Anahtar Deliği 27.07.2018

Anahtar Deliği 27.07.2018

Anahtar Deliği 27.07.2018

YENİ SÜRÜCÜ BELGESİNİ KAYBETTİ NELER OLDU?

Trabzon’da bir okurumuzun mesajını paylaşmak istiyoruz.
Bu defa sizden gelenlere yer verelim.
Bakın yeni sürücü belgesi kartını kaybeden bir okurumuz nasıl bir zorluk yaşamış;

“Yeni sürücü belgemi bir dalgınlıkla kaybettim. 
Her kayıpta bankaya 15 lira yatırmam gerektiğini söylediler.
Ziraat Bankası’na gittim. Banka veznesindeki sorumlu bana ‘bunlar ATM’den yatırılacak’ dedi. ATM’ye gidip 15 lirayı yatırdım. Ardından buradan çıkıp nüfus müdürlüğüne gittim. Buradaki görevliye evraklarımı teslim ettim. Burada da bana bu yeni sürü belgesi bu nedenle 159 lira ATM’ye yatırmamı söylediler. Ziraat Bankası ATM’sine gittim. Ziraat Bankası ATM’sinde 15 liradan başka ödeme yeri yoktu. Bu nedenle içeri girdim. Banka görevlisine ‘yahu burada 15 diyor ama ben 159 yatırmam gerekiyormuş yeni kimliğimi kaybettiğim için böyleymiş dedim. O da bana hayır yine ATM’den olacak dedi. Ardından bir süre bekletildim. Bir görevli geldi. ATM’ye gitti. ATM’de böyle bir kısmın olmadığını kendileri de görüp şaşırdılar. Ardından içerden halletmeye çalıştılar ve halledip verdiler. Bende ATM’ye de bunu yüklesinler insanlar sırada bekliyor diye uyardım. Görevli biz bilgi veririz dediler. İşte böyle. Yeni kimlik cezalarında Ziraat Bankası ATM’lerine gitmeyin. Henüz onları yenilememişler. Henüz yeni kimlik kartlarını vergi cezasını ATMlerine yüklememişler. Yani gidip içerden memura bu yazıyı da okutup ödeyin yoksa sırada ATM kuyruğunda gününüz geçer”

Evet okurumuz haklı.
Ziraat Bankası böyleyse diğerleri de aynı olabilir.
Bu konuda gerekli yenilemeler yapılmalı.
Bu arada yeni kimliğinizi kaybetmeyin.
159 lira az para değil.
Bizden söylemesi.

FARUK ÖZAK VE ERDOĞAN BAYRAKTAR İSİMLERİ HALA GÜNDEMDE

Trabzonspor’un eski kaptanı ve Eski Bakan Faruk Özak son yıllarda siyasi değilde kabuğuna çekilerek kendisinden talep edilen yardımlara kulak kabartıyor. Trabzon-İstanbul arasında gidip geliyor. Hayır işlerinde gördüğümüz eski Bakan Özak’ın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayları konusunda ne düşündüğü ise net değil. Çevresinde ona yakın isimler var. Tahminen başkan adayları için düşüncesi şu isimler olabilir; TFF eski yöneticisi aynı zamanda eski belediye meclis üyesi ve eski Trabzonspor yöneticisi iş adamı Mustafa Beyazlı, Trabzonspor eski yöneticisi iş adamı Recep Denizer, Trabzonspor eski başkanlarından iş adamı Erol Tuna.
Kendisi aday olabilir diyenler de var. Faruk Özak çevresinde bunu dillendirenlere ‘asla’ aday olmayacağım diyor ama siyaset bu… Bu arada Çevre Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da dillendiriliyor. Erdoğan Bayraktar çevresine ‘Trabzon beni isterse görevden kaçmam’ demiş. 

HABER61’DEN DEV ANKET

Bölgenin en güçlü sesi Haber61, yeni bir yerel seçim çalışması başlattı.
Ama bu defa diğerlerinden çok farklı.
Bu bambaşka.
Objektif.
Nasıl mı?
Asla bir isim dayatması yok.
Asla bir isim göstergesi yok.
Asla bir ismi işaret eden bir anket değil.
Büyükşehir Belediye Başkan adayı kimi görmek istersiniz, ilk üç ismi yazın tarzında..
İlçe belediye başkanlarını da kapsıyor anket.
Trabzon ile başlandı diğer illere de yapılacak.
Ardından anket sonuçları açıklanacak.
Ankete mail adresiyle sadece bir kişi katılabiliyor. 
Bu anket en büyük nabız yoklama olacak.
Bu anketi AK Parti, CHP, SP, MHP, İYİ Parti, yakından takip ediyor.
Ankette en büyük hareketlilik Ortahisar, Of ve Sürmene ile başladı.
24 saat geçmeden binlerce kişi ilde, merkezde, ilçelerde ilk 3 isim tercihlerini yaptılar. 
Gündemi sarsan HABER61 yerel seçim anketi, şimdiden kulislere bomba gibi düştü.

anket

ORADA BALIKLAR YENİDEN ÖLDÜ

Beşikdüzü’nden yukarı Şalpazarı’na doğru çıkarken hemen yanından akan dere, dün balık kustu. Ağasar Deresi’nden bahsediyoruz. Ağasar’da balıklar ölü bir şekilde karaya vurdular. Buna vatandaşlar anlam veremedi. Korku içinde yetkililere haber verdiler. O dere güzelliği, duruluğu ile meşhurdu. Bu olay ikinci kez oldu. Balıkların öldüğü noktaya yakın bir süt fabrikası olduğu ve ondan çıkar atıklar nedeniyle balıkların daha önce öldüğü bu defada böyle birşey olabileceği duyumunu aldık. Trabzon Valiliği konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden rapor istedi. SOruşturma başlatıldı. Sorumluların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Daha önce hatırlayın Maçka İlçesi deresinde yaşayan milyonlarca balık HES projesi nedeniyle can vermişti. Trabzon’da derelerine bu kadar ihanet eden bir şehir dünyada yoktur desek az mı demiş oluruz? 

ARSİN’DE KİM OLUR?

Arsin’de yerel seçimler noktasında Şaban Bülbül, Seyit Hisoğlu, Farabi Hacıhasanoğlu belediye başkan adaylığı için nabız yokluyor.  Ak Parti Arsin ilçe başkanlığından önce Trabzon büyük Şehir Belediyesi özel kalem müdürlüğüne ardından Arsin Belediye başkan yardımcılığına atanan Farabi Hacıhasanoğlu 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Arsin belediye başkanlığına aday olmayı planlıyor. Lakin Hacıhasanoğlu’nun durumu Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’e bağlı. Şen’in durumu AK Parti tüzüğüne göre süresi doldu. 3 dönem başkanlık yaptı. Şimdi bırakır mı? İşte o belli değil. Lakin diğerleri Bülbül ve Hisoğlu kesinlikle lobiye başladı. Arsin’de belediye başkan adayı olmak istiyorlar. 

TRABZONSPOR ONLARA DAVETİYE GÖNDERDİ Mİ?

Trabzonspor - Samsunspor hazırlık maçı Pazar günü yapılacak. Bu organizasyon aslında bir açılış organizasyonu. Bu açılış organizasyonunda Samsunspor ile hazırlık maçı seçilmiş. Bunu kim istedi? Bu da merak konusu. Mesela Rize değil de Samsun neden? Bu tesadüf mü? Bu tesadüf olamaz. Neyse asıl merak ettiğimiz bu organizasyon için meclisteki Trabzonlu 60 vekil davet edildi mi? Trabzonlu bakanlar davet edildi mi?
İşte bunu merak diyorduk. Kulüp yetkililerinden birine sorduk. Kendisi de hepsine davetiye gönderdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler