Anahtar Deliği 26.04.2018

Anahtar Deliği 26.04.2018

Anahtar Deliği 26.04.2018
NUSRET YILMAZ NE YAPACAK?

Trabzon’a bazı isimler milletvekilliği için geçiyor. Her seçim döneminde bu isimler mutlaka kulislerde konuşulur. Özellikle öne çıkarlar. Her dönem neden öne çıkarlar çünkü sevilirler. Dert dinlemeyi, sorun çözmeyi halkın arasında varoldular. Bunlardan bir tanesi Nusret Yılmaz. Avukat olan Yılmaz, aynı zamanda Trabzonspor camiasına da çok yakın. Kulübün avukatlığını yaptı. Başarılı işlere imza attı. Şimdi yine gündemde. Konuşuluyor. Oturduğumuz bazı kritik masalarda adı geçiyor. Aday adayı olur mu? Olmaz mı? Olsa iyi olur.. Neden o yok.. gibi söylemlere şahit oluyoruz. Nusret Yılmaz ile konuştuğumuzda ‘teşekkür’ diyor. Birşey demiyor. Net bir açıklama henüz gelmedi. Yakında bu konuda bir gelişme olabilir.

E HANİ FETÖ’CUYDULAR!

Trabzon’da C18 uygulamasında Ortahisar İlçesi’ne bağlı Kutlugün, Gözalan, Düzyurt, Gölçayır ve Çukurçayır Mahalleleri’ndeki vatandaşların arazileri kamulaştırılmadan ya ellerinden alındı, ya yarısı Aşkale Çimento’ya tahsis edildi yani karman çorman bir düzenleme yapıldı. Ardından bir sürü iddia ortaya atıldı. Mahalle sakinleri eylemler yaptı. Hatta hakkını arayan vatandaşlara, “FETÖ’cu bunlar” bile dendi. Haklarını arayan vatandaşlar haklıydı ve istedikleri oldu. Büyükşehir Belediyesi encümeni uygulamanın iptaline karar verdi. Şimdi yeni düzenleme yapılacak. Mağdur edilmeden daha düzgün. E şimdi onlara “FETÖ’cu bunlar” diyenler yazanlar utanacaklar mı? Diğer taraftan bu düzenleme iptal edilince diğer yapılan uygulamalar kendisine haksızlık yapıldığına inanan vatandaşlar da bu kararı örnek gösterip belediyeye başvurabilirler. 

ANKARA’DA TRABZON BULUŞMASI AMA BAKIN NERDE?

İş adamı Adnan Bayram aynı zamanda Trabzonspor Basketbol Kulübü’nde yönetici. Kulübe kaynak aktarma konusunda elinden geleni yapanlardan bir tanesi. Dün Ankara’dan bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta kimler yokki… Başkentte “Bize her yer Trabzon” sloganlarını yankılatan ekiple.. Turizm Bakanlığı Strateji Daire Başkanı Ömer Günay, Turizm Bakanlığı Arazi Tahsis Şube Müdürü Abidin Bayraktar ve okul arkadaşı Muharrem Durmuş. Adnan Bayram Muharrem Durmuş ile Ankara ziyaretine gitmiş. Burada aynı zamanda bir de öğrencisi var. Bu arada tabi Trabzonlu Günay ve Bayraktar ile buluştular. Tabiki konu Trabzon ve Trabzonspor oldu.
ANKARA’DA TRABZON BULUŞMASI AMA BAKIN NERDE?

BAŞKA YER BULAMADINIZ MI?

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde koruma altında olan Konakönü sahiline fosseptik depolama ve akarsa tesisi yapılıyor. “Hopppalaaaa” diye ani bir tepki verebilirsiniz. Hatta şaşkınlığınız yanaklarınızı bir kaç dakika gerebilir. Yanlış duymadınız. Aynen böyle. Burası sit alanı lan edilmiş bir nokta. Turizme açılması gereken harika bir nokta. Zaten Trabzon’dan sahil yolu geçmesiyle denize insanlar sırtını dönmüşken böyle noktaları bu şekilde heba etmek hangi aklın ürünü. Mahalle Sakini Adnan Beşir, Araklı Kaymakamı ve Araklı Belediye Başkanı ile görüştüklerini sonuç alamadıklarını ifade ederek,”Ey Trabzon bu rezaleti görmezden gelme” diyerek seslendi.

BAZILARI ONUN ARAMASINI BEKLİYOR

Seçim sürecinde kulisler çalkalanıyor. Mesela kimler aday olacak? Aday adayı olarak öne çıkacak? Kimler? Dikkat çekici isimleri arasında Mustafa Yaylalı ve Dündar Ayyıldız var. Yaylalı Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı.Dündar Ayyıldız ise Ortahisar. Bu isimler milletvekili aday adayı olacaklar mı? Yaylalı olmayacak burası kesin. Ayyıldız ise olabilir. Ama Ankara’dan bir telefon bekliyor. Başka olmaz. Şimdi bu telefon arama mevzusuna gelince.. Kimisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan, kimisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan telefon bekliyor. Yani şu anda bazıları bekleme modundalar.  

İBRAHİM USTA O KARARA İMZA ATTI MI?

Fenerbahçe Beşiktaş derbisiyle ilgili dün cezalar açıklandı. Yine kayırma vardı. Yine İstanbul kendi futbol ligini kurmuş bizi de kendine seyirci yaptığını ilan etti. Adaletin olmadığı bir futbol sistemi bu! Trabzonspor camiası en sert biçimde buna tepki verirken bunun yarısı kadar Beşiktaş’tan tepki gelmemesi de ilginç bulundu. Bu arada bu karara Trabzon camiasından İbrahim Usta’nın iza atın atmadığı merak edildi. TFF üyesi olan Usta, dün o toplantıya katılmadı. Guta hastalığına yakalanan Usta, istirahat ediyor. Toplantıya katılsa belkide şerh düşecekti! Ama katılmadı. İbrahim Usta, zaten TFF’de bu kayırma adaletsizliklerine isyan ettiği için ceza aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler