Anahtar Deliği 26.06.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 26.06.2020

Anahtar Deliği 26.06.2020

FARUK ÖZAK ŞİMDİ EKREM İMAMOĞLU’NA RUSYA ÇAĞRISI YAPAR MI?

Bunu neden yazdık biliyor musunuz?
Şimdi gerçekten şaşıracaksınız.
Dönemin eski Bakanı Faruk Özak, Rusya’da Trabzon’da götürülen tarihi eserleri, Trabzon tarihine ışık tutan bilgi belgeleri, getirmek için uzun yıllar uğraştı.
Hatta bununla da yetinmedi bir ekip kurdu.
Bu ekip gitti Rusya’da neler buldu neler.
Hepsi raporlandı hepsi kitap bile olacak sanırız…
Yalnız son durum şu, Faruk Özak, siyaseti bıraktı. Bakanlığı bitti.
Bu proje yarım kaldı.
E haliyle üzüntü verici.
Trabzon adına..
Türkiye adına..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ne alakası var diyorsunuzdur?
Var hem de nasıl var biliyor musunuz?
Londra’da düzenlenen müzayede “Daimi sergilenen sanat eserleri” arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet’in orijinal portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 770 bin sterline satın almasının ardından siyasetçilerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür mesajları geldi.
Ekrem İmamoğlu son yaptığı hamle büyük alkış aldı.
“İşte tarihe sahip çıkmak budur” dendi.
E akla şimdi Rusya geldi.
Faruk Özak şimdi Ekrem İmamoğlu’na “Gel ben getiremedim, Rusya’daki tarihimizi Trabzon’a getir Ekrem” der mi?
Bizce der…
Bu arada 25 Haziran 2005’de henüz 34 yaşındayken akciğer kanseri nedeniyle özel bir hastanede hayata gözlerini yuman, unutulmaz şarkıcıyı ölüm yıl dönümünde, Ekrem İmamoğlu, sosyal medya sayfasından yaptığı bir paylaşımla andı.
İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi;”Koyverdun gittun bizi… Karadeniz'in asi çocuğu seni hep özlem ve saygıyla anıyoruz. Kazım Koyuncu”

SÜLEYMAN SOYLU’NUN TRABZON’DAN ZİYARETÇİLERİ BİTMİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’dan ziyaretçileri bitmiyor gerçekten. 
En son AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile birlikte Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ziyaret etti. 
Ardından AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur ile AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Hüseyin Öztürk’ün de aynı anda makamda karışlaşması dikkat çekti.
Bu arada Süleyman Soylu’nun makamındaki karşılaşmalarda tesadüflerde tam haberlik.
Mesela Trabzon kafileleri 27.dönem AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı  Türk Telekom Diyarbakır Bölge Müdürü Necmi Mazlum ile karşılaştılar. 
En son Soylu’yu ziyaret edenlerden biri de oydu.

NİHAT BİRİNCİ CHPLİLERİ KIZDIRDI

MHP Trabzon eski İl başkanı ve milletvekili adayı Nihat Birinci’den CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sert yorum geldi. 
9 küsur yıl onaylanan cezayla ilgili yorumunda cezayı yetersiz buldu.
 Birinci, “Bu cezalar yetersiz. Canan Kaftancıoğlu'nun 10 yıllık cezası, Yargıtay yolu açık olmak üzere onandı... Sen, Türk devletine seri katil diyeceksin... Sen, ‘Bu Türkler var ya, bunlar Ermenilere soykırım yaptı’ naraları atacaksın… Sen, terör örgütlerine övgüler düzeceksin... Sen, Cumhurbaşkanına hakaret edeceksin ve bütün bu suçlardan 10 yıl ceza alacaksın, 3-4 yıl yatarak paçayı kurtaracaksın… Bu ve bunun gibi Türk düşmanlarına verilen cezaların çok az olduğunu düşünüyorum... Çünkü bunlar Türk'e düşmanlık yapan merkezler tarafından özel olarak yetiştirilmiş, yaptıkları işin bilincinde olan etki ajanlarıdır... Verilen bu cezaların caydırıcı olması mümkün gözükmemektedir…”  ifadelerini kullanması CHP’de tartışılmaya ve tepki almaya başladı.
Yalnız Trabzon’da CHP kurmayları Nihat Birinci’nin bu sözlerine açıktan tepki vermeyi tercih etmemeleri de dikkat çekti.

NURİ ERSOY KARADENİZ’DEN UMUTLU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Karadeniz yaylalarına bakış açısı değişmeye başladı.
Daha önce buraları önemsemiyordu.
Trabzon İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun uğraşları sonuç verdi.
Şimdi Ali Ayvazoğlu Ankara’da.
Bakan Ersoy’un hemen yanında.
Ersoy’un Karadeniz yaylaları ile ilgili inanılmaz ılımlı çıkışları var.
Bakan Ersoy’un "İç turizm olarak hareketler başladı. “En hızlı hareketlenme Karadeniz turizm destinasyonunda” yönündeki açıklaması, Karadenizli turizmcileri heyecanlandırdı. 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı, ekibiyle birlikte sıkı çalışıyor.
Her şeyi titizlikle götürüyor.
Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nda Trabzon'un, Antalya ve İstanbul'dan sonra 3'üncü sırada olduğunu belirten Kantarcı, "Bu yıl yayla otellerimiz biraz daha fazla rağbet görecek" dedi.
Yani Bakan Ersoy’un açıklamaları ile örtüşen bir dil kullandı. 
Son 3 haftada bölgede az da olsa hareketlilik yaşandığını belirten Kantarcı, "Temmuz öncesi ve Haziran ortasında biraz daha fazla bir hareket bekliyorduk. Tam göremedik ama son 2 haftadır Konya, Ankara ve Samsun'dan bölgemize otobüs grupları var. Bunun sayılarının daha da artmasını bekliyoruz. Umutluyuz" şeklinde konuştu. 
 
TUVALETLERİN İHALESİNİ TAKİP EDENLER VE BİR ALGI MESELESİ ÜZERİNE NOTLARIMIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Uzungöl’e 1 milyon liraya iki modüler WC  kabini ihalesi açacak. 
Büyükşehir Belediyesi ihale ilanında işin ayrıntıları yer aldı.
2 tuvaletin standartlarına ilişkin bilgiler verildi. 
Buna göre teklif edilen ürünün TÜV-SÜD 1090-1 standart belgesi olma şartı getiriliyor. İhalenin 30 Haziran Salı günü saat 10.00’da Yalıncak’taki Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda yapılacak.
Bu WC işine ilintili olarak mevcut belediye binasının tadilatını ekleyip birazda süsledikten sonra Başkan Murat Zorluoğlu’nu israfçı tarzında algı yaymak, ‘ben yaptım oldu’ tarzında hizmet verdiği fikrini akıllara kazımak isteyip bu algıları yaymak isteyenler var.
Zaman zaman gözümüze çarpıyorlar.
Başkan Murat Zorluoğlu’nun basın ekibi de bunu yaptıklarını biliyor. Art niyetli kötü niyetli olarak adlandırıyorlar bu durumu…
Bu algıya karşı rüzgar oluşturmak için fena çalışıyorlar.
Her iki tarafa da kolaylıklar diliyoruz…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar