Anahtar Deliği 26.11.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 26.11.2019

MURAT ZORLUOĞLU KONGREYE KARIŞACAK MI? ATİLLA ATAMAN’A SORDUK

AK Parti Trabzon İl Kongre süreci sürüyor.
Bu süreçte bir kaç taraf var.
Bir kaç kenar var.
Bir kaç odak var.
Bunların kendilerine göre adayları var.
Bu noktada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun adayı kim tartışması başladı.
Tartışma öyle uzadı ki..
Büyükşehir Başkan Vekillerinden Mehmet Karaoğlu’nu aday göstereceği yönünde söylemlere şahit olduk.
Bu söylemleri Mehmet Karaoğlu da yalanlamadı!
Hatta sorulan sorulara net cevap vermedi.
Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde makamına uğradığımız Başkan Vekili Atilla Ataman’a “İl yönetimine başkan ve sizin müdahil olduğunuz söyleniyor bu doğru mu?”  diye sorduk!..
Atilla Ataman sözlerini tartarak konuştu ve çok net konuştu: 
“Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu, ne de belediye yönetimi olarak, bizim il yönetimiyle ilgili bir yönlendirme, talep, kadro ve önerimiz kesinlikle söz konusu değildir.
Biz parti kadrolarından seçilmiş belediye yöneticileriyiz parti yöneticilerini belirleyen yerde değil parti yöneticilerinin belirlediği yerdeyiz!
Bu konuda yapılan her türlü haber yorum ve benzeri şeyler belediye yönetimini istismara yöneliktir ve ilgimiz, bilgimiz dışındadır.” 

ÖNE GEÇ AĞABEYLİK YAP ADAY OLMSAN DA BELİRLEYİCİ OL

CHP Trabzon İl Kongresini yakında takip ediyoruz.
Mevcut başkan Güzide Uzun’un karşısına rakip kimler çıkacak?
Dün kulislere yansıyan flaş gelişmeyi sizlerle paylaştık.
Tabiki bu gelişmeyle CHP koridorları hareketlendi.
Kulisler sallandı!
Cahit Erdem, Salih Akyüz, Ömer Hacısalihoğlu il başkan adayı olarak öne çıkıyorlar.
Diğer taraftan bir isim daha kucağımıza geldi.
Oktay Yavuz ile de görüşmeler yapıldığı söyleniyor.
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya , kongre sürecini yakından takip ediyor. Trabzon’da olmadığında da parti içinden bir isimden bilgi alıyor.
Sıcağı sıcağına bütün örgüt bilgilerini, nabzını tutuyor.
Murat Özçilingir’e yine ‘aday ol’ baskısı var.
Ama yine çekingen duruyor.
CHP meclis Üyesi Turgay Şahin’e de “Geç partinin başına ağabeylik yap” diyen de var, “Değişimde aktif rol oyuna öne geç, aday da olmasan belirleyici ol” diyen de..
Turgay Şahin Güzide Uzun’dan yana tavrını belirginleştiriyor.


ORDU FINDIK İHRACATINDA NASIL ŞİKAYET ETTİ TRABZON’U İŞARET ETTİ 

Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler,  Ordu’nun dünya fındık üretiminin yüzde 25’ini, Türkiye fındık üretiminin yüzde 35’ini üretmesine rağmen bunu ihracatına yansıtmadığından şikayetçi. 
Güler şunları kaydetti; 
“Ordu’nun yüzde 35 payına göre ihracat rakamı 573 milyon dolardır. Ancak bu fındık ihracat edilirken Trabzon’a gidiyor ve oradan ihraç ediliyor. Ordu’nun direkt yapılan ihracat miktarı ise 152 milyon dolar olarak kalıyor. Dolayısıyla Ordu’nun görünmeyen fındık ihraç tutarı 421 milyon dolardır. Aynı şekilde Sakarya bölgesinden ihraç edilmek üzere fındıklar İstanbul’a gönderiliyor ve İstanbul’dan çıkış yapıyor.”


ÖĞRETMEN KÖKENLİ BAŞKAN VEKİLİNDEN O VALİYE ‘SEN VALİ MİSİN BE BİRADER’ ÇIKIŞI

AK Parti Trabzon İl başkan vekili Hasan Dilekoğlu, aynı zamanda öğretmenlik yapmış bir isimdir. Daha sonra sendika başkanlığı yaptı. Yani öğretmen kökenlidir. Hayatının bir dönemi öğretmenlikle geçti. Öğretmenler konusunda çok hassastır. Bu hassasiyeti son çıkışıyla da görülüyor. Konya’da düzenlenen öğretmenler günü etkinliklerinde bir öğretmeni oturuşundan dolayı kürsüden azarlayan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’a sert çıktı. Dilekoğlu, “Sen vali misin be birader, vali gibi konuş da vali görelim ya..” diye seslendi.  
Yalnız valinin oturuşundan dolayı tepki gösterdiği öğretmen çıkmadı. Meğer gazeteciymiş. Şimdide tartışmanın boyutu değişti. Salonda Vali’yi alkışlayan öğretmenler bu defa hedefte. Eğitim Bir Sen ve Eğitim İş sendikaları, valiyi alkışlayan öğretmenlerin doğru yapmadıklarını savundular. Konya Valisi Toprak, o gazeteci Ali Kuş ile poz verdi. “Biraderim dedim ama kibirsiz” diyerek kürsüdeki tavrını savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar