Anahtar Deliği - Siyasette seviye düşüyor.27.11.2014

Yanal'dan İstanbul takımlarına gözdağı. Seçime gir ama kazanmak yasak.

Anahtar Deliği - Siyasette seviye düşüyor.27.11.2014

ERSUN YANAL’DAN İSTANBUL TAKIMLARINA GÖZDAĞI

Avrupalı rakipleri karşısında başarılı sonuçlar alan Trabzonspor bu akşam Avni Aker’de Ukraynalı rakibi Metalist Krakov’u ağırlıyor.

Grupta hiçbir iddiası bulunmayan rakibi karşısında alacağı bir galibiyetle gruptan çıkmayı garantileyecek olan bordo mavililerin hedefi bir Avrupa takımına karşı daha galip gelip üç puan almak.

Karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Ersun Yanal, üç puandan başka düşüncelerinin olmadığını vurgulayarak, takımının üç kulvarda da yarışın içinde olacağını vurgulayarak, İstanbul takımlarına gözdağı verdi.

Bu arada Trabzonspor’da göreve başladıktan sonra Ersun Yanal’ın yaptığı her açıklamayı dikkatle takip eden Trabzonspor camiasından özellikle sosyal medya aracılığıyla ilgili yapılan hocanın 3 Temmuz şike süreciyle ilgili konulara değinmemesinin, bir eksiklik veya başka bir tarafın adamı olduğu şeklinde yorumların hiç doğru olmadığını belirtmek isteriz.

Ersun Yanal Trabzonspor’un Teknik Direktörü’dür, onun göreve sahada başlar sahada biter, bordo mavili camia tüm kulübünün şike sürecini takip etmek, en azından bundan sonra bu tür haksızlıklara uğramasını engellemek olmalı.

SİYASETTE SEVİYE DÜŞÜYOR

Türkiye’de zaman zaman siyasetin seviyesi düşmüş, siyaset yerlerde serili vaziyete geldiği olmuştur.

Son dönemlerde de muhalefet ile iktidar partisi arasında yaşanan diyaloglara baktığımızda ön saflarda yer alan siyasetçilerin bulundukları konumu yadırgadıklarını görüyoruz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye Tunceli’ye git söyleyeceklerini orada söyle diyerek yol göstermesi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Davutoğlu’na, İstanbul’daki altı gökdelenin kaçak katlarını yık sana başbakan diyeyim yoksa minyatür başbakansın yakıştırması, siyasetin kalitesinin düştüğünü, bu siyasetçilerin vatandaşın tercihlerine itibar etmediklerinin göstergesi.

Tunceli iline gidip o ilde siyaset yapmanın yol göstericiliği Davutoğlu’na kalmadığı gibi, Davutoğlu’nun başbakanlığı da Kılıçdaroğlu’nun iki dudağı arasından çıkacak sözle sınırlı değildir.

Türkiye’nin bütün sorunları bitti de iktidarıyla muhalefetiyle siyasetçilerin didişme konuları bu kadar basit meselelere mi indirgendi.

SEÇİME GİR AMA KAZANMAK YASAK

İki ilçede AK Parti’nin kongresi dün yapıldı.

Yomra’da tek liste halinde gidilen kongrede, Mustafa Pehlivan güven tazeleyerek koltuğunu korurken, Araklı ilçesinde yapılan kongrede iki liste yarıştı.

Araklı’daki yarışı genel merkezin istediği aday kazandı, genel merkeze muhalif liste kaybetti.

Tabi Araklı’da genel merkezin talimatına rağmen seçime giren listeye bir yaptırım olmayacak, çünkü kazanamadılar.

AK Parti’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konu, kendi belirledikleri başkan adaylarının seçimi kazanması, istenmeyen liste seçime girebilir ancak seçim kazanması yasak, görevden almayla tehdit ediyorlar.

Köprübaşı ilçesinde seçimi kazanan muhalefet aday Erdoğan’a yapılmayan baskı, söylenmeyen söz kalmadı. Keşke o da kazanmasaydı mı demek lazım.

CANALİOĞLU OLMASIN NE OLURSA OLSUN

CANALİOĞLU OLMASIN NE OLURSA OLSUN

CHP tabanında Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’na karşı bilenmişlik var.

2015 yılı 7 haziran tarihinde yapılacak genel seçim öncesi Trabzon milletvekili adayları belirlenmesinde ön seçim olsun, Milletvekili Canalioğlu sandıkta kalsın diye beklenti hakim.

Canalioğlu, ön seçimden çıkamaz diyenlerin sayısı az değil.

2011 genel seçiminde olduğu gibi ön seçim olsun ama Canalioğlu önseçimden muaf sayılsın, birinci sıra onun olsun yaklaşımına şiddetle karşı çıkılıyor, böyle bir tavrı asla kabul etmiyor CHP tabanı.

Canalioğlu olmaz ise liste bire kim gelecek sorusuna da önseçim sonucunda yarıştan birinci olarak kim çıkarsa liste bir onun hakkı olur diyorlar, doğrusu da bu.

Ancak, Canalioğlu genel seçimde Trabzon’dan milletvekili adayı olmaması halinde, bu teşkilatı sürükleyecek olan, liste başına uygun isim kim olmalı sorusuna CHP’de yanıt bulunmuş değil.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA AÇILIŞ SEFERBERLİĞİ

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA AÇILIŞ SEFERBERLİĞİ

20 Aralık’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu Trabzon’a gelecek ve partisinin il başkanlığı seçimine katılacak.

Davutoğlu kongre nedeniyle Trabzon’a gelmişken, kendisine açılış yaptırmak için valilik harekete geçmiş durumda.

Bürokratlar teker teker aranarak, 20 Aralık tarihine kadar yürütülen yatırım projelerinin bitirilmesi kendilerinden talep ediliyor.

Davutoğlu’na 20 Aralık’ta açılış yaptırma çabası galiba bu şehrin yöneticilerinin popülist yaklaşımı oluyor.

Bu şehirde yapılan yatırımlar, devlet eliyle yürütülen hizmetler belli.

Bundan daha iki ay kadar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’a geldi ve toplu açılışlar yaptı.

Geriye açılmayan kurdelesi kesilmeyen ne kaldı ki.

Yani biz iki ayda bir Cumhurbaşkanı da Başbakan da gelse onlara açılış yaptıracak önemli tesisler hizmetler yapıyoruz anlayışı bu şehri yönetenlerin, yağcılığından başka bir şey değil.

Açıkça soruyoruz, iki ay kadar önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon programında açılışını yaptığı tesislerden başka hangi tesisleri bu kısa sürede hizmete sundunuz, yatırımlar bu kadar hızlı bitiyor da biz mi farkında değiliz?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler