Anahtar deliği- Muharrem Usta o deklarasyona neden imza atmadı? 27.06.2015

TFF seçimleri Trabzonspor’da yer yerinden oynattı.Camia kızgın, küskün.

Anahtar deliği- Muharrem Usta o deklarasyona neden imza atmadı? 27.06.2015
MUHARREM USTA O DEKLARASYONA NEDEN İMZA ATMADI?
TFF seçimleri Trabzonspor’da yer yerinden oynattı.
Camia kızgın, küskün.
Dikkatimi çeken ise Trabzonspor Başkan adaylarının yaptığı ortak deklarasyonda…
Metin Atasoy.
Emre Aksoy.
Sebahattin Çakıroğlu.
Celil Hekimoğlu.
Emin Kahraman.
Hakan Kulaçoğlu.
Bu isimler o açıklamaya imza attılar ve bu medyaya servis edildi.
Peki neden Muharrem Usta içlerinde yoktu?
Neden?
Aldığımız bilgilere göre Muharrem Usta’yı Hakan Kulaçoğlu telefonla aramış.
“Bu konuda imza atar mısınız?” diye sormuş.
Lakin Usta olumsuz yanıt vermiş.
Peki neden?
Demirören’e muhalif bir yazı diye mi?
Eleştiri olduğu için mi?
Neden?
Kamuoyu bunun açıklamasını bekliyor.
TRABZONSPOR’DA 10 KİŞİ DİRENİYOR VE ŞEHİR EFSANELERİ
Trabzonspor davasına yapılan ihanet istifaları da beraberinde getirdi. Trabzonspor’da TFF seçimleri sonrası istifa eden yönetici sayısı 4’e çıktı. Köksal Sadıklar, Ahmet Emre Turan ve Ömer Demir’in ardından dün de Tayfun Kahyaoğlu görevi bıraktığını bildirdi. Böylece Trabzonspor yönetiminde istifa edenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Trabzonspor Hukuk Kurulu da bıraktı.
Peki şimdi ne olacak?
Hacıosmanoğlu ile birlikte 10 yönetici direniyor.
Önce kongre kararı aldım diyen ardından yine çark eden Hacıosmanoğlu’na öfke dinmiyor.
Bakıldığında Hacıosmanoğlu’na kongrede verilen desteğin neredeyse yarısı yok hükmünde. Yani aldığı oyların yönetimdeki istifalara göre değerlendirildiğinde onurlu bir şekilde istifa etmesi gerekiyor.
Ve olağanüstü kongre kararı alması gerekiyor.
Almaması ilginç bulunuyor.
Bunun nedeni ne?
Neden direniyorlar?
Kimler orada onları tutuyor.
Şimdi bunlar merak konusu.
Şehir efsaneleri Trabzon’da çoktur.
Mesela konuşulanları sizle paylaşalım.
Birincisi eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın Oğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktoru eski Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün oğlu..
Bu ikisi ile Hacıosmanoğlu’nun işbirliği yaptığı söyleniyor.
Büyük de destek aldığı.
Trabzon’u yönettikleri gibi Trabzonspor’u da uzaktan yönetiyorlar ‘kumanda’ usulü deniyor.
Diğer taraftan İbrahim Usta.
TFF yönetimine girdi.
Usta’nın da Hacıosmanoğlu ile ittifak içinde olduğu kesinlikle istifa etmemesini istediği söyleniyor.
Tabiki bunlar doğrudur demiyor.
Şehir efsanelerinden bahsediyoruz.
Ama gerçek de olabilir değil mi?
Bir diğer şehir efsanesi ise İbrahim Hacısmanoğlu’nu koltukta tutan isimler Aralık ayındaki kongre için Muharrem Usta ile de dirsek temasında… Yani Hacıosmanoğlu’nun hem kamuoyunda hemde diğer yönlenlerden yıprandığını bu nedenle Usta ile hareket etmekte yarar gördüklerini düşünüyorlar.
SEBAHATTİN ÇAKIROĞLU’NUN SEVİNCİ
Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Sebahattin Çakıroğlu Trabzonspor camiasının gündemine yine sert çıkışları ile oturdu. TFF seçimleri nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu çok ağır şekilde eleştiren Demirören’i desteklediği için hatta sosyal medya hesabında, “Gördüğümde yüzüne tüküreceğim” diyerek yine tartışma yaratan Çakıroğlu şu günlerde yeni bir mutluluk yaşıyor. Küçük oğlu Rami dün mezun oldu. Çakıroğlu bu mutluluğunu, “Artık sağlam bir gemi inşaa mühendisimiz var. Darısı dostlara” sözleriyle paylaştı.
KENDİ ODASININ ŞUBESİNİN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ
Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Sayim Adanur Ankara Şubesi’nin Cumhurbaşkanlığının Ak Sarayı hakında yaptığı açıklamalarına tepki gösterdi. Adanur, “Yapımı geneline ilişkin görüş açıklanabilir. Ancak klozetle bardakla avizedeki kristal veya masanın fiyatıyla uğraşmak Mimar Odası’nın görevi değil. Ankara Şubesi’nin bu nitelikteki açıklamalarını yanlış buluyorum” dedi.
Adanur’u kutluyoruz. Trabzon’da sivil toplum örgütleri kendi içinde öz eleştiri yapmaktan kaçınırken haklı bir gerekçeyle kendi odasını eleştirdi. Kutluyoruz. Açıklamaları çok yerinde ve isabetli oldu. Örnek alınmasını da diliyoruz.
DAVULCULARDAN BEŞİRLİ ŞİKAYETÇİ AMA NEDEN?
Ramazan aylarında hep sorun olan bir konudur Ramazan davulcuları.
Trabzon’da mahalle aralarında çıkarılan anormal sesler bunun nedeni.
Yani gelenek ve kültürümüzle alakası olmayanlar eline tokmağı alıp sokağa iniyor.
Bu da rahatsız ediyor. Bu yıl Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı daha Ramazan girmeden bir kaç gün önceden bu konuyla ilgili ilgili kurumları uyardı. Bir sonuç alamadı.
Konuyla ilgili en ilginç olay şey ise şikayetlerin ta BİMER’e kadar gitmesi.
Ve şikayetler en fazla da Beşirli mahallesinden gitmiş. Bakalım Valililik ve Belediyeler neler yapacaklar. Mahallelerde dambur dumdur tribün lideri gibi davul kullananlar ne olacak? Merakla bekliyoruz.
TRABZON’DA DİŞ HASTANESİ NE OLACAK?
Trabzon’da inşaatı Yenimahalle’de süren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yılan hikayesine döndü. AK Parti’nin milletvekili adayları seçimlerden önce ‘bu sorunu çözeceğiz, ilk işimiz bu’ diyerek oy istedi. Şimdi bu işi takip etmeleri gerekiyor. Biz de takip ediyoruz. Bakınız Merkez inşaatı 2011 yılında başladı. İhaleye 8 milyon 500 bin liraya çıktı. Yani eski paraya 8,5 trilyon. İşin süresi 850 gündü. Bitiş tarihi 2013’tü. Fiziki anlamda merkez binasının yüzde 80’i gerçekleşti fakat firma sorunlar yaşadı. Ek projelerle 210 gün daha istedi. 125 gün ek süre verildi. Sonrasında aynı firma iflasını açıkladı. TOKİ ihalesini fesih etti. Şimdi Yeni Mahalle’de merkez duruyor. Çivi bile çakılmıyor! Lütfen! Yeter artık. Merkez neredeyse bitti yeni bir ihale yapılmalı ve TOKİ sıkıştırılmalı.
KUYU PİDE’NİN AKŞAM SOHBETLERİ
Trabzon Adliyesi’nin karşısında açılan özel tasarımı çatısı bahçesindeki 50-60 yıllık ağaçların altında ki huzuruyla Kuyu Pide fark yarattı. Hizmet sektöründe önemli bir açığı kapattı. Kuyu Pide’nin iftardan sonraki sohbetleri de dikkat çekiyor. Buluşmalar, bol kahkahalı sohbetler..
Kısacası buluşma noktası oldu.
Trabzon ve Trabzonspor gündemini sıkı takip edenlerin yeri haline geldi.
VİP buluşmalar da olmuyor değil.
Hele de çatı katında..
Burada iki özel salon bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar