Anahtar Deliği - CHP VE AK Parti’nin avni aker savaşı. 28.05.2015

Trabzon’da CHP ve AK Parti kentin önemli dönüşüm noktalarında her zaman olduğu gibi ters düştüler.

Anahtar Deliği - CHP VE AK Parti’nin avni aker savaşı.  28.05.2015

CHP VE AK Parti’nin avni aker savaşı

Trabzon’da CHP ve AK Parti kentin önemli dönüşüm noktalarında her zaman olduğu gibi ters düştüler.

Mesela bunlardan en önemlisi…

AK Parti’nin projesi, “Avni Aker’e dev şehir parkı” projesi.

Projenin açıklamasında, “Trabzon şehir merkezinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine her yaştan halkımızın rahatlıkla yararlanabileceği bir şehir yapılacaktır. Bu park bünyesinde Trabzon’un turizm potansiyeli geliştirilerek bir kongre ve kültür merkezi de yer alacaktır” diyor.

CHP ise, “Avni Aker stadyumu yeniden inşa edilecek” diyor.

Sizce hangisi daha mantıklı ve şehir adına doğru?

CHP KİRAYI ÖDEYECEK Mİ?

CHP Trabzon’da geçtiğimiz günlerde ilginç bir kriz yaşandı. Olay şuydu; Arsin Yeşilyalı Beldesinde 17 yıl önce tuttulan belde teşkilatının bulunduğu parti bürosunun kirası ödenemedi.

O dönemin CHP Belde Başkanı Ali Şükrü Şahin, yakalandığı amansız hastalık sonrası büronun kira bedelini ödeyemedi. ilk 10 yıl ödeyen Şahin son 6-7 yılın kirasını ödeyemeyince mal sahibi icra takibi başlattı.

Bu süre zarfında milletvekili Volkan Canalioğlu dahil şu andaki vekil adayları dahil önemsenmeyince icra takibi işleme girdi. Şahin’in oğlu Mehmet Şahin konuyla ilgili ailesinin mağdur edildiklerini belirtti.

Haberimiz üzerine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Trabzon Milletvekilleri Haluk Pekşen ve Yavuz Karan aile ile irtibata geçmişler. Hemen ilgilenmişler ve bir orta yol bulmaya çalışmışlar. Kısa zamanda bu işi çözecekler diye umuyoruz.

TRABZON’DA YENİ BİR FİLM ÇEKİLECEK

Mehmet Yiğit Alp’i Trabzon’da tanımayan yoktur. Trabzonspor Basketbol Kulübü’nü tekrar ayağa kaldırıp birinci lige çıkaran kente önemli bir heyecan bırakan ve basketbolun Trabzon’da filizlenmesine neden olan isimlerden bir tanesi.

Trabzonspor Basketbol eski başkanı.. Alp’in iş bitirici özelliği iş sektöründe de çok yüksek. NTC Yapım şirketi sahibi ve ekranlarda yayınlanan Kardeş Payı gibi hit olmuş önemli dizilerin yapımcısı… Yani kuru gürültüye pabuç bırakmadığı gibi kuru işleri de sevmez. Hep zirvede işlerle uğraşır.

Şimdi uzun yıllardır aklında olan projeyi hayata geçirecek. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’a geldi. Ekibiyle birlikte yer baktılar. Ne için biliyor musunuz? Trabzon’da dev bir projeyle film çekilmesi için… Henüz senaryosunu bilmiyoruz. Sır gibi saklıyor. Haziran’da başlayıp Ağustos ayında tamamlanacak. Memleketini düşündüğü için kendisine teşekkür ediyoruz.

TRABZONSPOR’DA KONGRE ATEŞİ YANIYOR

Trabzonspor yönetimi bir türlü kabul etmese de camia kongre istiyor. Muharrem Usta henüz ‘ben adayım’ demedi. Ama çevresi diyor.

Celil Hekimoğlu bu süreçte önemli adımlar atıyor. Favori adaylardan bir tanesi… İlk ‘ben adayım’ demesi de avantajlarından bir tanesine… Çalışmalarında bugüne kadar 2 bine yakın delege ile yüz yüze görüştü. Telefonla bunun iki katı. Ayrıca listesinde Trabzon’dan güçlü isimler de var. İstanbul’dan güçlü isimler de… Mesela Trabzon’dan bir tanesini söyleyelim. Bekir Bülbüloğlu.

Diğer yandan Sebahattin Çakıroğlu da aday ve İstanbul’da ciddi çalışmalar yapıyor. Trabzon’da Engin Kara ile hareket ediyor. Trabzonspor eski futbolcusu Lemi Çelik de liste hazırlığında.

Camiada çatı aday beklentisinin ömrü kısa sürdü gibi gözüküyor.

Yani olası bir kongrede yada en geç Aralık olağan kongresinde çok adaylı bir seçim göreceğiz.

Unutmadan Emin Kahraman da listesini tamamlamaya çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler