Anahtar Deliği 27.10.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 27.10.2020

O GİTMEDEN OSCAR ALSAN NE ALMASAN NE!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı çevre ödülünün neymiş biraz irdeledik.
Sanki biraz haksızlık yaptık. Aslında eleştirimiz Beşirli’de böyle bir koku varken çevre ödülünün tanıtım çalışmasına katılmasıydı! DÜŞünsenize Beşirli’DE inanılmaz bir koku var ve siz belediyenin tanıtımını ‘çevre ödülü almış’ diye yapıyorsunuz.
Biri çıkıp demez mi “Ne alaka kardeşim sen önce kokunu gider!” 
Ödülün projesinin içeriğine falan bakmaz yani.
Bu durumda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da haliyle zor durumda kaldı.
Neyse şu ödülün içeriğinin detaylarını verelim.
Mevzu koku falan değil!

Ödülün ayrıtı bilgisi şu linkte.. ( http://trabzoniklimdegisikligi.com/index.php/2019/02/06/akilli-ve-c/ )

Ayrıntısında ise şu bilgi yer alıyor;

“Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, faydalanıcı kurumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan”Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında hazırlanan TR2013/0327.05.01-02/095 sayılı AB Ofisi tarafından yürütülen “Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor” projesi kapsamında yapılacak 5 adet Akıllı ve Çevre Dostu Otobüs Durak kurulumları hızla devam etmektedir.”

Son bir not iliştirelim buna;
Beşirli’de koku giderilmeden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, dünyanın çevre Oscar ödülünü alsa Trabzon’da yalayan hiçkimse ayağa kalkıp alkışlamaz helal olsun da demez!
 

BAKALIM O KİMİ İŞARET EDECEK GÖRECEĞİZ

MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin seçimleri yakında başlayacak. Bu seçimlerde Ali Kaan artık başkanlık yapamayacak. Çünkü görev süresi doldu. Ali Kaan’ın koltuğuna iki isim düşünülüyor. Biri Zafer Ofluoğlu diğeri Mehmet Üçüncüoğlu. Zafer Ofluoğlu karşısına aday çıkarsa kongrede aday olmaz. Adayım bile demez! Yakın çevresinden aldığımız duyumlar bunlar. Ayrıca şu anda yakın arkadaşlarıyla üyeleri ziyaretlerde bulunuyorlar. Ama kongreden önce eğerki karşısına Mehmet Üçüncüoğlu aday çıkarsa yada herhangi bir aday asla aday olmayı düşünmüyor. Bu arada MÜSİAD’ın ağır toplarından Celil Hekimoğlu’nun da kararı önemli. O kimi işaret edecek bakalım..

TRABZON ERZİNCAN’DAN DİYOR GİRESUN SAMSUN’DAN 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Samsun-Sarp demir yolu projesinin başta istihdam olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede hava, kara ve deniz ulaşımında ciddi yatırımlar bulunduğunu, demir yolunun da kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.
Yatırım olanaklarının dar, istihdam imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle bölge illerinin Türkiye'de en fazla göç veren yöre özelliğini taşıdığını savunan Çakırmelikoğlu, şöyle devam etti: "Proje, bölgemize gerek yük taşımacılığı gerekse hızlı tren yolcu taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde önemli katkı sağlayacaktır. Samsun-Sarp demir yolu projesi ile Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde turizm ve ticaretin canlanması en öncelikli beklentimizdir."
Çakırmelikoğlu, demir yolunun Orta Asya pazarına ulaşımı sağlama adına da önem taşıdığına işaret etti.
Karadeniz'in, Avrupa ile Asya arasındaki önemli bir güzergah olduğuna vurgu yapan Çakırmelikoğlu, "Samsun-Batum bağlantısının sağlanması, Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz ile lojistiğin en büyük eksikliği giderilmiş olacak. Sarp'a kadar uzanacak demir yolu sayesinde Orta Asya pazarına ulaşımda bölgemiz önemli bir konuma yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu

TRABZON’DA ÇOK ADAY RİZE’DE TEK ADAY

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek. Rize Merkez İlçe 7. Olağan Kongrede aday olmayacağını açıkladı. Köse’den boşalacak olan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Kongresinde AK Parti MKYK Üyesi Burak Ak’ın başkanlığındaki tek liste ile gidileceği bilgisine ulaşıldı.
Merkez İlçe Başkanı Köse yaptığı açıklamada, “Gerçekleştireceğimiz 7. Olağan Kongremizde aday olmayacağımı belirtir, görevi devralacak arkadaşlarıma başarılar dilerim. Şerefle ve onurla yürüttüğüm İlçe Başkanlığı görevim boyunca bana desteklerini esirgemeyen İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıma, Belde, Mahalle ve Köy Başkanlarımdan Yönetimlerine, Sandık kurullarında görev almış bütün teşkilat mensuplarımıza ve beraber yürüdüğüm tüm dava arkadaşlarıma teşekkür eder, saygılar sunarım.
İki yıl boyunca yürüttüğüm İlçe Başkanlığımda bize tevdi edilen görevi en iyi şekilde icra etmek için tüm teşkilatımızla birlikte durmadan yorulmadan elimizden geleni yapma gayreti içinde olduk. Hamdolsun çalışmalarımız bize çok güzel insanların kalbine dokunma fırsatı verdi. Beraber ağladık, beraber güldük. Zorlu yollardan geçtik. Eksilmeden yola devam ettik. Bizim kongrelerimiz her zaman bir bayrak yarışı olmuştur. Şimdi bayrağı devretme zamanı duamız ve desteğimiz her zaman görevi yeni devralacak arkadaşlarımızla olacaktır.” dedi.

ŞENOL GÜNEŞ NEREYE GİTSE ONU ÇAĞIRIYOR

Trabzonspor teknik direktörü iken Trabzonspor’un iletişim sorumlusu olan Altuğ Atalay, ile Güneş’in yolları yeniden kesişti.
Haber61 TV yorumculuğu bir süre yapan Altuğ Atalay, ardından Beşiktaş’a Şenol Güneş’in yanına gitti ve burada görev yaptı. Bu başarılı görev süresi sonrası Şenol Güneş’in ayrılmasının ardından Beşiktaş ile yollarını ayırdık. Milli takım hocası olan Güneş yine Altuğ Atalay’ı yanına çağırdı ve Türkiye Milli Takım İletişim Koordinatörlüğü görevini ona verdi.
Biz dönem Haber61 ailesinde yer alan Atalay’a başarılar diliyoruz. 

PİYASADA GIDA KONUSUNDA CİDDİ BİR SORUN VAR!

TÜRK-İŞ verilerine göre  "Ekim 2020 Açlık ve Yoksulluk Sınırı” sonucu şu şekilde; 

AÇLIK SINIRI: 4 kişilik ailenin sağlıklı, yeterli beslenmesi için gerekli aylık gıda harcaması 2.482 TL

YOKSULLUK SINIRI: Gıdaya ek, giyim, konut kira, elektrik, su, ulaşım, eğitim vs aylık harcama toplam tutarı 8.085 TL

TÜRK-İŞ (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) çalışanların geçim şartlarının araştırmasını 33 yıldan bu yana aralıksız olarak her ay düzenli olarak yapar. 

“açlık ve yoksulluk sınırı” araştırması sonuçlarını yayınladı. 

“Ekim 2020 Açlık ve Yoksulluk Sınırı” verilerine göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.482,28 TL oldu.

 Geçen yılın aynı döneminde bu 2.058,46 liraydı. 

Son 1 yılda gıda fiyatlarındaki artış yüzde 20,6 seviyesinde.
Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 8.085,62 lira.

Geçen yıl bu rakam 6.705,08 liraydı. 

Gıda enflasyonunu artık daha çok gündemde tutmak gerekir diye düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar