Anahtar Deliği 27.01.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 27.01.2017
MUHARREM USTA VE KELİME OYUNLARI

TRT Spor’un konuğu olan Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, dün akşam canlı yayında bir çok konuya değindi. Muharrem Usta’nın vücut dili bir şeyleri saklama iç güdüsünü gösteriyordu.

Bir şeylerin algısını değiştirme çabasındaydı sanki.. Yine enkaz edebiyatı yaptı. Eski yönetimden görevi devralırken kulübün hangi evrede olduğunu, borcunun ne olduğunu bildiği halde yine eski yöntemlere sarıldı. Başarısızlık konusunda ise yapılan transferlerin hatalı olduğunu kendi de kabul etti. Ama neden böyle davrandı? İlginç geliyor artık bize. Eski yönetimi suçluyor evet. Eski yönetim gerçekten kulübü büyük bir çıkmazda bırakarak gitti. Lakin kendisi de durumu biliyor ve ona göre söylemlerde bulunarak seçim almıştı. Aradan da epey bir süre geçmişken, onca hataları transfer ve harcanan onca para kendi döneminde yapılmışken üstüne bir de hatalarını, yanlışlarını, başarısızlığını kabullenmişken neden sözüne ‘evet ama böyledi’ diye başladı? Anlamak mümkün değil. Kendini kurtarmaya çalışırken Trabzonspor’u kötülediğinin yada küçülttüğünün farkında bile değil?

Söylemler eskiyle aynı nakaratta! Mehmet Ekici konusunda ise her bir detayı vermeye çalışırken büyük hatalar yaptığını da itiraf etti.

Ekici’ye ‘Fenerbahçe’nin hocasının ayağına gönderdiğini bizzat kendi söyledi.

Hem Ekici’i başka takımın hocasıyla anlaşamaz diyorsun hem konuşmak istedi oyuncu izin verdim diyorsun. Trabzonspor’un futbolcusunu başka bir takımın hele de en ezeli rakibinin hocasıyla görüşmesine nasıl müsade edersin?

Kongre öncesi 50. yılda şampiyon olacağız diyordu.

O konuda da hedefinin şampiyonluk artık olmadığını ‘zirveye oynarız’ diyerek kendi lafını değiştirmiş oldu.

Artık zirveye oynarız çerçevesinde söylemlerde bulunacaktır.

Böyle olacağını bildiği halde neden kelime oyunları yapıyor?

Bu kelime oyunlarına gerek yok.

Akşamki programda söylediklerine anlam veremedik.

Belki bir kaç transferle takım ligin üst sıralarına çıkma konusunda umut vermiş olabilir lakin Başkan Usta yine bu kelime oyunlarıyla hiç bir şekilde umut vermedi..

Vermeyecek!

Vermemiştir..

Son olarak Trabzonspor zaten her sezon zirveye oynamıştır!

TRABZONSPOR’UN BORCUNU HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR?

TRT Spor canlı yayınına katılan Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta zor süreçler geçirdiklerini ifade ederken kulübün borçlarından bahsetti.

Ama dikkatimizi çeken bir detay var.

Trabzonspor Kulübü’nün eski bakanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Başkan Muharrem Usta arasında daha önce bu konuda bir polemik yaşanmıştı.

Polemiğin yaşandığı yer Trabzonspor Mali Genel Kurulu idi.

Burada Usta, “Borcu 400 milyon değil 570 milyon lira olarak devraldık” demişti.

Buna karşılık Hacıosmanoğlu çok ağır konuşmuş, “İspatlayamazsan Ş..” demişti.

Bu sözlerine Usta hiçbir cevap vermemişti.

Akşam canlı yayında yine aynı sözlerini Usta tekrar etti.

Hacıosmanoğlu’nun ‘ispatla’ çağrısına hala cevap vermediğini de belirtelim.

TRABZON MEDYASININ TAVRI!

Her gelen Trabzonspor yönetimleri Trabzon medyasıyla inişli çıkışlı ilişkiler kurmuştur! Trabzonspor yönetimleri sahada hakemlere ezildiğinde, masada Trabzonspor’u alaşağı edenlere karşı Trabzon medyasından güç alırken, bazı konularda Trabzon medyasında göz ardı etmiş hatta umursamaz davranarak kulübüde kendi ihtiraslarına kurban etmişlerdir.

Son örneğini alınan son oyuncunun imza töreninde görüldü.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta kendine yakın gördüğü bir kurum ve diğer bir ulusal kanalın kamerasıyla oyuncusuna imza attırmıştı.

Bu nedenle Trabzon medyası haklı olarak özellikle spor camiası tepki göstermiştir

İlk eylemlerini bugün yaptılar.

Trabzonspor Şenol Güneş Tesisleri’ni basın mensuplarını bugün gezdirme programı yapmıştı. Yani pazar günü yapılacak olan Gaziantep müsabakası öncesi basın mensuplarına Şenol Güneş Stadyumu’nu gezdirerek maç öncesi bordo mavi camiada önemli bir hava yakalamak istediler.

Lakin TSYD bu programa yapılan o saygısızlıktan ötürü katılmama kararını kulüp yönetimine iletti.

Bugün de TSYD Başkanı MuratTaşkın imzalı bir yazı kulübe resmi olarak katılmama gerekçeleri bildirilecek. Taşkın’a Rodallega’nın imza atılırken İstanbul’da görev alan gazeteci medya mensuplarının görevlerini yaptığını buna hiçbir itirazlarının olmadığı lakin diğer taraftan böyle bir imza töreninin kulübün medya biriminin vasıtasıyla bütün medya kuruluşları davet edilerek yapılması gerektiği etik olan davranışında bu olduğu gerekçesiyle böyle bir tepki aldıklarını ifade etti.

Trabzon medyası, spor camiası, Başkan Murat Taşkın bu konuda çok haklı..

Yukarıda belirttiğimiz gerekçelerle de tamamen Trabzonspor gibi büyük bir kulübün izahı edilemez bir biçimde keyfi hareketle ne duruma getirildiği ortadadır.

Bugün yapılacak Şenol Güneş Stadyumu tanıtım lansmanı da böylece iptal edilmiş oldu.

Trabzonspor Stadyumu’nun ilk maçı öncesi böyle bir tatsızlığa sebep olanlar başta kulübün Başkanı Muharrem Usta’dır. Zaten başkan da TRT Spor’da katıldığı canlı yayında ‘evet hatalı davrandık’ diyerek belirtti.

Bundan sonra Trabzon spor medya camiası ile Trabzonspor Kulübü arasındaki buzlar nasıl eriyecek bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar