Anahtar Deliği 28.06.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 28.06.2020

Anahtar Deliği 28.06.2020

GİZLİ ODALARDA MAKAM PAZARLIĞI YAPILMASIN!

Türkiye Kamu-Sen  Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu (Üniversite)  Şube Başkanı Metin İskenderoğlu, “KTÜ Rektörü kim olacak?” sorusunun gündemde olması ve tartışılmasıyla alakalı ilginç bir çıkış yaptı. 

“KTÜ Rektör’ü Kim Olmamalı!!!” başlıklı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında öne çıkan tespitleri şu şekilde;

“Yükseköğretim Kurulu 23.06.2020 tarihinde 17 üniversiteye rektör ataması için adaylık sürecini başlattı. Bu üniversiteler Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarıdır.
Yükseköğretim kurumlarını içinde bulunduğu çıkmazdan çıkaracak vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacı olduğu açıktır. Aday olan kişilerin kurumları içinde bulunduğu  çıkmazdan çıkaracak güçlü, vizyoner bir ekiple ortak bir çalışma yapması gerekir.
Bu bağlamda Rektör adayı olan kişilerin İşini kolaylaştırmak için kurum sorunlarını bir rapor halinde aşağıya çıkarıyorum. Türk Eğitim-Sen Trabzon şubesi ile görüşmek isterseniz her zaman 
hazırız. Amacımız üzüm yemektir. 
Çalışanın mutlu ve üretken olduğu bir kurumda sendikacılık yapmak bizim en büyük hayalimizdir.

Anahtar Deliği 28.06.2020

#Kurumların şeffaf ve hesap verebilir hale getirilmesi
#Kurumların ben merkezli yönetim anlayışından çıkartılarak ortak akılla yönetilmesi için gerekli alt yapının oluşturulması
#Kurum çalışanlarının özlük haklarının garanti altına alınması
#Proje ve sonuç odaklı çalışacak olan personel için uygun çalışma ortamının sağlanması
#Yükseköğretimin en sıkıntılı olan idari personelin özlük, görevde yükselme ve ünvan değişikliği haklarının garanti altına alınması
#Kurumlar arası geçiş, nakil şartlarının belirlenmesi, kurum tarafından tüm personelin görebileceği şekilde ilan edilmesi ve personele kolaylık sağlanması
#Kurum içerisinde sınavsız atama yapılacak olan kadroların web sistesinden ilan edilerek, tıpkı akademik personel ilanlarındaki gibi başvuruya açık olması ve atama 
için şeffaf puanlama yapılarak yönetici atama işlemine geçilmesi
#Akademik kadro ilanlarında şeffaflık, hesap verilebilirlik
#Makale desteğinin yeniden düzenlenerek yürürlüğe girmesi
#Akademik kadro ilanlarının en az 2 yıl olarak planlanması ve ilan tarihlerinin web sitesinde yayınlanması, kurum içerisinde kadro bekleyen personelin durumunu güncel 
olarak görmesi
#Kurum sosyal imkanlarının artırılması ve tüm personelin bu imkanlardan yararlanabilmesi için uygun ortamın sağlanması
#Yemekhane ve servis imkanlarının artırılması
#Kurum personeli ile düzenli toplantılar yapılarak sorunların yerinde gözlemlenmesi ve çözüm süresinin kısaltılması
#Kurum idari personeli için görevde yükselme ve ünvan değişikliği tarihlerinin önceden belirlenmesi ve kurum web sitesinden ilan edilmesi, mülakatın ortadan 
kaldırılması
#Kariyer basamaklarının planlanması ve kurum personeline ilan edilmesi
#Yurt içi ve yurt dışı desteklerin artırılması
#Kanayan bir yara olan kreş sorununun çözülmesi
#KTÜ Kolejinin kurulması
#Lojmanların şeffaf ve adil bir şekilde dağıtılması için gerekli düzenleminin yapılması ve lojmanlarda kalma süresinin 5 yıl ile sınırlandırılması

Bu bağlamda görev süresi dolan KTÜ Rektörü Sayın Prof.Dr.Süleyman Baykal'a yaptığı ve yapamadığı hizmetleri için hem teşekkür hemde sitem ediyorum. İlerki hayatınıda sağlık ve akademik hayatınızda da başarılar dilerim.
Yolunuz açık olsun...

KTÜ Rektörü kim olur bilemem ancak yukarıda yazdığım sorunlara çözüm üretmeyecek, üretmek için çaba harcamayacak sadece bir kesimi mutlu etmek için çalışacak, 
Cumhuriyetin temel değerleri ile sıkıntısı olmayan, geçmişinde kampüsün gizli odalarında makam pazarlığı, gelecek pazarlığı yapmamış birisinin olması en büyük dileğim ve isteğimdir.”

CELİL HEKİMOĞLU VE DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Trabzonspor eski başkan adaylarından Hekimoğlu FK’nın Başkanı Celil Hekimoğlu, bir kaç haftadır şaşırtmaya devam ediyor.
Olumlu şekilde diyelimde sonra art niyetli kimse anlamasın.
Mesela Trabzonspor kongresinde aday olduğunda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile bir süre araları açıktı.
Sonra Hekimoğlu FK’nın stadyumunun yapımında, alt yapısından ulaşımında Başkan Genç’ten büyük destek gördü.
Kongrede haksızlığa uğradığını düşündü.
O kongrede Divan Başkanı Genç’in de buna müdahale etmediğini düşündü sanırız.
Hekimoğlu stadyumu sonrası araları düzeldi.
Hatta Başkan Genç Hekimoğlu FK’yı ziyaret edip Hekimoğlu’nu kutladı.
Bu ziyaret sonrası bir detay daha gözümüze çarptı.
Trabzonspor eski yöneticisi Nevzat Aydın’ın bir mesajını paylaştı.
“Şehrinin takımını tutanlar candır, güce tapmayandır onlar. Bakınız Liverpool, Napoli, Trabzon etc.”
Covid-19 salgını nedeniyle ara verilen TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakalarının başlayacağı tarih  18 Temmuz 2020 olarak belirlendi. Açıklanan bu kararın ardından Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu bir açıklama yayınladı ve alınan karardan dolayı hoşnut olmadıklarını bildirdi.
Hekimoğlu şunları söyledi;  “Biz kararı desteklemiyoruz, tescil edilmesini gerekiyordu. Bu karar kaos yarattı, mutlu olmadık.  Temmuz 18’de başlayıp Ağustos da bitecek. Cehennem gibi sıcaklıklarda ve yetersiz stadyumlarda maçları oynayacağız. Biz maçlarımızı Arena da oynamıyoruz.  Tarsus, Adana, Cizre, Mardin gibi sıcaklığın yoğun olduğu noktalarda gündüz maçları oynayıp ligi bitireceğiz.. Hedefimiz 1. Lige çıkmak, zamanımız yok. Herkes takımını kurmuş olacak. Damdan düşmüş gibi olacak. Sürpriz oldu bizim için. Yapacağız ama zor olaca. 1500 vakanın çıktığı bu günlerde nasıl bu organizasyonu düzenleyecekler, 750 maç nasıl oynanacak. Büyük bir kaos  kararı çıkmıştır” 

 TRABZONSPOR MAÇI ÖNCESİ NELER OLDU

Trabzon’da sokaklar bordo mavi..
Heryerde uzun uzun şampiyonluk bayrakları açıldı.
İnanılma bir hava var.
Ah şu kaybedilen puanlar olmasa..
Ah..
Dün maçtan önce Uzun Sokak’ta bulunan Zafer Çarşı esnafında Trabzonspor’a tam destek. geldik. 

Anahtar Deliği 28.06.2020
Trabzonspor Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun’un da işyerinin bulunduğu Zafer Çarşı esnafı bordo-mavili takımın ligde kalan her maçının oynanacağı gün formalarını giydiler.
Güzel görüntüler bunlar.
Kunduracılar esnafı da boydan boya caddeye bordo mavi astılar. Gazipaşa Caddesi ise nedense bu konuda biraz ağır kaldı. Yada umursamadı Buradaki esanfların bazıları ayağa kalktılar. Caddeyi süsleyelim dediler ama bazıları ise bu karara pek önem vermediler.
Şaşırdık.
Neden böyle yaptılar. Gazipaşa caddesi kentin en önemli caddesi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi buna bir çözüm bulur diye düşünüyoruz. 
Diğer taraftan maç öncesi Trabzonspor Yöneticisi Lokman Sadıklar’ın Uzunsokak’ta açtığı yeni King’s adlı kafesinde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun doğum gününü kutladılar.
Bir pasta kestiler. 
Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve yöneticiler burada poz verdiler.
Dedik ya maç öncesi çok güzeldi, kaybedilen puan dünün hüsranla bitmesine neden odlu. 

BU DETAY RİZE’Yİ KARIŞTIRDI 

Rize’de ilginç bir gelişme yaşandı.
Gündemde fena halde tartışıldı bu.. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Hemşin I Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Rize’nin Hemşin İlçesi, Ortaköy Mahallesinde yer alan taşınmazın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Kararda; “Hemşin I Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla Rize İli, Hemşin İlçesi, Ortaköy Mahallesinde yer alan 109 ada, 13 parsel numaralı taşınmazın, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27nci maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Bu acele kamulaştırma kararı büyük tartışmalara neden oldu.
Yansımlarını yine burada önümüzdeki günlerde yazacağız.
Bu arada Arhavi Kamilet Vadisi konusunda henüz bir gelişme olmadı.. Burada doğanın korunması için neler yapılacak kimse bir şey söylemiyor.

DENİZİN DİBİNE Mİ SİYASETİN DİBİNE Mİ?

Fatih Sondaj Gemisi Trabzon’dan ayrıldı geride büyük bir tartışma bıraktı.
Muhalefet Fatih Sondaj gemsinin siyasi bir şov olarak Trabzon Limanı’na çekildiğini belirterek iktidarı hedef alıyor.
Yani sondaj aslında denizin dibine değilde siyasetin dibine yapıldığı imasında bulunanlar oldukça fazla.
Gemi, ilk sondaja 15 Temmuz'da Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak. Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarından sonra Karadeniz'de arama faaliyetinde bulunacak Fatih Sondaj Gemisi, deniz derinliği 2, sondaj derinliği ise yaklaşık 4 bin metrede arama faaliyeti yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler