Anahtar Deliği 25.10.2018

Anahtar Deliği 25.10.2018

Anahtar Deliği 25.10.2018

Süleyman Soylu ‘Trabzon’a kazandıracağım mega projelerden biri’ demişti

Trabzon’da Şehir Hastanesi ne olacak? diye soranlar, merak edenler vardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şehir Hastanesi Projesi’ni Trabzon’a kazandıracağım mega projelerden biridir. Tıpkı Arsin yatırım Adası gibi diyordu. Sonra kendisi İstanbul Milletvekili oldu. O gidince Şehir Hastanesi Projesi rafa kalkacak deniyordu öyle olmadı. Hatta Bakan Soylu döneminde, “Akyazı dolgu sahasında stadyumun yanına hastane olur mu?” diye karşı çıkanlar da olmuştu. Soylu’yu bunlar vazgeçirmedi. Şimdi Şehir Hastanesi’nde son durum şu; 8 Ekim 2018 tarihinde ihalesi tamamlandı. 11 firmanın teklif vererek yarıştığı ihaleyi 1 milyar 340 milyon lira ile Rönesans Sağlık Yatırımları firması aldı. Trabzon’u Akyazı Mahallesi Medical Park Stadyumu’nun yanına 400 dönümlük dolgu alanına inşa edilecek. 900 yataklı olacak. 2019 yılında inşaatına başlanması bekleniyor.

İhaleye de dev firmalar girmişti. Mesela Egemen İnşaat, YDA İnşaat, Kayı Yatırım Holding, Tekfen İnşaat. Yıldızlar, Kalyon, Gürbağ, IC İçtaş, Güriş.

Rönesans Firması Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yapan büyük bir firma, 1 milyar 370 milyon liralık maliyetiyle büyük tartışma yaratan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın müteahhidi Rönesans Firmasının sahibi Erman Ilıcak, “Kremlin’den büyük mü bilmem ama biz Rusya’da buradan büyük alışveriş merkezi açtık. Neden Türkiye’ye büyük görüldüğünü bilmiyorum. Bu saray Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır” dedi.

Bu ne sinir başkan!

Trabzon’da yaşananları aktarmaya devam ediyoruz. Kulislerde konuşulanları da … Neler öne çıkıyor, kimler ne yapıyor? Bazen ilçelerde bazen de merkezde.. Dün de Araklı İlçesi’nde yaşananları konuşulanları yazdık. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ‘Bu konuda birşey der mi?’ dedik. Buna karşılık Çebi aradı. Önce ‘öyle bir şok yok bizi karalamaya çalışıyorsunuz’ dedi. Biz de karalama niyetinde değil bazı konuları irdeleme niyetindeyiz dedik. Yerel seçim yaklaşıyor çünkü.. Herkes bir şeyler diyor dedik. Sonra yalanlamadı. Ama şöyle de dedi; “Bunu diyenler şerefsizdir. Beni böyle şeylerle yan yana koyamazsınız” dedi. “E yan yana koymuyoruz. Konuşulanları iddia edilenleri yazıyoruz makam sahiplerinden cevap beklemek hakkımız” diye tekrar ısrar ettik. Neyse durum bu! Anlattık her şeyi… Her şeyi kendisiyle paylaştık konuşulanları da.. Her şeyi sizle de paylaştık. Takdir kamuoyunun… Daha bir şey demiyoruz. Ama bu kadar gergin olacak durum neydi şaşırdık!

Zekeriya Karaçengel ile Coşkun Yılmaz’ın yarışı

Trabzon’un batı tarafında neler oluyor? Çarşıbaşı İlçesi Vakfıkebir gibi değil. Bunu net bir dille belirtelim. Vakfıkebir İlçesi’nde Belediye Başkanı Muhammet Balta’dan belediyeyi almak zor gibi gözüküyor. Hem muhalif kanattan hem de AK Parti içinden. Yani gördüğümüz şu ana kadar ciddi bir aday yok karşısına. Ama Çarşıbaşı’nda böyle bir durum yok. MHP iki isim üzerinde duruyor. Ama henüz net bir şekilde ortaya adaylarını çıkarmadı. Yada aday adayları olarak çıkılmadı. CHP’de bir isim üzerinde duruluyor. SP de aynı şekilde.. Belediye Başkanı Coşkunla Yılmaz’ın güçlü rakibi kendi partisinden eski ilçe Başkanı Zekeriya Karaçengel olduğu görülüyor. Her geçen gün Coşkun Yılmaz’ı en fazla zorlayacak aday gibi duruyor. Parti hangisinde karar verecek bakalım.

Ahmet Metin Genç, Mazhar Yıldırım ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na fark mı attı?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, anketlerde önde çıkıyor bilgileri her gün geliyor. Tabiki bu Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na kesinlikle fark attığı doğru ama Mazhar Yıldırımhan’a attı mı? Yapılan anketlerde Mazhar Yıldırımhan’ı göremedik. Yada böyle bir şey duymadık. Ama ikisi kalırsa Genç önde olur. Bu arada Ahmet Metin Genç’in bir de İl Başkanı Haydar Revi rakibi. Haydar Revi ‘nin şansı mı çok yoksa Ahmet Metin Genç’in mi? Şimdide AK Parti kulislerinde bu konuşulup tartışılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler