Anahtar Deliği - Milletvekili adayları sıfır kilometre olmalı. 24.1.2015

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, çocukluk yıllarından beri siyasetin içinde yoğrulup gelen bir isimdir.

Anahtar Deliği - Milletvekili adayları sıfır kilometre olmalı. 24.1.2015

DUADA DA ANLAŞAMIYORLAR!

Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerini ziyaret ettik, iki belediyenin basın birimlerinde görev yapan meslektaşlarımızla sohbet ettik.

Büyükşehir Bilidiyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine atanması an meselesi olan Ahmet Yoloğlu, Başkan Gümrükçüoğlu’nun Varna’da olduğunu, önümüzdeki günlerde ise Umre’ye gideceğini söyledi.

Daha önce hac farizasını yerine getiren Gümrükçüoğlu’nun ölü sezon olarak kabul edilen kış sezonunda Umre ziyaretinin normal olduğunu düşündük ve Allah niyetini kabul etsin dedik.

Ortahisar Belediyesi basın birimine çıktığımızda ise burada görev yapan arkadaşların Başkan Genç’in önümüzdeki hafta Umre ziyareti olduğunu, kutsal yolculuk için Çarşamba gününün kesinleştiğini söylediler.

İki başkanın birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı Umre’ye gideceklerini bir türlü öğrenemedik.

Belediye koridorunda karşılaştığımız üst düzey bir yetkiliye, iki başkanın Umre ziyaretine hazırlandıklarını, birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı kutsal topraklara gideceklerini sorduğumuzda ilginç bir yanıt aldık.

Üst düzey yöneticisi, demek ki Gümrükçüoğlu ile Genç duada da anlaşamıyorlar yaklaşımı, iki başkanın birbirinden ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor.

Birlikte Umre yapsalar fena mı olur?

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SIFIR KİLOMETRE OLMALI

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, çocukluk yıllarından beri siyasetin içinde yoğrulup gelen bir isimdir.

Kendisini yıllardır yakından izleriz, siyaset yapma yeteneği üst düzeyde olan bir isimdir.

1980’lı yıllardan itibaren DYP’de aktif siyaset yapan isimler arasında Süleyman Aydoğdu’dan başka, aktif siyaset yapan ve kendisini ön planda tutan bir isim yok.

Bunun için eski DYP’liler Aydoğdu’dan vazgeçmiyor, sonuna kadar desteklemeye devam ediyorlar.

AK Parti’de siyaset yapan Aydoğdu’nun Haziran ayında yapılacak genel seçimde Trabzon milletvekili aday listesiyle ilgili ilginç tespiti oldu.

Açıkçası başkaları gibi kıvırmadan nokta atış yaptı.

Milletvekili adayları sıfır kilometre olmalı, ben böyle istiyorum, ilk kez milletvekili aday adayı olarak ortaya çıkan arkadaşları da destekliyorum diyor.

Adnan Günnar ile Muhammet Balta’nın milletvekili adayı olmak için gayretlerini ve bu konudaki samimi açıklamalarını destekliyor.

Siyasete insan kazandırmak ve dağ bayır demeden yıllarca siyaset için koşan insanların umutlarını kırmamak için, tepeden inme adaylara sıcak bakılmamalı görüşünü savunuyor.

SORUMLUSU GÜMRÜKÇÜOĞLU

Büyükşehir Belediyesi’nin Trabel isimli eski bir şirketi var, Ortahisar Belediyesi’de Orbel’i kurdu. Personel kadroları bu şirketlerin üzerinde.

Ortahisar Belediyesi Orbel’e, Büyükşehir’in Trabel şirketinden 200’ün üzerinde personel aldı.

Trabel’den Orbel’e geçen personelin özlük ve yasal hakları nasıl ve kim tarafından karşılanacağı, iki belediye başkanı orasında sorun oldu.

Trabel’de yıllardır çalışan personel, ihtiyaç nedeniyle Orbel’e geçiyor ama bu personelin yasal hakları sıfırlanıyor.

Söz konusu personelin yasal hakları verilmeden, personel geçişlerinin yapılması büyük bir emek haksızlığına yol açıyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Orbel’e geçen personelin yasal haklarını Büyükşehir vermeli diyerek kestirip atmış, doğruyu yapmış.

Gümrükçüoğlu, Trabel’den ayrılıp Orbel’e geçen personele tazminat vermem diyormuş.

Olmaz arkadaş olmaz, bu personelin yasal haklarını Büyükşehir’in vermesi lazım, ödemelerin fazla da geciktirilmemesi lazım.

Orbel’e verdiğin personele ihtiyacım yok demişsin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, yasal haklarını da sıcağı sıcağına vermelisin.

YETKİSİZ DİVANA NEDEN ADAY ÇIKARDINIZ?

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak nutuk atmasını seven bir isimdir, dinleyicisi de çoktur.

Yöneticilikte yapabilirlik konusunda çok iddialıdır, başkalarına eleştirmeyi sever, kendisine iğne batırsanız feryat eder, asla kabullenmez.

Divan Başkanlığı görevi 14 Şubat tarihinde yapılacak genel kurul ile sona erecek.

Ancak, görev süresi içinde Trabzonspor camiasının en üst kurulunun başında olmasına rağmen büyük eleştiriler aldı.

Başarılı olduğu söylenemez.

Zeten Özbak’ın kendisi de Divan Kurulu Başkanlığı’nı, yani bulunduğu konumu yetkisiz makam olarak tanımlıyor ve seslendiriyor.

Kulübün tüzüklerini, tüzük tadilatlarını hazırlayan kendisi olmasına rağmen, Divan Kurulu’na bir yetki vermemiş olması da şaşırtıcı değil mi?

Yetkisiz gördüğü Divan Başkanlık Kurulu’nu kendisi oluşturmak için kolları sıvadı ve kendi yönetiminde başarısızlığa imza atan Nadir Saral’ı aday çıkardı.

Özbak, kendi ifadesiyle yetkisiz dediği Divan Kurulu Başkanlığı’na aday çıkardığı Nadir Saral ve kuracağı ekipten ne bekliyor?

OF’TA SALİM SARALİOĞLU’NUN SINAVI

AK Parti Salim Saralioğlu’nu Of Belediye başkanlığına aday gösterdikten sonra, bu isimle ilgili çok olumsuz söylentiler oldu.

Çocukluk yıllarından itibaren dini vecibelerini hiç aksatmadan yerine getiren Salarioğlu için yapılan eleştiriler sonunda mesnetsiz çıktı.

30 Mart yerel seçiminde Of Belediye Başkanlığı seçimini açık ara kazanıp göreve başladıktan sonra kendisine cephe oluşturan içlerinde partililerin de çoğunlukta bulunduğu isimlere karşı yanıt bile vermedi, diyalogdan yana oldu işine baktı.

Başkan Salim Saralioğlu, Of’ta dengeleri kurdu, kendisine karşı olan grupların gönlünü almasını bildi.

İlçesine daha fazla hizmet getirebilmek için belediyedeki deneyimiyle, ilçesinin güçlü isimleriyle istişare yapmaya özen gösterdi.

Salim Saralioğlu Of’ta kendisini kabul ettirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler