Anahtar Deliği 28.07.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 28.07.2020

ERCÜMENT OVALI’YA GELEN MESAJLARDAN BİRİ

Ercüment Ovalı’dan bir yeni aşısı açıklaması daha geldi.
E haliyle tepki gelmeye başladı!
15 günde bir bu tarz açıklamalar yapması, yada mesajlar sunması haliyle eleştirilere neden oluyor.
Yalçın Karatepe, "2 milyon doz aşı ürettik [...] Ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlayabiliriz." demiş. Testlerine dahi başlanılmamış bir aşıdan “2 milyon doz” niye “üretmiş” ki?” diyor. 
Ercüment Ovalı bu konuda ne düşünüyor? Ne yapmak istiyor? Eleştirilere ne cevap verecek merak konusu olmaya başladı.

FINDIK FİYATI AÇIKLANDI KİM NE DEDİ?

Fındığın fiyatı dün açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatına AK Parti Trabzon Milletvekilleri şöyle mesajlarla karşıladılar;

Muhammet Balta;

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan : "TMO tarafından bu sene de fındık alımı yapılacak olup yeni sezon fiyatları: Giresun Kalite fındık 22,5 lira, Levant kalite fındık fiyatı 22 liradır." 

 Hayırlı ve uğurlu olsun..

Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyorum.

Salih Cora;

Fındık Üreticimize Müjde!

Giresun kalite fındık 22,5 TL ,Levant kalite fındık 22,0 TL.Ayrıca 3 TL destek ödemesi yapıyoruz.Ortalama 25,0-25,5 TL süper fiyat
Cumhurbaşkanımız Sn  Erdoğan‘a  bölgemiz adına ve üreticilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Çok mutlu olduk.

Bahar Ayvazoğlu;

Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarında; TMO tarafından bu sene de fındık alımının yapılacağı ve yeni sezon Giresun kalite fındığın 22,5 TL, levant kalite fındığın 22 TL’den alınacağı müjdesini verdi. Hayırlı olsun. 

Adnan Günnar;

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN: "Fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirledik."

Hayırlı uğurlu olsun.


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise bundan bir kaç gün önce  Meclis Başkanlığına  "Fındık üreticilerinin sorunları, fındık fiyatları, fındığa dayalı gıda sanayisine teşvik" hakkındaki Araştırma Önergesi sundu Ak Parti'nin ve MHP'nin verdiği oylar neticesinde kabul edilmedi. 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise fiyatı yetersiz buldu. 25 lira olması gerektiğini savundu.
 

ADAMSIN ADAM DİYE SESLENEN KİMDİ? 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, daha önce fındık konusunda değerlendirme yapıp canlı yayında AK Parti’ye gönderme yapmış eleştirmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatını açıkladığında büyük sevinç yaşadı ve, “
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı 
Varolasın Cumhurbaşkanım. Adamsın adam. Vampirlere güzel bir ders verdin. Fındık üreticisine hayırlı olsun. Seni seviyoruz. Milletin adamı. Milletimize can feda.”

CHP KURULTAYINA OF DAMGASI

CHP Kurultayında Parti Meclisi’ne seçilen Oflu hemşerilerini duyuran  CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu,  büyük sevinç yaşıyor. 
Çünkü iki kadın hemşerisi listede yerini aldı. 
CHP’nin Parti Meclisi’ne giren başı bağlı en genç CHP üyesi Avukat Oflu Sevgi Kılıç ile yeniden Parti Meclisine giren Ayça Taşkent’i kutlayan Kaptanoğlu, ikisini de kutlayan bir duyuru yayınladı.



ORTAHİSAR’A BİR ADAY DAHA ÇIKTI

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığına günden güne adaylar artmaya başladı. Ortahisar mevcut yönetiminde yer alan, teşkilatın içinden, spor camiasının da yakından tanıdığı bir ismin aday olacağı konuşuluyor.
Onun adı Nihat Akyüz.


Şu anda kendisi açıklama yapmadı ama bu isim konuşulmaya başladı.
Ekibiyle bir karar verdikten sonra önümüzdeki günlerde açıklama yapacak.
Nihat Akyüz’ün bazı avantajları var.
Bu avantajları ile yol olabilecek mi? 
Bu avantajlarını kullanabilecek mi? Merak konusu.  
Öte yandan kongreler başlamadan AK Parti’de kesin olan ilçeler var. Bunlardan biri Çarşıbaşı İlçesi. İlçe Başkanı Hakan Kocaman’ın devam edeceği artık teşkilatçada kabul edildi gibi bir hava sezdik.
Buna Akçaabat’ı da ekleyebiliriz. Ahmet Hüseyin Altıntepe çok rahat bir şekilde listesini yapar.

BUGÜN TRABZON’DA AYASOFYA VE SÜMELA HEYECANI 


 
Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı ve 2013 yılında müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya-i Sağir Camii yapılacak törenle bugün ziyarete açılacak. 

22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı’nda her şey tamam..
Belli bir kısmı haricinde içine girilebilecek. 
24 endüstriyel dağcı ve 5 mühendisin bulunduğu ekip tarafından yürütülen çalışmalarda manastırın giriş kapısı üzerinde bulunan kama blok olarak adlandırılan kayada çelik halat çekme ve sabitlendirme çalışmaları yapıldı.
10 bin tonluk kaya olan kısım tehlike saçıyordu.
Bu kısım 16 metrelik demir ile birleştirilerek sabitlendi. 
İkinci avlusu 5 yıldır ziyarete kapalı tutulan Sümela’da tamamlanan restorasyon çalışmaları ile ziyaretçiler artık manastırı güvenli bir şekilde ziyaret edebilecek.
Peki Ayasofya’a ne olacak?
56 yıl sonra 2018 yılının Aralık ayında restorasyon çalışmalarının başladığı Ayasofya-i Sağir Camii, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla tekrar ziyaretçilere sunulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler