Anahtar Deliği 27.07.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 27.07.2020

TRABZON AYASOFYA'NIN TAPUDA ADI NE?

Yenişafak Trabzon'daki Ayasofya Camisi'nin 1964 yılında camiden müzeye çevrildiğini yazdı. "Ardından 7 yıl önce tekrar müzeden camiye dönüştürülen Trabzon'daki Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi restorasyon çalışmalarının ardından salı günü cemaatine kavuşuyor." dedi. Yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarafından açılacak. Bu duyuruyu yapan Yenişafak'a gazeteci İsmail Saymaz, " Türkçe’de “Ayasofya-i Sağir” diye bir yazım şekli yoktur. Bunun Türkçesi, Küçük Ayasofya Camisi’dir. Camilerin adını Arapça ya da Farsça kelime veya tamlamalarla yazarak, daha çok Müslüman olmuyorsunuz. Bizim güzel dilimiz, Arapça ve Farsça’dan geri değildir. Dilimizden utanmayın" diye gönderme yaptı. Bizde merak ettik. Tapuda ne yazıyordu? Aynen şöyle; "Ayasofyayı Kebir Cami Şerifi" Evet İsmail Saymaz tapuyu görmeden yorum yaptı yada ona da karşı! Bu arada Bakan Ersoy'un katılacağı açılışta sadece Ayasofya değil, restora edilen diğer tarihi yerlerde açılacak. Ayasofya-i Sağir Camii yanı sıra Sümela Manastırı ve Kızlar Manastırı ile birlikte aynı gün ziyarete açılacak.

AMAN UYARILARI DİKKATE ALIN KTÜ

Farabi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Emre Öztürk'ün Covit 19 testi pozitif çıktı. Doktorun hastaları hemen uayrıldı. Onlar da test yapılacak. Bu arada AK Parti Trabzon teşkilatları da şok yaşadılar. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Doktor Sezgin Mumcu ile AK Partili Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da koronaya yakalandı. Başkan ile bir gün önce görüşen Ortahisar Başkan Vekili Selahattin Çebi de karantinaya girdi. Bugünlerde Trabzon'da virüs yine dirilmeye başladı. Hastanelerde büyük bir yoğunluk oluşmaya başladı. Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü önlemler konusunda uyarılarını sürdürüyorlar.

AZMİ KUVVETLİ TEŞKİLATLARI NEDEN UYARDI?

İYİ Parti’yi günde güne kongre heyecanı sardı. 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Trabzon İl Kongresi öncesi ilginç bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli'nin karşısına rakip olarak Süleyman Aydoğdu çıktı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yakınlığıyla bilinen Aydoğdu, aday çıkmakla kalmadı aynı zamanda mevcut yönetimi il başkanına da gönderme yapıp,"Kongre tarihi çok erken biraz daha erteleyelim" çağrısı yaptı. Bu çağrıya karşılık Azmi Kuvvetli'nin cevap verip vermediğini öğrenmek için aradık. Azmi Kuvvetli'ye sorduk. "Zaten kongre Mayıs ayında yapılacaktı." dedi. Fazla yorum yapmadı. Ayrıca il delege listesini Süleyman Aydoğdu'nun da daha almadığını öğrenildi. Bir de İYİ Partili Tuna Taşkın, ilçeleri ziyaret ederek il başkanlığına adayım diyormuş. Lakin partiye resmi başvuru yapmadan ilçe yöenticilerinin toplantısına girmesi şık karşılanmadı. Bu konuda il Başkanı Azmi Kuvvetli teşkilatlara şu uyarıyı yaptı; "İlçe yönetim toplantılarına resmi başvuru partiye yapmadan aday olmayanları almayın."

EKREM İMAMOĞLU VE SADECE FOTOĞRAF ÇEKTİRENLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da ne yaparsa Trabzon'da yankılanıyor. bunu bilmeyen yoktur. Çünkü o bir Trabzonlu. Trabzon bir lider daha çıkardığı için mutlu gururlu. Lakin Trabzon'daki yakın ekibi partilileri, Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon'daki ekibi olmadığından yakınıyorlar. "Trabzon ile iletişimini güçlendirmesi gerekenler sadece yanında fotoğraf çektirmekten başka birşey yapmıyorlar" diyerlere şahit oluyoruz.

İNŞAATÇILAR VE EMLAKÇILAR ODASI SEÇİMLERİ VE BİR ELEŞTİRİ

İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası'nın mevcut yönetimine eleştiriler artmaya başladı. Bu ara ciddi bir ahreketlilik var. Çünkü seçimler öncesi adaylar da saflarını sıkılaştırıyorlar. Sosyal medyadanda buna şahit oluyoruz. En son Hikmet Kaplan şunları yazdı; "Maalesef İnşaatçılar ve Emlakçılar Odamızın koltuğunu işgal edenler yegane görevini unutmuştur. Aslında piyasanın en pahalı hizmetini aldığımız bir site bile odamızdan daha çok sektörün yanında olmayı başardı. Analizlerimiz sonucunda sektörümüzün sorunlarını tespit edderek çözümlerimizi hazırladık. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler