Anahtar Deliği 25.01.2016

Anahtar Deliği'nden kısa kısa

Anahtar Deliği 25.01.2016
Referandum öncesi Trabzon’da siyasi nabız yükseliyor

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 2 günlüğüne Ankara’ya gitti.  Genel Merkez’de Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılacak. Bugün ve yarın Ankara’da olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gidecek. Başbakan Binali Yıldırım’ın il başkanları ile referandum iiçin yapacağı toplantıda yerini alacak.

Bu arada Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP’yi kızdırdı. Cora, referandum için, “CHP’nin hayır dediklerine terör örgütleri de hayır diyor” diye sert çıktı. Buna aynı sertlikle CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör cevap verdi. Güngör, “Cora’nın yaptığı alçaklıktır. Gençliğinin  verdiği acemelikle ne yaptığını bilmiyor. CHP terör örgütleriyle HDP ile işbirliği yaptı diyenin alnını karışlarım” diyerek cevap verdi. Bu arada Cora’nın bazı tespitleri de şöyle; Trabzon’da referanduma evet yüzde 75’in altına düşmeyecek. Türkiye ortalaması ise Cora’ya göre yüzde 58-63 olacak.

Diğer taraftan MHP kanadında ipler geriliyor. Parti için muhalif seslerden biri olan eski Trabzon milletvekili ve eski Bakan Koray Aydın, Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk’un referandumda hayır yönünde oy kullanacağını açıklamasının ardından Kamu Sen Genel Merkezi’ne yönelik saldırıya tepki verdi. Koray Aydın, “Bizim gençlerimizi bizim kurumlarımıza karşı kışkırtmak ve ülkücüleri ayrıştırmak büyük bir vebaildir” dedi.

Suat Hacısalihoğlu kurmaylarını toplayacak

İş çevrelerini heyecanlandıran haber dün Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında, ön taleplerin alındığı 28 Kasım 2016-11 Ocak 2017 döneminde 23 il için bin 200 müracaat yapıldığını, toplam yatırım tutarının 19 milyar 600 milyon lira ve öngörülen istihdamın da 112 bin 400 kişi olduğunu bildirdi. 
Binali Yıldırım yatırımcıya özel teşvik programını açıklarken şu özelliklere dikkat çekti: 
* Yatırım yapanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek
* Yatırım için arsa verilecek
* Fabrika ve üretim binası yapımına sıfır faizli kredi verilecek.
* Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek.
İşte bu teşvik programı açıklandıktan sonra Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalioğlu kurmaylarını bugün toplayacak. Başbakan Yıldırım açıkladığı teşvik programını kalem kalem inceleyecek. TTSO olarak nelerden faydalınacağını Trabzon iş çevresine duyuracak ve yardımcı olacak.
İş çevresinde bir hareketlilik başlıyor. Hadi hayırlısı..

Of’un renkli sesini kaybettik

Geçirdiği rahatsızlık sonucu Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma alınan emekli öğretmen ve gazeteci meslektaşımı Halil Bayram’ı kaybettik. Bayram Of’un renkli seslerinden biriydi. Meslektaşları ve sevenleri onu son yolcuğuna uğurladı. Halil Bayram Of İlçesi için hayatı boyunca elinden geleni yaptı. Onla ilgili en güzel paylaşımlardan birini Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral yaptı.
Saral, 
“ İşyerimin önünden geçerken cama vurup "Gel abi bomba haberler var" diye çağırırdım, maksat sohbet olsun diye.. O da bana "Sen bana demeden önce face atmışsındır" diye sitem ederdi... 
Ofun Duayen gazetecisini beyin kanaması sonucu yatmakta olduğu hastanede maalesef kaybettik... Ofspor için en güzel resimleri çeken güzel adam Halil Bayram nur içinde yat…” ifadelerini kullandı.

Haluk Pekşen orada olacağım dedi 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şenol Güneş Stadyumu’nun ilk maçı pazar günü oynanacağını ve herkesi oraya beklediğini duyurdu. Pekşen, “Trabzonspor hiç kimsenin siyasi arka bahçesi değildir, olmasına da asla izin vermeyiz. Trabzon halkının ruhunda yeşerdi beton yollarda sokak aralarında büyüdü güçlendi efsane oldu.  Doğasında inanç azim ve hırs vardır. Kora kor dişe diş terinin son damlasına kadar. Horon oynar gibi hızlı estetik ve ritmik, Karadeniz gibi zor ve hırçındır. Şimdi tam zamanıdır! Efsane geri dönsün tarih yazmaya kaldığı yerden devam etsin, 61 şov yeniden başlasın. Faroz, Arafilboyu, Sotka, Çömlekçi, taraftarlar, çılgınlar, Erdoğdulu affetmezler haydi uşakalar! Yeniden başaracağız! Bekliyoruz! Sizi! Biz orada olacağız” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar