Anahtar Deliği - 27.03.2019

Anahtar Deliği - 27.03.2019

Anahtar Deliği - 27.03.2019

BAŞKAN SEÇİME BİR HAFTA KALA NEDEN ÇEKİLDİ?

Gümüşhane Torul İlçesi’nde ilginç bir gelişme oldu.
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse Torul Belediye Başkanı ve AK Parti Torul Belediye Başkanı adayı Nidai Köroğlu’nun sağlık sorunları sebebiyle Belediye Başkan adaylığından çekildiğini duyurdu. 
Bu haber Gümüşhane’de şok etkisi yarattı. 
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, çekilme konusunu çok deşmeden geçiştirdi. 
Köse açıklamasında, “Nidai Köroğlu’na bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyor, devam eden sağlık sorunları nedeniyle kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ileterek bundan sonraki hayatında sağlık ve esenlikler diliyoruz” ifadelerini kullandı. 
AK Parti Torul Belediye Başkan Adayı Nidai Köroğlu’nun istifa ederek adaylıktan çekilmesinin Belediye Meclis Üyesi Adayları ve İl Genel Meclisi Üyesi Adaylıkları için herhangi olumsuz bir durum oluşturmadığının altını çizen Köse, “Torul ilçemizde Belediye Meclis Üyesi Adaylarımızın ve İl Genel Meclis Üyesi Adaylarımızın seçim yarışı devam ediyor, seçmenlerimiz farklı bir algıya kapılmasınlar. Sadece Belediye Başkan Adayımız Nidai Köroğlu istifa ederek adaylıktan çekilmiştir. AK Parti olarak Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Adaylıklarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Köroğlu’nun seçimden çekilmesinin ardından Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı için MHP’den Evren Evrim Özdemir, Saadet Partisi'nden (SP) Hüseyin Yıldırım, Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) Gürbüz Öztürk yarışacak. 
Bunu yansımaları değişik oldu.
Mesela Gümüşhane siyasetini bilenlerden Onur Doruk, şu değerlendirmeyi yaptı;
“Siyaset özelliklede son zamanlarda iyice soğuduğum bir mecra, sanırım öyle de olmaya devam edecek. Torul Belediye Başkanı sevgili abim Mimar Nidai Köroğlu, Torul gibi İller Bankası payı yok sayılabilecek bir ilçede, ilçeyi komple yeniledi, İçme suyu ve kanalizasyon sorununu çözdü, sokakları çöp dolu bir ilçeden tertemiz bir ilçe haline getirdi, bölgenin en yüksek seyir terasını yaptırdı, ayda 10.000 kişinin ziyaret etmesini sağladı ve adaylıktan çektirildi. Yere batsın sizin memleket sevdanız, siyasetiniz. Torul kaybetti, ayak oyunlarınızda boğulun. Hakkını helal et Nidai Başkan”
Çekilmenin ardından iddialar, söylentiler ayyuka çıktı.
Bir iddiaya göre Torul’da AK Parti’nin adayını istifa ettirip MHP’nin adayına yönlendirme var.
AK Parti’nin içindeki derin hesaplaşmanın yansıması olarak görülüyor bu durum..
Başkan ada aK Parti’den gelen baskılara dayanamadı. 
Aynı Torul’da yaşananın Gümüşhane’de yaşandığını, MHP’nin adayına yönlendirme yapıldığını bunu da AK Partililerin kendilerinin yaptığı ileri sürülüyor. 
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e AK Parti Gümüşhane İl Teşkilatı’ndan operasyon çekiliyor bilgisi kulislere bomba gibi düştü.
Hatırlarsanız Ercan Çimen hakkında adaylığı açıklanırken de adının geçti FETÖ dosyaları SÖzcü gazetelerinde yayınlanmaya başlamıştı.
Bu bilgilerin Sözcü’ye Gümüşhane’deki AK Partililer tarafından gönderildiği söylenmişti.
Torul’daki bu çekilme çok su kaldıracak gibi duruyor. 


AYASOFYA MESAJINI TRABZONLULARIN GECESİNİ VERDİ


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Trabzonlular Buluşması'ndaki konuşmasında, Uluslararası bir gündem konusuna değindi.. Tüm dünyanın merakla beklediği bu konu Ayasofya’nın camiye çevrilmesi konusu.
Etkinliğin yapıldığı Sinan Erdem Spor Salonu'nda Trabzon'dan bir mesaj verildiğini ifade eden Erdoğan, "Ülkemizin ve dünyanın farklı köşelerini 'Bize her yer Trabzon' diyerek sılaya çeviren kardeşlerime selam gönderiyorum." diye konuştu.
Trabzonlu hemşerileri ile moral bulan Erdoğan, Ayasofya ile ilgili şunları diyor;
"Dediler ki Ayasofya ile ilgili olarak, hala ücretli olarak mı girilecek?' Ben de kendilerine dedim ki... Hayır Ayasofya'ya girişi ücretsiz hale getirebiliriz. Ve sadece ücretsiz hale getirmek değil. Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz. Şimdi, Trump Kudüs'ü kalkıyor başkent ilan ediyor. Öyle mi? Golan Tepeleri'ni işgalci İsrail'e çekiyor öyle mi? Siz de Türkiye'den bir cevap alacaksınız tabii... Alacaksınız. Biz şu anda her şeyden önce İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak bunlara bir cevap vermemiz gerekmiyor mu? Biz de şimdi mesuliyetimizin gereği olan bu cevabı verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Onun için 31 Mart bir beka meselesidir. Bunu böyle biliniz. Onun için çok çalışacağız. Hele hele Ankara, İstanbul, İzmir buralar bizim için büyük önem arz ediyor."
Bu açıklama heyecan yarattı.
Trabzon Vakıflar Bölge eski Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Trabzon’daki Ayasofya’nın açılmasında uzun uğraşları var.
O’nun değerlendirmesi şöyle oldu; “Fatih Sultan Mehmet Hanın bizzat kendi parasından ödeyip satın aldığı ve şahsi mülkü olarak vakfettiği Ayasofya zincirlerinden kurtuluyor. Elhamdülillah. İznik ve Trabzonda olduğu gibi İstanbulda da vakfiye şartları yerine geldi.”


İSTANBUL’DA TRABZONLULAR ‘EKREM İMAMOĞLU’ VE ‘BİNALİ YILDIRIM’ ARASINDA GİDİP GELİYOR

Büyük Trabzonlular Buluşması'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’a destek olmak amacıyla yapıldığı düşüncesi, muhalefet kulislerinde hakim. Muhalefet parti temsilcileri Trabzon’da inanılmaz tepkililer.
Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu’na özellikle tepki gösterenler fazlaca… 
“CHPliler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu neden davet etmediler? Binali Yıldırım’ı davet ettiyseler İmamoğlu’nu da davet etmeliler. Hem Ekrem İmamoğlu Trabzonlu” diyorlar. 
Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu’na tepki olarak Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği hemen bir organizasyon yaptı.
Millet ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nu davet ettiler.
Programı da şöyle duyurdular; 
“DUYURU ve DAVET...!
"Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TRABZON ÖĞRENCİ YURDU) kongre üyesi; hemşehrimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ekrem İMAMOĞLU; 28.03.2019 Perşembe günü saat 18.00'da 'ARZIN MERKEZİ'ni ziyaret edecektir. Bilgilerinize sunar; teşriflerinizi bekleriz...Saygı ve sevgilerimizle. TLYD Genel Başkanı Soysal Algan"


BEN İŞİNİ İYİ YAPANA ‘ABİ’ DERİM

Trabzon Karayolları Bölge Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Selahattin Bayramçavuş, kurumdaki çalışanlara ‘abi’ diye seslendiğini duyduk.
Dikkatimizi çekti.
Hani niye abi der ki bir bölge müdürü..
Tarzı ilginçti.
Neden acaba?
Mesela Karayollarında Çay ocağını işleten Ali adlı personeline abi diyormuş.
Bir Ali adlı personel,” Sayın Müdürüm böyle niye diyorsunuz. Beni utandırıyorsunuz. Benim ne haddime” demiş.
Selahattin Bayramçavuş da ona, “Sen işini güzel yaptığın her zaman sana abi derim. İşini iyi yapan saygı duyarım” demiş. 
Hazır Karayollarından konuyu açmışken, Moloz’daki akıllı kavşak Cuma günü açılacak.
Sıkça eleştiri alan Reşadiye Kavşağı da bu kavşağa bağlı olarak monte şeklinde olacak. Yani Reşadiye Kavşağı’nı daha işlek görebiliriz.
Cuma’dan sonra bakalım bu trafiği ne kadar rahatlatacak..


İL BAŞKAN YARDIMCILARININ SOSYAL MEDYA KAPIŞMASI 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demiştaş, sosyal medyayı belkide il yöneticileri içinde en fazla kullananlardan biridir.
Her başkan adayını paylaşır.
Bazılarını görüyoruz aday bile seçiyor.
Hemde kendi partisinden!
Neyse..
Fazla o konuya girmeden..
Farklı bir konudan bahsedeceğiz sizlere.. 
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demiştaş ile İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu facebook arkadaş. 
Yani bir birlerinin listelerinde varlar.
Demirtaş ne zaman bişey paylaşsa Beytullah Kudu ona cevap veriyor.
Eleştiri tabiki getiriyor.
Dikkatimizi bir süredir bu çekiyor.
Bakın bir tanesini yazalım.
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvet, İstanbul’da Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım’a yaptığı programı eleştirerek, "Trabzonluluğunuzun sorgulanacağının bilinmesini isterim" demişti. 

Demirtaş şöyle, “Şimdi ne yapacağız İstanbul’da yaşayan Trabzonlu kardeşlerimiz reisle buluştular diye Trabzonlulukları sorgulanacakmış”  diye bir paylaşım yaptı altına Kudu ile yazışmaları şunlar;

Beytullah Kudu 
Bu Trabzonlu bir adaya karşı yapılmış bir organizasyon gibi algılanabilir..burada bir mecburiyet var.aksi durumda Trabzonlular bu oyuna alet olmazlardı..Keşke toplanmışken Reisin rehin tuttuğu kupayı da isteselerdi..
Halil Ibrahim Demirtaş Beytullah Kudu Güldürme beni il başkanının haddinemi oraya katılan Trabzonluların Trabzonluluklarını sorgulamak. Bu cümleyi kendi il başkanım kullansın onuda eleştiririm. Saygı duymak gerekir.
Beytullah Kudu Evet..il başkanımın haddine.. Hadsizlik seçime 4 gün kala Trabzonlu kimliğini kullandırmaktır.

Halil Ibrahim Demirtaş 
Şimdi sana bir soru Ekrem İmamoğlu Trabzonlu oluşundan dolayı böyle bir buluşma organizasyonu yapsa benim il başkanım böyle bir kelime kullansa lakin kullanmazda kullandığını varsayalım. Tepkin ne olurdu????

TEPKİ VE ÖFKE DİNMEDİ DEVAM EDİYOR

CHP Trabzon Milletvekili adayı Hikmet Nuri Aydın, BBP’nin unutulmayan lideri rahmeli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarını içeren haberi paylaşıp, “keşke o helikopterde sende olsaydın” imasında bulunması dün Süleyman  Soylu’yu seven sevmeyen herkesi kızdırdı.
Çünkü siyaseti bırak insanca bir tavır değildi. Zaten hatasını anladı ve paylaşımı kaldırdı. Kısa bir süre paylaşımı kaldırıp özür dielemese de haddini aştığını bildirdi.
Tabi bu öfke dinmedi.
Hala da sürüyor.
Tepkiler ardı adına geliyor.
Bakın gelen tepkilerden bazıları;

Milletvekili Salih Cora;
“PKK’ya hayat tanımayan,Teröristin her türlüsüne kan kusturan,Uyuşturucu tacirlerine hayatı zehir eden,Milletin birliği, dirliği ve geleceği için gecesini gündüzüne katıp canı pahasına var gücüyle çalışan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya duyulan kin esasen milletin kendisine duyulan kindir.
Bu öfkenin sebebi vesayetçi kafaların ve millet düşmanlarının siyaset alanında karşılık bulamamasıdır.Bu öfkenin sebebi milletin engin feraseti ve sarsılmaz iradesidir.
Milletin adamlarını dar ağaçlarına, ölümlerin en şiddetlisine mahkum gören bir zihniyet bakanımız için de ancak böyle bir açıklama yapar.Ama şükür ki aziz milletimiz her seferinde bu karanlık zihniyete 50 gramlık oy pusulası ile gereken dersi verdi.
Az kaldı! Kan emicilere, PKK ile ittifak kuranlara, karanlık kapılar ardından şahsi emelleri için milletin geleceğini pazarlık konusu edenlere, millete ve adamlarına düşmanlık besleyenlere gereken ders yine sandıkta en ağır şekilde verilecek.”

İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu;
“Terörle mücadele eden İçişleri Bakanımız, hemşehrimiz Süleyman Soylu’nun varlığından ne kadar çok rahatsız olan var.
Bunlar; bu ülkede terörün bitmesini istemiyorlar. Bunlar; kanla beslenmeye ve onun üzerinden siyaset yapamaya alışık embesillerdir. Bunlar; ülke huzur bulsun istemeyen vandallardır. Bunlar; halkın karşısına çıkıp ikiyüzlülük yapan yüreksiz eblehlerdir.”

PEKİ HİKMET NURİ AYDIN KANADINDA DURUM NE?

CHP Trabzon Milletvekili adayı  Hikmet Nuri Aydın cephesinde durum nedir?
Şöyleki Hikmet Nuri Aydın bunu, “Kara bir komik bir mesaj” olarak algılayıp bunu ‘şaka’ olarak niteleyip, Hikmet Nuri Aydın’ın linç edilmek istendiği konusunda hem fikirler.
CHP Gençlik Kolları yöneticisi Mustafa Erdi Çakır,  medyada konuyla alakalı çıkan haberlere sert tepki vererek, “
Hikmet Nuri Aydın Sadece CHP’nin değil Trabzon’un bir değeridir..
Bu haberi yapan kişilerin kimlere hizmet ettiğini tüm Trabzon’da bilmektedir.
İktidarın Genel Başkanımızı ve Partimizi hedef alan onca hakaretine bir satır bile yer vermeyenler aldıları harçlıkların karşılığını vermek için bir şakayı manşete taşıması ne kadar trajikomik bir olaydır..” İfadelerini kullandı.
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun da, “Nefret tohumu aşılayanlar yıllarca bunu yaptılar ama denizleri şimdi tükendiği için saldırılarında sınır yoktur, CHP’sine her türlü çamuru atarken seslerini çıkarmayanlar şimdi linç girişimlerinin sonucunun kendi hüsranları olacağının farkındalar aslında…” diyerek görüşlerini aktardı. 
Eski Belediye Başkan adayı Nazım Özcan;
“Hikmet Nuri Aydın abimizin ‘’ keşke’’ paylaşımı külliyen yanlıştır, hatadır. 
Ancak sayın Bakanın siyaset yapması( tarafsız olacaklar Cumhurbaşkanımızın sözüdür) üstelik seçime bir kaç gün kala Muhsin Yazıcıoğlu’nu kast ederek bende o helikopterde olacaktım ki ( kast edilen Yazıcıoğlundan sonra aynı helikopterin kiralanmasıdır ) sözü milliyetci duygulara ve oylara kurulan tuzaktır ve bir o kadar da yanlıştır. Bizim kraldan kralcı ve neredeyse tamamı göbek bağı ile iktidara yakın gazeteci arkadaşlarımızın 60 yıldır Trabzon sokaklarında yaşayan her şeyden önce bir hümanisti linç etme gayreti de yanlıştır. Son olarak Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadeti üzerinden oy devşirmeyi maharet sayacak kadar siyaset cazgırı, her şehit cenazesinde ‘Allah inşallah bize de şehitlik nasip eder ‘’ diyecek kadar din taciri olabilen anlayışa bu yersiz ve yakışıksız paylaşımı yapanı linç etmek yerine ‘’ inşallah’’ diyebilmek çok daha fazla yakışırdı. 
Siyaset her ne kadar ‘’ dün dündür, bu günde bu gün’’ anlayışı ile yapılsa da başta Sayın İç işleri bakanımız olmak üzere tüm siyaset severlere bir hatırlatma yapmak isterim. 
Bir önceki İçişleri bakanı şimdi nerededir, siz yarın nerede olacağınızı bilebilir misiniz?, geçmişte Akp ve iktidarı için söylediklerinizi hatırlıyor musunuz, bakanlıktan sonra ne söyleyeceğinizi kim tahmin edebilir.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler