Anahtar Deliği - Ortahisar meclis üyesi kızı için savcılığa çağırıldı. 26.03.2015

Doktor kızını tedavi etti fakat KTÜ Tıp Fakültesi polisi hemen Çebi’nin ifadesini aldı.

Anahtar Deliği - Ortahisar meclis üyesi kızı için savcılığa çağırıldı. 26.03.2015

HANGİ PROFESÖR KTÜ’NÜN AĞA GÜVENLİKÇİLERİ DİYE YAZDI

KTÜ’nün en renkli hocalarından bir tanesi… CHP’de her dönem adı geçer. Hani hatırlarsanız son ana kadar CHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı idi…

Kontenjan istemeyen ve şu anda eylem yapanlar Volkan Canalioğlu’nu istemişti. Genel Merkezde bu isteğe kayıtsız kalmamış KTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Burhan Çuhadaroğlu’na bir anda, ‘Sen otur’ denmişti.

Şu sıralar siyasete fazla girmiyor. Elinden geldiğince kent sorunlarını irdeliyor ama… Geçtiğimiz günlerde böyle bir mesaj yayınladı. İlginçti. KTÜ’deki otopark sorununa dikkat çekti mesajında.

KTÜ Tıp Fakültesi’nde görevlilere ince göndermeler yaptı, hastane yönetimini uyardı. İşte o mesajı; “KTÜ TIP A Bloktan hasta çıkaracak olanların dikkatine... 1-Arabanızla dubaların önüne kadar geleceksiniz. 2-Oradaki güvenlikçi ağaya nasıl kapının önüne geçerim diye soracaksınız. 3-Kendisi size "arabadan in, dubaları kaldır, zinciri indir" diyecek.

4-Peki "sen ne iş yaparsın" demenize fırsat kalmadan... 5-Çaresiz size söylediklerini yaparak yolu açıp tekrar arabanıza bineceksiniz ve hastanızı almak üzere kapıya yanaşacaksınız, 6-Sonra da okkalı bir ... sallayarak oradan ayrılacaksınız. TABİİ BEN BUNLARI YAPMADIM ve O AĞA GÜVENLİKÇİYE BUNLARI BİRER BİRER YAPTIRDIM, AMA HERKES BENİM KADAR ŞANSLI OLMAYACAK MAALESEF. KTÜ FARABİ HASTANESİ BAŞHEKİMİNE DUYURULUR! TABİİ EĞER DUYARSA..”

Hocamıza hak vermemek elde değil. Bir de hatırlatma yapalım. Geçtiğimiz günlerde de KTÜ Kampüs’te araçla içeri girmeyi rektör emriyle yasaklandı. Öğrencini bile içeri getiremiyorsun. Kapıda bırakmak zorundasın. Nedeni ise kampüste otomobil çekecek yer kalmaması...

CHP TRABZON’DA SANDIK GÖREVLİLERİ İL BAŞKANINI NASIL RAHATSIZ ETTİ

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun hakkında kulağımıza bazı duyumlar geldi. Önce baştan başlayarak konuya gelelim. CHP Genel Merkezi Parti Meclisi’nde aldığı milletvekili listesinin birinci sırasına kontenjan kararını yüksek seçim kuruluna bildirmişti.

Sonra il başkanlığı binasını gençler işgal etmiş, 18 milletvekili aday adayı da kontenjana tepki için adaylıklarını geri çekti. Ardından genel merkez eğilim yoklaması olacak dedi. Sonra eylem bitti. Tabi bu noktada kontenjan adayı olarak gösterilecek olan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu eğilim yoklamasına girmeyecek.

İnce ve önemli bir ayrıntı. Neyse bu ayrıntıya dalmadan diğer konuyu yazalım. Bu hengame sırasında yani gençler eylem yaparken CHP Genel Merkezi il başkanlığına gümrük ve havalimanlarında görevli bulunması gereken sandık görevlileri için isim istedi. Her ilden istediği gibi Trabzon İl Başkanlığından da istedi.

Fakat eylemde olan Trabzon’dan çıt çıkmadı. Yüksek Seçim Kurulu resmi yazıyla genel merkezi uyarınca teşkilat başkanı da CHP Trabzon Volkan Canalioğlu’nu aradı. Canalioğlu danışmanına talimat verdi. 14 isim belirlendi. Seçim kuruluna bildirildi. İşte bu isimler bu işten sonradan haberi olan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’u rahatsız etti.

Kendi adamlarını yazmak için o isimlerin geri çekilmesini istedi. İsimlere ulaştı. Hatta SMS yoluyla mesaj da attığı istenmeyen sözler söylediği de öne sürülüyor. Bu da ayrı bir CHP’de yaşanan tartışmalı sürecin içindeki küçük ama yakında büyüyebilecek bir kriz olarak kayda geçti.

ORTAHİSAR MECLİS ÜYESİ KIZI İÇİN SAVCILIĞA ÇAĞIRILDI

2 ay önceydi. Ortahisar Meclis Üyesi Selahaddin Çebi’nin minik kızı Beyza Ceylin Çebi’nin koluna kazayla çay döküldü. Hemen Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde acil servisi getirdi. Doktor kızını tedavi etti fakat KTÜ Tıp Fakültesi polisi hemen Çebi’nin ifadesini aldı.

Polis kayıtlarına konuyu geçti. Yani bu olayı polis şüpheli buldu. Daha sonra Çebi, savcılık tarafından çağırıldı. İfadeler alındı. Kazara olduğu şahitlerle ispatlandı. Savcılık kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi. Bunu da Meclis üyesi Çebi’ye bildirdi.

Çebi de bu kararı şu mesajla paylaştı; “İşte hukuk ve sosyal devlet… Çay dökülerek kolu yaralanan kızım için savcılık o an yanında olduğum için ifade mi aldı.” Bizde güzel bir örnek olduğu için sizlerle paylaşıyoruz. Polisin duyarlı olması da güzel bir hareket. Kutluyoruz.

ERDAL HOŞ VE ULAŞ ÖZDEMİR’İN SOSYAL MEDYA ATIŞMADI

Bazen sosyal medyada öyle ilginç anlar yaşanıyor ki, takılmamak elde değil. Hele de Trabzon ve Trabzonspor camiasının yakından tanıdığı isimler olunca ayrı bir renkli oluyor. Mesela dün bunlardan biri yaşandı.

Gazeteci yazar Erdal Hoş İstanbul’da yaşıyor ama Trabzon özlemini her an sosyal medyadan hissedebilirsiniz. Hoş twitter adresinden bir Çaykara türküsünden alıntı yaparak, ‘Gülden güzeli yoktur, onun da var dikeni…’ mısralarını paylaştı.

Trabzon’da yaşayan Sabah Gazetesi Trabzon Bölge Müdürü Ulaş Özdemir de bunu kaçırır mı..? Hemen karşılık verdi. Bir Trabzon türküsüyle; ‘Arkasından aşaği, saçları diğum diğum… Siğaramın içine, sığar misun sevdiğum…’ Bizede bu güzel atışmayı buraya taşımak düştü.

MELİH GÖKÇEK VE BÜLENT ARINÇ KAVGASI TRABZON’A YANSIR MI?

Türkiye gündeminde o tartışma var. Peki bu tartışmanın Trabzon’da AK Parti teşkilatlarına nasıl yansıdığını hiç düşündünüz mü? Biz size söyleyelim. Şimdi Milletvekili aday adayları da aynı şeyi soruyor çünkü…

Acaba milletvekili listelerini kim şekillendirecek… Bu kavgadan da görüldüğü üzere yine Aksaray yapacak. Kulislerde bunu söylüyor tartışıyorlar. Milli Görüş çizgisinde olanlar AK Parti’de dışlanmıyor ama etkisizleştiriliyor da diyen var. Hatta MHP’de ülkücülere böyle yapıldı şimdi AK Parti’de milli görüşçülere aynısı yapılıyor tespitinde bulunanlar da var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar