diyorlar?

Sıralayalım..

İlk iş ekibini değişir.

Belediyede her kurumda köhneleşmiş, kendi rahatına düşkün şekilde makamını kullananlar var onları temizler.

Eline verilen bazı isimler mutlaka vardır.

Bazı bilgiler alıp gelmiştir eğer AK Parti seçimi kazanır, sandıktan çıkar da belediye başkanı olursa işte o zaman bu eline verilen görevleri bir bir işleme koyar.

Yani büyükşehir belediyesinde inanılmaz şeyler görebiliriz.
 

Haydar Revi istifa eder mi?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının Van’dan gelmesi Trabzon’da AK Parti teşkilatlarına farklı yansımaları oldu. Kimileri çok sert bir dille eleştiri getirdi. İl Başkanı Haydar Revi’yi ‘kendisini bile başkan adayı gösteremeyen il başkanı’ diyerek yerden yere vurmaya başladılar. Dünkü tanıtımda da morali bozuk olduğu gözlendi. İl yönetimi sınıfta kaldı diyenler oldukça fazla. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve yönetimi, Trabzon’da iktidar iradesini ortaya koyarak kentin önünü açacak hizmetleri yaptıramadı yada yarıda bırakılmasına göz yumdu. Sert bir yapıya bürünüp sorumluluklarını yerine getiremedi. Trabzon’u patinaj yapan bir kent haline dönüştürdüler. Bu AK Parti kulislerine böyle yansıdı. Bakan-Başkan çekişmeleri yaşayan, üst düzey iktidar temsilcilerinin kısır çekişmeleriyle komaya dönen kent zaten kan kaybederken, buna il başkanlığının dirayetsiz, vurdum duymaz, herkese şirin gözükme tavırları adeta inim inim inletti kenti. İşte bunun sebebi olarak da Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cezayı kesti!

“Size bir vali daha..”

“Belediyeci bir vali”

“Kayyum vali”
 

Şimdi AK Parti il ne yapacak?

“Temayüle katılım oranı 85 oldu. Teşekkürler” diyerek AK Parti teşkilatına mesaj gönderen AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, istifa etmeyecek mi?

İstifa etmesi gerekmez mi?

Haydar Revi, seçimlere girecek.

Seçimlerde girerken teşkilatlara Başkan adayımız diye Vali Murat Zorluoğlu’nu tanıştırırken, nasıl bir tavır alacak?

Bunun sancısı sürer..
 

Gümrükçüoğlu, Zorluoğlu’nu tebrik etti

Trabzon Belediyesi resmi internet sitesi Trabzon Büyükşehir adayı Murat Zorluoğlu açıklandıktan sonra, bir duyuru şeklinde haber yayınladı. “Gümrükçüoğlu, Zorluoğlu’nu tebrik etti” başlıklı haberde şu satırlar yer aldı;

“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Murat Zorluoğlu’nu tebrik etti. Zorluoğlu’nun gerek 31 Mart yerel seçimlerinde gerekse Trabzon’da çok önemli başarılara imza atacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Murat Zorluoğlu çok önemli bir devlet tecrübesine sahiptir. Trabzon’umuzda çok güzel icraatlara imza atacağına olan inancım tamdır. 31 Mart yerel seçimleri için el ele, omuz omuza çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kendisini tebrik ediyor, üstün başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Gümrükçüoğlu, AK Parti Meclis Grup Toplantısında gerçekleştirilen aday tanıtım törenine AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ile birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’un adayı olarak Zorluoğlu’nu açıkladıktan sonra Başkan Gümrükçüoğlu’nu “Orhan Beye hizmetleri için teşekkür ediyorum” diyerek tebrik etti.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler