Anahtar Deliği 25.09.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.25.09.2018

Anahtar Deliği 25.09.2018

ÖMER YILDIZ YOK DİYOR AMA

Maçka’da içten içe bir çekişme var. AK Parti’nin oyu son yıllarda büyük artış yaşamıştı. Bunun nedeni olarak Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın yoğun çalışması, halkla diyalogları gösterilmişti. Kulislerde anketler her yerde Koray Koçhan yoluna devam edecek tespiti öne çıkıyor. Lakin son aldığımız bir duyum ilginç. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Maçka eski Belediye Başkanı Ömer Yıldız’ın kardeşi Hikmet Yıldız’ın Maçka Belediye Başkan adayı olacağı söyleniyor. Dillendiriliyor. Bunu yapanlar da çevresindekiler. Konuyla ilgili Ömer Yıldız ise, “Hayır olacağını sanmıyorum” dedi. Bizzat bize söyledi. Lakin o bunu söylese de ciddi bir çalışma sanki içten içe sürüyor. Bu arada Maçka Sümela Yolu’nda Hikmet Yıldız bir restoran açtı. Devasa bir restoran. Tam da derenin kenarında. Ruhsatını herşeyini aldı. Hizmete başladı. En fazla uğrayanlardan biri de Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş. Çok iyi dostlar diye söyleniyor. 

YOMRA’YA KADIN ADAY ADAYI KİM?

AK Parti kadın kollarının yakından tanıdı Tülay Adanur’un belediye başkan aday adaylığı konuşulurken dikkatimizi çekti. Orathisar’a mı Trabzon Büyükşehir’e mi nereye diye merak ettik. Kendisine ulaştık. Aday mısınız? diye sorduk. “Şu anda bu soruya cevap vermek doğru değil ama çevremizde konuşulanları, bize destek verenleri görüyoruz. Sağolsunlar. Layık görüyorlar” diye siyasi bir manevrayla cevap verdi. 

“Nereye?” diye sorunca, cevap vermedi. Gülümsedi. Anladığımız kadarıyla Yomra İlçesi Belediye Başkan aday adaylığını düşünüyor. Bu olasılık çok daha yüksek. Yakınları da bu iddiayı doğruladı. Yani Yomra seçimleri renkli olacak gibi duruyor.
,
OSMAN SINAV’A YOMRA ÇAĞRISI

Milliyet Yazarı Ali Eyüboğlu’nun o kakla ilgili bir önerisi var. Önerisi çok doğru. Aslında harika bir fikir.

Bakın ne diyor köşesinde;

YOMRA BELEDİYESİ VE OSMAN SINAV’A ÖNERİM 

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, 13 Ocak 2018 tarihinde Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan Pegasus Havayolları’nın uçağını, millet kıraathanesi olarak kullanılmak şartıyla, Yomra Belediyesi’ne verdi.  

İçindeki işe yarar malzemeler alındıktan sonra hurdaya çıkan uçak gövdelerini, kafeterya ve restoran olarak kullananlar var ama millet kıraathanesinin ilki, Yomra’da olacak.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, üç parçaya bölüp, TIR’larla sahildeki Emine Erdoğan Hatıra Ormanı’na nakledecekleri ve millet kıraathanesi yapacakları uçağın, Trabzon’un ilgi odağı olacağını iddia etti.

Bir iddia da benden... 

Şayet Yomra Belediyesi, uçağı Trabzonspor’un renklerine boyar ve Osman Sınav, Trabzon’da çektiği ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde orayı başrol yıldızlarının gittiği mekan olarak gösterirse, bu ilginç millet kıraathanesi sadece Trabzon’un değil, Türkiye’nin simge yerlerinden biri olur...

AHMET UĞUR ZİHNİ BİR AÇTI AĞZINI PİR AÇTI

Ahmet Uğur Zİhni son röportajında Trabzonspor’dan bahsetti. Öyle şeyler söyledi ki ağzımı açık kaldı. Neler demediki; Mercedesle yönetici oldu Trabzonspor’a, bırakırken Murat marka arabayla bıraktık.

Ajitasyonun dibine vurdu.

Sonra hatalardan bahsetti. Atay Aktuğ Döneminde çöküş başladı dedi.

Mustafa Reşit Akçay A takım hocası delil dedi. Dedi de dedi..

Hele de Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’na verdi veriştirdi..

Enteresan durup dururken bu çıkışı anlamadık.

Muharrem Usta döneminde ağzını açmayan Ahmet Uğur Zihni’ye böyle ne oldu?

Allah Allah.

Bakın Hayrettin Hacısalihoğlu’na neler söylemiş;

“Aralık’ta seçim olur mu? Ahmet Uğur Zihni: Maddiyat sıkıştı. Söz verenler Ahmet Ağaoğlu’nu taşımak isterse Ağaoğlu devam eder. Ama revize yaparak devam eder. Bunu açık ve net söylüyorum. Yönetim de revize yapacaktır. Bir kere Hayrettin abi akrabam ancak kendini çok zeki sanıyor. Olabilir, zekidir. Bir karar alırken, yönetim kurulunu toplayarak mı imza attırırsınız, yoksa herkesin ofisine göndererek mi? Hayrettin abinin böyle bir yönetim anlayışı var. Sen kimi kandırıyorsun Hayrettin abi ya? Senin karşında çocuklar yok. Orada onurlu ve gururlu arkadaşlarımız var. Kararları kendisi alıyor. Diğer yöneticilere de imzalayın diyor. Ama onlar bunu kabul etmiyor. Hayrettin abiye, ‘Bu kararı getir toplantıya, orada onaylayalım’ diyor. Sonrasında restleşme oluyor aralarında. Böyle yönetilmeyecek Trabzonspor. Masa başında 2-3 kişi yönetmeye kalkmayacak. Bunların kim olduklarını biliyorum ama söylemek bana yakışmaz. Trabzonspor samimiyetsizliği bırakacak. Bu borcu şehir kabul edecek. Şunu açık bir şekilde söyleyeyim: Hayrettin Hacısalihoğlu Trabzonspor’a zarar veren bir kişidir.”

OSMAN CORA ÇAKTIRMADAN ADAYIM DİYOR

Trabzon Barosu'nun Ekim ayında yapılacak seçimlerinde adaylık noktasında ismi geçen avukat Osman Cora henüz kararını netleştirmediğini ancak aday olması için üzerinde ciddi baskı olduğunu söyledi. 

Cora, "Arkadaşlar aday olmam için yoğun baskı yapıyorlar ama ben şu anda analiz yapıyorum. Adayım diyecek noktada değilim. Aday olup olmayacağımı görüşmelerimi yaptıktan sonra değerlendireceğim. Meslek büyüklerimizle, baro başkanlığı yapmış abilerimizle görüşmelerimizi sürdürmekteyim. Henüz karara varmadım" dedi.

Sibel Suiçmez yönetimindeki Trabzon Barosu'nun geçtiğimiz dönem iyi bir sınav vermediğini kaydeden Cora, "Sibel Hanım seçimlerde çok objektif davranmadı. Referandumda ve genel seçimlerde seçim güvenliği adına yaptığı çalışmaları doğru bulmadım. Seçim güvenliğini seçim hakim ve valilik sağlar kendisi değil. Objektif davranmadı. Baronun öyle bir görevi yok. Baroda her siyasi görüşten insan var. Baro meslektaşlarının hak ve menfaatlerini savunan çalışmalar yapar. Seçim baronun işi değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler