Anahtar Deliği 25.03.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 25.03.2021

Albayrak beklentisi karşılık bulmadı

AK Parti kongresi öncesinde uzun süre gündemin ilk sıralarında Berat Albayrak yer almıştı.

Ankara kulislerinde Albayrak’ın yeniden siyasete döneceği ve MKYK’da yer alabileceği konuşuluyordu.

Dün gerçekleşen kongreyle birlikte bu iddialar havada kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, damadı olan Akbayrak’ı MKYK listesine almadı.

Trabzon’da da önemli bir kesim Albayrak’ın geri dönmesini çok istiyordu hatta bunun için sosyal medyada çalışma da yapılmıştı.

Sonuç olarak Albayrak listede yer almadı ancak ilerleyen dönemde yine adı bakanlıklarla anılabilir.

Berat Albayrak’ın geri dönüş ihtimalinin her zaman var olabileceği düşünülüyor.

Öte yandan Berat Albayrak kongre salonuna da gelmedi.

Herkesin gözü onu ararken babası Sadık Albayrak’ın salonda olduğu görüldü.

Bu nedenle Sadık Albayrak kongre salonunun en çok dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı.

MKYK’da Trabzonlu var ama Trabzon’dan yok!

Dün gerçekleşen AK Parti kongresinde yeni Merkez Karar ve Yönetme Kurulu üyeleri de belli oldu.

Listede bir çok dikkat çeken isim yer aldı. Trabzon cephesinde ise gözler Trabzon’dan MKYK’ya bir isim girip girmeyeceğindeydi.

Liste açıklandığında listede birçok Trabzonlu isim yer aldığını görsek de Trabzon’da aktif siyaset yapan herhangi biri yer almadı.

Böylece AK Parti’de yeni dönemde MKYK içerisinde Trabzon yerelinden bir siyasetçi bulunmayacak.

MKYK’da olan Trabzonlu isimler arasında İsa Sinan Göktaş, İsmail Cem Dilaveroğlu, Mustafa Şen, Bayram Şenocak ve Ali İhsan Yavuz yer aldı.

CHP’li Şahin’den Mumcu’ya eleştiri

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun “muhalefetin tek görevi çamur atmak” ifadelerini kullanması CHP cephesinde tepkiyle karşılandı.

CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Turgay Şahin, Mumcu’ya yanıt verdi.

Şahin “Yeni atanan Trabzon Akp il başkanı yerel bir gazetede "muhalefetin tek görevi çamur atmak" demiş. !! Daha koltuğunu ısıtmadan oda muhalefet üzerinden siyaset yapmayı çabucacık öğrenmiş. Tavsiyem o dur ki : Bu modası geçmiş yöntemden vazgeçip biran önce kenti baştan aşağı, ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak gezip önce iyice bir tanısın. Sonra da yirmi yıllık iktidarları döneminde buraların birikmiş yığınlarca sorunlarını not etsin, çözümlenmesi için gerekeni yapsın ve takipçisi olsun.” İfadelerini kullandı.

Tarım’dan eleştirilere bir yanıt daha

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın İskofya Kadın Voleybol kulübünün ismini uygun bulmadığını dile getirince bazı kesimlerden eleştiri almıştı.

Hatta CHP cephesi de “Faroz” adını örnek göstermişti. MHP’li Tarım gelen eleştiriler üzerine bir açıklama daha yaptı.

Kendilerinin Türkçe isimlerden yana olduklarını belirten Tarım şu ifadeleri kullandı;

Her insanına muhabbetle bağlı olduğumuz güzide ilçemizin adı Çarşıbaşı’dır. Biz Türkçe isimlerden yanayız ve Çarşıbaşı demeye devam edeceğiz. İsteyenler Çarşıbaşı’na İskofya, İstanbul’a Konstantinapolis, Artvin’e Artavani, Edirne’ye Hadrianopolis diyebilirler fakat biz demeyeceğiz. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Türkçe düşüneceğiz, Türkçe konuşacağız, Türkçe yaşayacağız. Mustafa Kemal Atatürk derki: Türk Milletindenim diyen insan her şeyden önce Türkçe konuşmalıdır. Bu fikirlerimize katılmayan hiç bir insanın bu millete bağlılığı doğru değildir. Aynı Atatürk başka dillerdeki her bir sözcüğe karşı dilimizde en az bir karşılık sözcük bulmamız yada türetmemiz gerekir demiştir. Bizler gerçek Atatürkçüleriz. Onu gardolaba asanları, değerlerini korumaya çalışan bizlere saldıranları biz iyi tanıyoruz. Asıl meselemiz bizimle ilgisi olmayan spor kulübünün isminin ne olduğundan ziyade, kendilerine verilen otobüs üzerinden Mhp yi itibarsızlaştırma gayretleridir. Allah şahittirki bunu biz yapmadık. Basına servisleri de biz yapmadık. Sahnedekiler aslında bu hediye güzelliğini yapanlardan ziyade, yereldeki Mhp düşmanlarıdır. Çarşıbaşı belediyemizin ilçeye kazandırdıkları mükemmel işler sorun olmuştur. Daha önceki Belediyelerin başaramadıkları Sahil dolgusu, İlçe stadyumunun yapılması, 10 km yol betonlaması, Yıllarca açılamayan yolların açılması, Çocuk parkı ve en son ilçeye kazandırılan Meslek Yüksek Okulu bazılarının hesabını bozmuştur. Sonuna kadar Belediye Başkanımız Mümin Nuhoğlu’nun arkasındayız. Bir lider bize yolu açtı! zorluk ne kadar büyükse zafer o kadar büyük olacaktır.

Trabzon Devlet Tiyatrosunun çehresi değişiyor… 

Trabzon'un kültür sanat ana merkezi olan Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinin imar ve taşınması ile ilgili yıllardır devam eden belirsiz durum Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü öncülüğünde Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile çözüme ulaştırılıyor. 

Her yıl gündemi meşgul eden konulardan olan Trabzon Devlet Tiyatrosu sahnesi ile ilgili belirsizlik 2020-2021 tiyatro sezonunda bir nebze de olsa sona ermiş gözüküyor. 

2000’li yılların başından beri sahnenin kurulu olduğu alanın satılacağı ya da taşınacağı ile ilgili bitmek bilmeyen söylentiler, Karayolları Müdürlüğünün ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da mevcut alana talip olduğu söylentileri hemen herkesin malumudur. 

Ancak Türkiye'nin ve dünyanın ortak sorunu haline gelen pandemi dolayısıyla neredeyse bir yıla yakındır seyircisiyle buluşamayan Trabzon Devlet Tiyatrosu bu sıkıntılı süreci  fırsata çevirip 1987 yılından beri etkin bir tamirat görmeyen sahnesi için onarım ve güçlendirme çalışmaları başlattı. 

Bir ay önce Trabzon’a gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Genel Müdür Yardımcısı Kudret Doğandemir ve DTGM İdari Mali İşler Başkanı Kemal Aran’ın Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdüresi Elvan Saliha Karahasan ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etmişti. Bu görüşme ile ilgili basına herhangi bir bilgi verilmemesine rağmen, Haluk Ongan Sahnesinin dış cephesinde başlayan tadilat akıllara Ankara’dan gelen heyetin Başkan Zorluoğlu ile ortak bir çalışmaya adım attığını getirdi. 

Haluk Ongan Sahnesinin hemen yanında bulunan SGK’nın eski ikamet alanı da peyzaj ve imar çalışmasının ardından otopark olarak tiyatroya tahsis edileceği de söylentiler arasında… 

Her halükarda şehrimizin en önemli sahnesi perdelerini açtığında seyircileri konforlu ve seçkin bir ortam bekliyor olacak.

Koronavirüsle mücadele samimiyetini kaybetti!

Bu görüntülerin izahı olamaz

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de koronavirüs illetiyle mücadele 1 yılı aşkın süredir devam ediyor. Türkiye’de birçok sektör derinden etkilendi, halen lokantalar, çay ocakları, halı sahalar vs bir çok esnaf grubu kan ağlar vaziyette.

Eğitim görenler ise ne olduğunu şaşırmış durumda…

Sağlık Bakanı önderliğinde devlet büyükleri, siyasiler ve yerel yöneticiler de sürekli olarak uyarılarda bulunarak maske, mesafe ve hijyen vurgusu yapmayı sürdürüyor. Artan vakalar karşısında genel olarak vatandaşların sorumsuz davrandığına dikkat çekiliyor.

Hal bu iken siyasi kesimde kongreler toplantılar ise hız kesmeden devam ediyor.

Burada son nokta ise dün gerçekleşen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi oldu.

Kongreden yansıyan görüntüler tam anlamıyla koronavirüsle mücadeleyi taca attı, bütün samimiyeti kaybettirdi.

İlk olarak 81 ilden otobüslerle partililer başkente taşındı. Birçok otobüsün içerisinden çekilen görüntüler sosyal medyada kendileri tarafından yayınlanınca maskesiz halleri, coşkuyla tezahüratlar yapmaları gündem oldu.

Daha sonra kongrenin yapılacağı salon önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında partililer kameralara yansıdı. Bu görüntüler koronavirüsle mücadelede ön safta olanları, gerçekten duyarlı olanları şok edecek cinstendi. Yok denilecek mesafe, maskesi çene altında olan onlarca kişi tepkinin odağı oldu.

Son olarak da salonun içerisi… Tamamen dolu olan salon içerisinde mesafesiz ve yer yer yine maskesiz görüntüler…

Hiç kimse kusura bakmasın ancak bu görüntüleri izleyen hiç kimseye koronavirüsle mücadeleyi anlatamazsınız. Anlatsanız da inandıramazsınız.

3 kişi yan yana oturmanın yasak olduğu ülkede binlerce kişinin hep birlikte tezahürat etmesini izah edemezsiniz.

Bu görüntüyü kepengi kapalı esnafa, 1 yıldır hapis gibi yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlara, eğitimi oyuncağa dönen okuluna gidemeyen öğrenciye karşı savunamazsınız.

Maskesiz görülen kişiye anında ceza yazılırken, kameralarla maskesiz olduğu görüntülen, kalabalığa karışan kişilere cezai işlem uygulanmamasına bahane bulamazsınız.

Bu kalabalığın bir araya geldikten sonra bir de şehirlerine geri döneceğini düşünmek de ayrıca korkutucu…

Nihayetinde sınıfta kalındığı açık.

Özür de kurtarmaz ama bugüne kadar mücadele veren sağlık çalışanları başta olmak üzere, kısıtlamalar nedeniyle mağdur olanlara büyük bir özür borcunuz var.

“Trabzon’daki lokanta ve kafeleri bir önce açılmalı!”

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde koronavirüs pandemisine rağmen binlerce kişinin olmasını eleştirenlerden biri de CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu oldu.

Zorlu, ortaya çıkan görüntülere “Millet boğaz derdinde bunlar hava atma derdinde” diyerek tepki gösterdi.

Zorlu şöyle konuştu;

Kendilerine demokratların büyük kongresine bak. Trabzon’daki lokanta ve kafelerin bir an önce açılması lazım. Millet boğaz derdinde ,bunlar hava atma derdinde. Bu görüntülerden sonra futbol maçlarını da serbest bırakın. Edep yahu edep. Sizin derdiniz millet değil, sağlık hiç değil,koltuk.


Haber61 TV şov yaptı

Türkiye’nin ilk RTÜK lisansına sahip internet televizyonu olan Haber61 TV yıllardır gündem,spor,siyaset, yaşam ve kültür sanata dair bir çok alanda yayınlarıyla sizlerle buluşuyor.

Dün de Haber61 TV’nin yeni stüdyolarında dopdolu bir gün yaşandı.

Aynı gün içerisinde 3 önemli canlı yayın gerçekleştirerek izleyicilerle buluştuk.

İlk olarak saat 14.00’te Aleni Sorular programında Atakan Kadıoğlu, Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez’i konuk ederek gündeme dair sohbet gerçekleştirdi.

İzlemek için tıklayın

Hemen ardından hiç hız kesmeden saat 16:00’da Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk Gündem Özel programında Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un konuğu oldu. Arslantürk fındık ile ilgili merak edilen bir çok konuya değindi.

İzlemek için tıklayın

Ve günün finali Spor Gündemi programıyla yapıldı. Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un hazırlayıp sunduğu İhlas Haber Ajansı Trabzonspor muhabiri Gökmen Şahin’in daimi konuk olduğu programda bu kez söz taraftara verildi. Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt ile Trabzonlu Gençler Dernek Başkanı Mehmet Fındıkçı canlı yayında taraftarın sesi oldu.

İzlemek için tıklayın

Böylece bir gün içerisinde 3 farklı alanda canlı yayınla izleyicimizle buluştuk. Sizlere daha fazla içerik ulaştırabilmek için çalışmalarımız da devam ediyor. Bizi takip etmeyi unutmayın…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler