Anahtar Deliği - Galatasaray galibiyeti kimin uğuru. 24.11.2014

Sadri Şener hakim huzurunda. Trabzon'da hızarın ağzına gidenler. Altunbaş yarıştan kaçmıyor.

Anahtar Deliği - Galatasaray galibiyeti kimin uğuru. 24.11.2014

GALATASAR GALİBİYETİ KİMİN UĞURU?

Trabzonspor, Galatasaray’a İstanbul TT Arena’da evire çevire 3-0 yendikten sonra, bordo mavili camianın fertleri adeta bayram kutlaması yaşadı.

İstanbul’daki taraftarlar da, Trabzonlu derneklerde eğlence yapıp sabahın ışıklarına kadar eğlendiler.

Galatasaray maçına Trabzonspor yönetimi tarafından bu sezon ilk kez davet alan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’da, karşılaşmanın ardından Trabzonspor Başkan adayı Metin Atasoy’un Çatalca’daki çiftliğinde soluğu aldı. Atasoy ve davetlileri gece yarısına kadar, derbi karşılaşmanın hem de deplasmanda farklı kazanılmasının tadını çıkardılar.

Sağıroğlu, Galatasaray karşısında alınan galibiyette kendi ağırlığının uğurlu geldiğini söylerken, bu sezon ilk kez deplasmanda Trabzonspor’u izleme fırsatım oldu. Karşılaşma öncesi İstanbul’da kaldığımız otelde yönetici arkadaşlara bu maçı kazanacağız moralinizi yüksek tutun, benim ayağım uğurludur dediği öğrenildi.

SADRİ ŞENER HAKİM HUZURUNDA

Trabzonspor’un eski Başkanı, başkanlığı döneminde bordo mavili takıma bir federasyon kupası, bir lig şampiyonluğu ve bir de süper kupa kazandıran Sadri Şener önceki gün Trabzon’a geldi.

Havaalanında kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Şener’e şehirde büyük bir ilgi var.

Haciosmanoğlu yönetimi tarafından mahkemeye verilen Şener, bugün Trabzon adliyesine giderek hakim karşısına çıkacak ve mahkeme hakiminin sorularına bizzat kendisi yanıt verecek.

Başkanlığı döneminde şike davası için tuttuğu özel avukatlara neden yüksek ücret ödediğini basın aracılığıyla kamuoyuna açıklayan Şener, söz konusu avukatların da Trabzonspor Kulübü’ne 300 milyon para kazandırdıklarını hakime ifade ederek, kararı mahkeme heyetinin inisiyatifine bırakacak.

Trabzonspor’da eski ve yeni yönetimlerin kavgasına dönüştürülen mahkeme olayından eski Başkan Şener’in yüzünün akıyla çıkacağından eminiz.

TRABZON’DA HIZARIN AĞZINA GİDENLER

Köprübaşı ilçe kongresinde üç liste yarışının ardından, genel merkezin ilçe başkan adayına rakip çıkarak kazanan başkan ve yönetiminin görevden alınması gündemde iken dün Şalpazarı ilçe kongresinde de genel merkezin adayına karşı rakip çıkması AK Parti’de ortamı tamamen gerdi.

Genel merkez, Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar’la bir görüşme yaparak Şalpazarı ilçe kongresini erteletme yoluna gitti.

Merkez Karar Yürütme Kurulu toplanıp Köprübaşı’nda seçilen muhalif ilçe başkanı ve yönetimini resmi olarak görevden almadığı için Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’da seçilen başkana istifa et baskısından daha öteye giderek bir yaptırım uygulayamıyor.

Trabzon AK Parti’de ilçe kongrelerinde yaşanan kaos, genel merkezin talimatı dinlenmiyor gerçeğini ortaya çıkardığı gibi, ilçe kongresi seçimlerini tek listeye indirme sorumluluğunda olan parti üst yöneticilerini de hızarın ağzına atıyor.

ALTUNBAŞ YARIŞTAN KAÇMIYOR

Genel merkez Ortahisar İlçe Başkanlığı için mevcut İlçe Başkanı Temel Altuntaş’la devam etme kararının ardından, yandan çarklı olarak Ömer Odabaş’ın da aday çıkması parti içinde büyük sıkıntıya yol açmıştı.

Bu gelişmelerin ardından ilk olarak bu sütunlarda Ortahisar İlçe seçimi tek liste halinde ve Altunbaş’ın adaylığında gerçekleşme olasılığının ortadan kalkması halinde kongrenin ileri bir tarihe erteleneceğini duyurmuştuk.

O günden sonra değişen bir şey olmadı.

Temel Altunbaş’ın rakibi Ömer Odabaş’ın adaylığı devam ediyor, yarışa girmeme gibi bir durum söz konusu değil.

Odabaş’ın arkasında kenetlenen muhalefet ne pahasına olursa olsun yarışa gireceğiz diyorlar.

Bu arada Ortahisar ilçe Başkanı Temel Altunbaş’a kongrede yarış olmasını istiyor.

Zira, Altunbaş kendisine, ekibine ve delegeye güveniyor, seçimi kesin olarak kazanacağından emin durumda.

AK PARTİ BEŞLER Mİ?

Trabzon eski milletvekili AK Parti’li Şeref Malkoç partisinin ilçe kongrelerinde verdiği ilginç mesaj bizi alıp geçmişe götürüyor.

Malkoç, 2015 yılının 7 haziranda yapılacak genel seçimde partisinin Trabzon’da beş milletvekili çıkaracağının garanti olduğunu söylemiş.

Malkaç’un bu sözü Erol Emral’ın DYP Trabzon il başkanlığı döneminde, dönemin genel başkanı Tansu Çiller’e gittiğinde, Çiller kendisine Trabzon’da kaç milletvekili çıkarırız sorusu üzerine dört milletvekili çıkarız dediğini, bunun üzerine de Çiller’in Emral’a o zaman kendini dördüncü sıraya yaz dediği bundan yaklaşık yirmi yıl önce Trabzon siyasetinde şehir efsanesi olmuş bir sözdü.

Erol Emral Demokrat Parti misyonuna uzun yıllar en ön saflarda çok büyük mücadeleler yapıp büyük oranda katkı vermesine rağmen, birinci sıradan milletvekili adayı olup seçilememiş ve milletvekili hayaline gerçekleştirememiş bir isimdir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çiller’in Emral’a dediği gibi, Trabzon’dan beş milletvekili çıkarırsak kendini listenin beşinci sırasına yaz Malkoç’a der mi demez mi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler