Anahtar Deliği 26.10.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 26.10.2020

EVİMİZDE YERE ATMAYI DÜŞÜNMEDİĞİMİZ ÇÖPLER!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evli olan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından Karadeniz’de gerçekleştirdikleri fotoğraflar paylaştı.
Fotoğraflarda çiftin 2017’de doğan Canan Aybüke isimli kızları da ilk kez görüldü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın torunu olan Canan Aybüke Bayraktar’ın doğa gezisinde annesiyle mutluluğu fotoğraflara yansıdı.
Selçuk Bayraktar paylaştığı fotoğrafların altına bir de eleştirisini ekleyerek, “Gökyüzüne yaklaştıkça güzelleşen bir yol ve Pürenli Yaylası... Evimizde yere atmayı düşünemeyeceğimiz çöpleri yer yer buralarda görmek çok üzücüydü. Birkaç adımlık mesafelerde kamp ateşi kalıntıları keza... Emek verilmiş bir sanat eseri gördüğümüzde zarar vermemek için gösterdiğimiz özenin çok daha fazlasını hak ediyor bu güzellikler” ifadelerini paylaştı.
Bu paylaşımların altına yüzlerce mesaj geldi.

İKİ DOST CAMİ İNŞAATINDA BULUŞTULAR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bir cami inşaatı paylaşımı yaptı. İnşaat ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu da vardı.
Paylaşımda şu satırlar yer aldı; 
“Ortahisar Yanyamaç Mahallesi Başmahalle Cami inşaatını ziyaret ettik.
İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu Bey'in Müşaviri Ali Faik HACIOĞLU kardeşimin tüm projeye her yönüyle öncülük ettiğine müşahade ettik.
Camii şerifi, Kuran Kursu, Lojman binası, tefrişatı ve donatıları ile âdeta bir külliye inşaa edilmektedir.
Emeği, katkısı olan tüm hayırseverlerimizden ALLAH razı olsun.”


NEWTON’DAN ÖNCE SİZ İSTİFA EDİN!

Trabzonspor eski yöneticilerinden Erdal Atalay, Trabzonspor yönetimine muhalifliğini Fenerbahçe maçın sonrası da sürdürdü.
Erdal Atalay istifa çağrısında bulundu.
İşte o eleştirileri; 

“NEWTON DAN ÖNCE SİZ İSTiFA ETMELİSİNİZ
Trabzonsporun ligde 5 maçta 2 mağlubiyet 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak cok kötü bir başlangic yapti ve pazar günü deplasmanda fener bahce macini beklemeye gecti futbol bilgisi olan ve duygusal düşunmeyen her taraftartar rencide edici bir skor olmadan normal maglubiyete hazir ve sonrasini düşnüyor olasi bir fener maglubiyeti sonrasi herkesin aklindaki soru teknik hoca NEWTON ile yollar ayrilir ve yeni bir hoca gelir gündem değişir başkan yine yalan vaatletine devam eder yepyeni vaatler saymaya başlar ama artik o kadar kolay değil burda olasi bir mağlubiyetde istifa etmesi gereken en başta iki kişi var 1 DİVAN BAŞKANI ALİ SÜRMEN 2 TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU ve YÖNETİMI bunca yapilan hatalardan ve kabris ego bencillik yüzünden mafettinğin harika bir takimdan getirdiğin stajer hocalardan masada biriktigin şampiyonluktan ve kendi yanlişlarin yuzunden avrupadan men yedirdigin rezillikten sonra günah kesici newton olamaz önce AHMET AĞAOĞLU peşindende onun şakşakcisi kulubu”


YAKINDA EKİBİNİ HİZAYA ÇEKER!

 Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Harita Müh. Oktay Söğüt’ün Beşirli’deki koku açıklaması ilginç bir gündem yarattı. Arından Trabzon Büyükşehri Belediyesi Gülcemal Projesi üzerinde Beşirli’de yan kokuya karşı nasıl çalıştıklarını bildiren bir metin yayınladı.
Oktay Söğüt’ün açıklamsı şöyleydi;
“Önceki gün ulusal ve yerel basında ‘Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nce düzenlenen Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda dereceye giren belediyelere ödülleri verildi’ haberini okuduk. Haberde; 35 belediyeden 102 projenin yarıştığı, 4 farklı kategoride yapılan yarışmada 9 belediyenin başvurusu kategori ödülüne, 14 belediyenin başvurusu ise jüri özel ödülüne layık görüldüğü, Sağlıklı Çevre kategorisini kazananında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olduğu belirtiliyordu. Fakat…
Sözü geçen yarışmanın sonuçları 16 Eylül tarihinde zaten duyurulmuştu. Yarışmayı kazanan belediyeler -hizmetleriyle öne çıkamadıklarından olsa gerek- 40 gün sonra bu sefer de aynı yarışmanın ödül töreniyle reklamlarını yapıyor olsa gerek.
Hem 40 gün önce yarışma sonuçları haberlerinde, hem de dün ödül töreni haberlerinde hangi belediyenin hangi projeyle ödül aldığı bilgisi duyurulmamıştı. Dolayısıyla Sağlıklı Çevre kategorisinde ödül alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin projesini de duyurulmadığı için bilememiştik.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Çevre kategorisinde ödül alan ama paylaşılmayan proje bilgisini sizlerle paylaşayım; ‘Trabzon İklim Değişikliğiyle Mücadele Ediyor’ isimli proje. Evet yarışma, kategori, ödül, ödül töreni gibi bir dizi süslü cümlenin ardında yatan proje, Trabzon iklim değişiğiyle mücadele ediyor projesiymiş. Çıkın Trabzon sokaklarına sorun, bir Allah’ın kulunun böyle bir projeden haberi olmadığını göreceksiniz. Çünkü; kağıt üzerinde -kopyanın kopyası- birkaç sayfalık dosya dışında ortada hiç bir şey, hiçbir çalışma yoktur.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin projesi ne olursa olsun, aldığı ödül Sağlıklı Çevre ödülüdür. Neresinde bakarsanız bakın, çevre adına bir sürü sağlıksızlık göreceğiniz, görünmemesi için ise hiçbir şey yapılmayan Trabzon’da, nüfus olarak en büyük mahallemiz olan Beşirli ve çevresinde aylardık pis kokudan vatandaş illallah etmişken, Sağlıklı Çevre ödülünü Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne vermek haksızlık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu ödülü alması çok daha büyük haksızlıktır.”

Bu açıklamalara sosyal medyadanda gelen tepkileri gördük.
Beşirli’deki kokuyu ciddi şekilde eleştirmenler oldu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun döneminde yapılan eksik yada hatalardan dolayı bu koku yaşanmadı tabi. Ama bütün iş onun üstüne kaldı. Trabzon Büyükşehir eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde yapılan yanlışlar yapılan eksikler dolgunun yanlış yapılması Beşirli’deki kokuyu daha da artırdı! Uyarılar dikkate alınmadı. Murat Zorluoğlu’na garezi olan Beşirli’deki kokudan saydırıyor ama en günahsızı o!
Gelelim Meclis  Üyesi Oktay Söğüt’ün açıklamasındaki detaya.
Oktay Söğüt haklı!
Bu koku varken sen nasıl böyle bir yarışmaya katılırsın!
Hadi katıldın bu koku varken Sağlıklı Çevre kategorisinde nasıl katılırsın?
Neden katılırsın? 
Bu Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu daha da zor duruma düşürmektir.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yerinde olsak Trabzon’u bu yarışmaya hemde “çevre” alanında sokan, personelim  kimse onu kovarım! 
Hatta onla da yetinmem Trabzon’dan kovarım!!! 
“Sen beni millete maskara etmek için mi yaptın?”  diye hesap sorarım. 
Başkanın ya ekibi yok yada ekibi başkana çelme takma derdinde!
İşte bu konuda bir çok neden sayılabilir.
Mesela Başkan Murat Zorluoğlu, dolmuş sistemi tam değişmeden yeni dolmuşlarla poz verdirildi!
O fotoğraf da alay konusu oldu. Çünkü daha tam dönüşüm yapılmadı bile!
Nerdeyse bir buçuk yılı devirdi hizmet süresinde, e dönüşümde tam olmayınca eleştiri aldı.
Başkan Murat Zorluoğlu yakında ekibini hizaya çeker!

İKİ BAKANLA BİSİKLET KONUSUNU KONUŞTU KÖŞESİNE TAŞIDI

Hürriyet Gazetesi’nden Fatih Çekirge, bisiklet sürücülerinin trafikte zor anlar yaşadığına dikkat çekerek bir yazı kaleme aldı. Bu yazısında hem  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesini anlattı. 

Türkiye’deki bisikletçiler kırgın, üzgün, öfkeli...
Çünkü son 10 günde 6 bisikletçi, deyim yerindeyse katledildi...
Dün de ben bir bisikletçi olarak yazdım:
“Bisikletçileri değersiz gören, ciddiye almayan sürücü anlayışı için artık bir şey yapılmalı.”
Son olarak şampiyon kızımız Zeynep, Menemen yolunda bir kamyon tarafından ezilerek hayatını kaybetmişti.
İçimiz yandı.
Hatay’da, Alanya’da, Bartın’da bisikletçiler ya can verdi ya da yaralandılar...
Bisiklet yollarına giren motosikletlerin yarattığı terörü de biliyoruz.
Dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile konuştum.
Bakan Bey, aynen şöyle dedi:
“Evet, bu konuyu biliyoruz. Ölümlere çok üzülüyoruz. Ne yazık ki yeterli bilinç henüz sağlanamadı. Bisiklet yolları gündemimizin ilk sıralarında. Bir kanun hazırlığımız da var. Özellikle şehirlerarası yollar için bir dünya standardı getiriyoruz.”
Ve elbette şu soru:

- Sayın Bakan, iyi niyetinizi biliyoruz. Buradan bisikletçilerin bu ölümcül mesele için ne diyeceksiniz?
“Bu yalnızca bisikletçilerin meselesi değil. Medeniyet meselesidir. Akıllı şehirleri bunun için planlıyoruz. Bu konudaki kanun hazırlığımız tamamlanmış durumda. Bisikletçilerimizin yanındayız ve en iyi şekilde olanaklarını geliştireceğiz. Ölenler bizim insanımız. Şehirlerdeki bisiklet yollarını arttırıyoruz. Daha da arttıracağız. Medeniyet dedim, çünkü egzoz meselesine dikkat çekiyoruz. Bu nedenle bisiklet yollarını arttırıyoruz. Karayollarına o standart gelecek. Ölenlerimiz için başsağlığı diliyorum. En kısa sürede bu sorunu çözeceğiz.”
Evet, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun açıklamaları böyle.
Yakında yeni yasa ve gelişmeleri göreceğiz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NE YAPIYOR?
Tabii bu olayın bir de emniyet güçleri boyutu var.
İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığım bilgilere göre, bakanlık özellikle kamyonculara ciddi uyarılar yapıyor.
Hatta bu denetimler ve uyarılar nedeniyle kamyonculardan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sitemler de geliyormuş.
Ama benim bildiğim Soylu, doğru neredeyse orada duran bir isimdir.
O nedenle şunu söyleyebilirim:
“Bundan sonra karayollarında bisikletçilerin güvenliği için denetimler aynı hızıyla devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler