Anahtar Deliği 28.04.2018

Anahtar Deliği 28.04.2018

Anahtar Deliği 28.04.2018

SÜLEYMAN SOYLU GELİYOR PEKİ NE SÖYLEYECEK 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı teyakkuzda. Yarın büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaklar. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yarın saat 13’de Beşirli Tenis Kompleksi Spor Salonu’da başlayacak olan 5. İl Kadın Kolları Kongresi’ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılacağını söyledi. Haydar Revi, “kongremize tüm halkımız davetlidir” dedi. İstifa edip Milletvekili aday adayı olmayan yani böyle bir istifaya konumu itibariyle ihtiyacı olmayan Soylu, için kulislerde bir sürü iddia ortaya atılıyor. Bu gelişinde Trabzonlu hemşerilerine ne mesaj vereceği ne söyleyeceği çok önemli. Trabzonlular onu bu defa ayrı dinleyecek. Partilileri bu defa onu ayrı takip edecek. 

 AK PARTİ’DE ÖNE ÇIKAN İSİM

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylarını görüyorsunuz. Kimisi büyükşehir belediyesinden kimisi görev yaptığı müdürlüklerden, kimisi göre aldığı kurumlardan istifa ettiler. Milletvekili aday adayı oldular. Peki bu aday adyalarından listeye girecek olan varım? Ankara’da lobisi güçlü, Trabzon’da çok tanınan, yani iddialı mı? Evet bir kaçı olabilir. Ama sadece bir kaçı. Bu arada biraz AK Parti derin kulislerine bakalım. Bakın orada bir isim öne çıkıyor Ömer Topaloğlu. Ömer Topaloğlu her il başkanlığı kongresinde il başkan adayı olacak diye konuşulur. Ankara’da güçlü temasları vardır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı havalimanında karşılar. Milli görüş saflarından HAS Parti’ye oradan da AK Parti’ye katılmış biri. Ömer Topaloğlu aday adayı olduğunu duyurdu. Kulisler çalkalandı. “Ömer Topaloğlu bir yerden işaret almaz ise aday olmazdı” diye.. Topalaoğlu’nun arası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de çok iyi. Bu faktörü de unutmayalım.  Topaloğlu’nu MÜSİAD Trabzon Şubesi yöneticileri de destekliyor. Yani Trabzon,’da ittifaka karşı hamle olarak Topaloğlu ismi ilk 5’i zorlayabilir. MÜSİAD demişken şunu da ekleyelim. Mehmet Üçüncoğlu da milletvekili aday adayı oldu. 

VOLKAN CANALİOĞLU NEDEN SUSKUN?

CHP’nin önemli isimlerinden biri olan ve Trabzon’un eski milletvekili, eski belediye başkanı  Volkan Canalioğlu, suskunluğunu koruyor. Medyadan da kaçıyor. Lakin temaslarını sürdürdüğünü öğrendik. Aday adayı olmadı daha. Henüz net birşey yok. CHP’de Haluk Pekşen birinci sıra adayı olarak halen daha görülüyor. Volkan Canalioğlu sanırız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan haber bekliyor. Eğer o derse aday olacak. Yoksa olmaz. Tahminimiz bu yönde. Belki de yanılabiliriz. Ama şu gerçek CHP onun görev aldığı dönemlerde şimdikinden daha yüksek oy almıştı.


İYİ PARTİ’DE YENİ GELİŞMELER

İYİ Parti Trabzon’da ne yapacak? Milletvekili aday adayları çıkıyor lakin bazıları MHP’nin eskiyen yüzleri. Öne çıkan isimler yeni yüzler olmalı görüşü hakim. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gençlere ve kadın kontenjanına önem veriyor. Bu nedenle Trabzon’da da yen bir kaç yüzün ilk sıralarda yer alacağı söyleniyor. Ciddi şekilde Trabzon’a önem veren Akşener’in önüne hangi isimler gelirse veto yer hangi isimler gelirse yemez.. İşte bu tartışılan kulislerde sıkça sorulan sorular arasına girdi bile… İYİ Parti Trabzon’da gördüğümüz kadarıyla iki isim öne çıkıyor. Öne çıkan ismin biri Hüseyin Örs diğeri ise Serdağ Çakıroğlu. Güçlü iddialara göre ilk iki bu şekilde ise üçüncü sıra kadın kontenjanı olabilir. Serdağ Çakıroğlu 34 yaşında. Örs akademisyen Sardağ Çakıroğlu üniversite mezunu bir işletmeci ve Of’ta esnaf çocuğu. İkisini de Trabzon’da spor camiası yakından tanıyor. Örs 1461 Trabzon’da yöneticilik yaptı Çakıroğlu Trabzonspor Basketbol’da… Şimdi bu ikilinin yanı sıra bazı isimler de var. Yavuz Aydın gibi.. Hasan Saka aday olamayacağını söylüyor ama belli de olmaz. Sürpriz gelişmeler olabilir.

O İSİM GENEL MERKEZE BAŞVURDU 

Burhanettin Topsakal Akçaabatlı. Tarım Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği’nde görev yaptı.
Ardından Tarım Kredi Kooperatifi’nin bir şirketinde genel müdürlük yaptı.
Ankara’da Akçaabatlılar Derneği’nde yönetici de olan sivil toplum örgütlerinde görev alan Topsakal, Ankara’dan Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.  Yalnız Trabzon’dan başvurusu yapmadı. AK Parti genel Merkezinde başvurusunu yaptı. 

SOSYETEDEN BAŞVURU YOK

Trabzon’da siyasi partilerin milletvekili aday adaylarına bakıyoruz.
Her dönem bir iki isim sosyete mahallesinden aday olurdu.
Giyimiyle, işiyle dikkati çeken..
Tarzıyla..
Hani farklı hep farklı olurdu.
Nedense şu sıra böyle bir aday gözlemleyemedik.
E haliyle bizde dedikki;” Siyasette  farklı isimler kaçıyor. Sosyete adaylar yok”
Haksız mıyız?

CHP’DEN AYDER SORUSU GELDİ 

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Ayder Yaylası kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili resmi mercilerce yapılan açıklamaların vatandaşları tatmin etmediği gibi ortada kamuoyuna açıklanmış bir projenin olmayışının insanları ne olacağı konusunda merak ve endişe içerisinde bıraktığını ifade ederek, Ayder Yaylası kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son durumu sordu.
1- 1987 yılında “Turizm Merkezi” ilan edilmesi ve yapılaşma konusunda sınır getirilmesinden sonra Ayder Yaylası’nda ne kadar yapılaşma olmuştur? Bu yapılaşmaya kimler izin vermiştir? Bu çerçevede yapılan bir araştırma ya da soruşturma var mıdır? Var ise yapılan tespitler nelerdir ve sonuçları ne olmuştur?
2- Ayder Yaylası’ndaki çarpık yapılaşma konusunda nasıl önlemler alınacaktır? Bu binalar yıkılacak mıdır? Bu binaların yıkılması için herhangi bir girişimde bulunulmuş, ihalesi yapılmış mıdır?
3- TOKİ Başkanı Ergün Güven 14-15 Ekim tarihlerinde yapılan Ayder Yenileme ve Koruma Projesi Arama Konferansı’nda 4 farklı alternatif çalışma olduğunu söylemiştir. Bu modeller nedir? Bu çalışmaların projelendirilmesi için herhangi bir çalışma var mıdır? Bu konularda kamuoyu ne zaman bilgilendirilecektir?
4- TOKİ tarafından 16 Şubat 2017 tarihinde Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin hazırlanması için TOKİ tarafından ön yeterlilik ihalesi yapılmıştır. Ne var ki bu ihalenin sonuçları ile ilgili kamuoyuna bir bilgi verilmemiştir. İhalenin sonuçları nedir; kaç firma katılmıştır, ihale kimlerde kalmıştır?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar