Anahtar Deliği - 25.04.2019

Anahtar Deliği - 25.04.2019

Anahtar Deliği - 25.04.2019

HAREKETLİ BİR DÖNEME GİRİLDİ

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Selahattin Çebi, bu aralar epey yoğun. Misafirlerini ağırlıyor. Her telden denir ya, her yerden her çevreden topumun her kademesinden insanlar gelip kendisini ziyaret ediyorlar. Trabzonlularla, Ortahisarlılarla arası sıkı. Epey ilgi görüyor. Bu ilgiyi sorduk kendisine, mütevazi cevap verdi; “Herkese kapımız açık. Biz Ahmet Metin Genç’in önderliğinde kucaklayıcı, bütünleştirici bir çizgi içerisinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu sevgiyi hak etmeye çalışıyoruz. Halkımızın teveccühünden dolayı minnettarız. Bu güzel şehre, tarihi şehre, hizmet etme şansını bulduğumuzdan, Rabbim bunu bize nasip ettiğinden büyük onur ve şeref duyuyoruz. Asla da bu konuda taviz vermeyiz. Hizmet noktasında bütün imkanlarımızı zorlayı şehrimizi daha güzel yapmanın çabası içerisinde olcağız” dedi.
Yanından ayrılırken bir grup daha içeri giriyordu.
STK temsilcileri olduğunu farkettik.
Belediyede hareketli bir döneme girildi.

SOYKIRIM DİYENLER GİTSİN TONYA’YA BAKSIN!

Türkler tarihte en fazla soykırıma uğrayan millettir.
Ama soykırım yapmakla suçlanır!
Her nedense her dönem bu sabittir.
Ama aldırıyor muyuz hayır.
Aldırmıyoruz da bu algıyı artık tersine çevirmek için bazı şeyleri düşünmenin vakti geldi.
Şimdi size Tonya’da çektiğimiz gu kabri göstermek istiyoruz.
O “soykırım yaptılar” diyenler Tonya İlçemiz’de çekilen bu fotoğrafı iyi irdelesinler.
Bakın ne yazıyor orda;
“16 Temmuz 1916 Rusların Trabzon’u işgali yıllarında Ermenilerin kışkırtması sonucu bu alanda Tonya halkı katliama maruz kalmıştır. Bu katliam sonucu hayatını kaybeden aziz şehitlerimizin hatırası önünde saygı ile eğilir, kendilerine Yüce Allah’tan rahmet dileriz.”
“Tonya’dan Mukayitoğlu Mehmet Efendi. Oğulları; Muhammet Haıfz (Milis Komutan) Salih Efendi, Rahmi Efendi. Yeğenleri; Mahmut ZiyaLütfü Hafız.
“Vakfıkebir’den Zamanisoğlu Mustafa, Şabanoğlu Ali, Mollaoğlu Hurşit, Komutoğlu Ali”

ŞENOL GÜNEŞ KİMLERLE HASRET GİDERDİ 

Trabzonspor’un kurucularından Sabit Sabır’ın cenaze töreni sonrası Trabzonspor’un unutulmaz oyuncusu ve teknik direktörü, Milli takımlar sorumlusu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor eski As Başkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Eski yöneticilerinden Cafer Hazaroğlu, KTÜ eski rektörü Prof. ibrahim Özen, TTSO yöneticisi Murat İskender ile gazeteci Cevat Kol bir araya geldiler. Zorlu Grand Otel’de sohbet eden eski dostlar hasret giderdiler.
Şenol Güneş’in yanında Trabzonspor’un şike davalarına bakarken geçtiğimiz günlerde avukat Nusret Yılmaz ile ayrılma kararı alan kulübün şike avukatlarından damadı Erdem Egemen de vardı.
İş insanı Adnan Bayram da daha sonra sohbete dahil oldu.

KISA KISA BİLGİ NOTLARI


- Sabit Sabır hem kulüpte hem cenazede tören olmasın diyerek vasiyet etmiş. Trabzonspor Kulübü de buna uymuş.  “Kulüpte neden cenaze töreni olmadı?” diyenlere gelsin. 
- Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara’ya gidecek. Bakanlarla temasa geçecek. Ortahisar  projelerine destek isteyecek.
- AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu genel sekreterlik konusunda istişare yapmamış! Haydar Revi eski il Genel meclis başkanıdı. Bu konuda Revi’nin fikri alınacak mı? 
- Trabzonspor eski şike avukatları ile yönetim arasında gerginlik sürüyor. Şike davalarındaki ilgi ve belgeler kulübe gönderilmediğini iddia ediyor yönetim.. Nusret Yılmaz ve Erdem Egemen de aksini iddia ediyor.
- Trabzonspor yönetimi, Ünal Karaman’ı iki hafta sonra görüşme odasına çağıracak. “Ya devam” “ya son” diyecekler! Tahminimiz devam çıkacak bu görüşmeden..
- Murat Zeki Solak’ın bugün doğum günü. “23 yaşında mı oluyor sunuz?” diye kendisine takıldık. “20 küsür” diyerek cevap verdi. 
- Tunceli ismini Maçoğlu Dersim yaptı. Banu Avar “İşte bu hiç olmadı Maçoğlu” diye bir paylaşım yaptı. Altına CHPli meclis üyesi Turgay Şahin, “Bir çuval inciri b.k etti. İsmini ve partisini sıfırladı” diyerek yorum yazdı.
- İmar Komisyonu Başkanı Hüsnü Akkan, kendisi hakkında yazılanları yakından takip ediyormuş! Trabzon’un imarı ondan soruluyor. Başkan Murat Zorluoğlu ile irtibatı sağlam. İddiaları Başkanla paylaşabilir.
- Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin kim olacağı merak ediliyor. Haydar Revi ve Muhammet Balta, İbrahim Kul’u istiyor. Davut Çakır genel sekreterlik koltuğunu bıraktı. Rapor alıp ayrıldı.
- Karadeniz Gazetesi, dün Trabzonspor Kulübü’nden 18 kişinin işine son verildiğini yazdı. Kulüpten yalanlama gelmedi.


BEKLENEN BAŞKAN ADAYLARI KOLTUKLARINA OTURDULAR

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in yeni dönemdeki başkan yardımcıları belli oldu. Meclis üyeleri Kemal Genç ve Muhittin Aydın Bilsel yeni dönemdeki siyasi başkan yardımcıları olarak atandı. Başkan yardımcılarının görev dağılımları önümüzdeki günlerde belli olacak.
31 Mart seçimleri öncesinde Rize Belediyesinin siyasi başkan yardımcıları meclis üyeleri Saffet Kopuz ve Coşkun Yeğen idi.
Rize Belediyesinin kamu görevinde bulunan diğer başkan yardımcıları ise Şakir Mollayakupoğlu, Mehmet Yoldaş ve Mustafa Arıcı.
Öte yandan Ribelsan’ın bağlı olduğu başkan yardımcılığı için atama yapılmazken bu bölüme Abdulkadir Öksüz veya Kamil Yıldız’ın atanması bekleniyor.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN MİTİNGİNE KİMLER DESTEK VERDİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Trabzon’da destek mitingi düzenlendi.
Meydan Parkı’nda düzenlenen Trabzon’daki mitingde neler oldu?
Kimler katıldı?
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım katıldı.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Katıldı.
AK Partili ve MHPli belediye başkanları katıldı.
AK Parti’nin yöneticileri ile MHP’nin yöneticileri katıldı. 
Meclis üyesi adaylarından bazılarını görmedik.
Organizasyonu AK Partili il başkan yardımcıları Halil İbrahim Demirtaş ile Hasan Dilekoğlu yaptı.
Basın metinin  Hasan Dilekoğlu okudu. 
İl Başkanı Haydar Revi, meydan parkına MHP Başkanı ile aynı anda giriş yaptı. 
Meydan parkı tamamen doldu.
AK Parti’nin ilçe başkanları pankartlar açtı. “Soylu yiğit adam” “terörün korkulu rüyası” “Yanındayız soylu adam” gibi mesajlar verdiler.
Basın metni açıklandıktan sonra herkes dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar