Anahtar Deliği - Avrupa'da yeni bir sayfa daha 24.10.2014

Ak parti'de yarış başlıyor, haber61 tv yine öncü, Belediye tv ne oldu, göz hastanesi geliyor.

Anahtar Deliği - Avrupa'da yeni bir sayfa daha  24.10.2014

AVRUPA’DA YENİ BİR SAYFA DAHA

UEFA Avrupa Ligi L grubunda son olarak kendi sahasında oynadığı maçta lider Lecia’ya üstün oyununa rağmen mağlup olarak hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor dün akşam Belçika temsilcisi karşısında işi şansa bırakmayarak rakibini iki farklı mağlup etti.

Ligde Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında alınan ilk ve farklı galibiyetin ardından Avrupa liginde de iki farklı skorla rakibini geçip, puan cetvelinde ikinci sıraya yerleşmesi, takımın giderek rayına oturduğunu gösteriyor.

Teknik Direktör Vahit Halilhodziç sahaya çıkaracağı en iyi on biri bulduğu taktirdi, bordo mavili takımın ligde ve Avrupalı rakipleri arasında yenemeyeceği takım yok.

Vahit hoca takım tertibiyle çok oynuyor, dolayısıyla aylardır birlikte çalıştığı takımda henüz iskeleti oluşturmuş değil.

Belçika’nın Lokeren takımı karşısında önceki akşam etkili futbol oynayan Trabzonspor kadrosu, sakatların düzelmesiyle gerçek kimliğine kavuşacak ve bordo mavili camia çok eski günlerde olduğu gibi güzel futbolu ve başarılı sonuçlarıyla konuşulmaya başlayacaktır.

AK PARTİ’DE YARIŞ BAŞLIYOR

AK PARTİ’DE YARIŞ BAŞLIYOR

AK Parti’de ilçe delege seçimleri yarın başlıyor.

Seçim deniyorsa da sandık kurularak seçim yapılmayacak.

İlçe başkanları yanına kendisine yakın birkaç ismi alacak, ilçe kongresinde oy kullanacak delegeleri belirleyecek.

İlçe delegeleri belirlendikten sonra, ilçe kongreleri yapılacak, sıra il kongresine gelecek.

Genel merkez ilçe kongrelerini de tek liste istiyor.

İki veya daha fazla listeler halinde ilçe yönetimini kazanmak için yarış olmayacağı görünüyor.

Genel merkez nasıl istiyorsa teşkilatlar da bu karara uyacak.

AK Parti genel merkezinin baştan beri üzerinde tartıştığı konuların başında ilçe örgütlerinden başlayarak, seçimler yenilenirken yarış mı olsun tek listede mi uzlaşma sağlansın konusuna kafa yoruluyor.

Partinin yapısına en uygun sistemin tek listede anlaşıp seçime öyle gitme noktasında karara varılıyor.

Teşkilattaki yarışların parti tabanına zarar vereceğini, küskünlük ve dargınlıkların meydana geleceğini, düşündükleri için parti içi yarıştan kaçınıyorlar.

Trabzon teşkilatları buna dünden razı, razı olmayanlar da el mahkum razı görünmek zorunda kalıyorlar.

Yarın başlayacak delege tespitinde muhtemelen parti kurucuları, teşkilatlarda ve mahallelerde partiyi temsil edenlere öncelik tanınacak.

HABER 61 TV YİNE ÖNCÜ

HABER 61 TV YİNE ÖNCÜ

Trabzon bugün İstanbul’da görücüye çıkıyor.

Feshane’de başlayacak olan Fethin 553. yıldönümü etkinliklerinin ev sahipliğini İstanbul’daki dernekler federasyonu yapıyor.

Bugün saat 15.00’de başlayacak etkinlikler için Trabzon başta olmak üzere, Trabzonluların yoğun yaşadığı Marmara bölgesinden Feshane’ye akın çoktan başladı bile.

Etkinlikle ilgili olarak ilginç gelişmeler yaşanmıyor değil.

Çoğu ilçe başkanı bu yıl Feshane’de düzenlenen fethin yıldönümü etkinliğine katılamıyor.

Gerekçe olarak da mali faturanın kabarık olmasından yakınıyorlar.

İlçe belediye başkanlarından bazıları ile konuştuk, Feshane etkinliğine katılmanın mali bedelinin en az 50 bin liraya patlayacağını hesap ettiklerini, ekonomik olarak sıkışık oldukları için bu maliyeti göze alamadıklarını söylediler.

Buna rağmen başta Ortahisar İlçe Belediyesi olmak üzere 18 ilçe belediyesinin yarısına yakını bugün ki etkinliğe katılarak stant açtılar.

Trabzon yerel basını da Feshane etkinliklerine ilgi gösteriyor.

Haber 61 TV her zaman ki gibi yerel basına öncülük yaparak, İstanbul Feshane’den 3G bağlantısıyla dünden itibaren canlı yayınla etkinlikleri Trabzon’da yaşayan hemşerilerimize an be an aktarıyor.

BELEDİYE TV NE OLDU?

BELEDİYE TV NE OLDU?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu seçim döneminde Belediye TV’yi kuracağını söylemişti.

Seçimi kazanıp göreve başladıktan sonra da belediye TV hizmete girecek, burada çalışmak için eleman gerekecek diyerek, Büyükşehir’e müracaat eden basın emekçi sayısının bir hayli fazla olduğunu duymuştuk.

Aradan aylar geçmesine rağmen belediye TV konusunda fiiliyatta bir gelişme olmadı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Ahmet Yoloğlu ise belediye TV ile ilgili kararı doğrudan Başkan Gümrükçüoğlu’nun vereceğini savunuyor ve kendileri açısından TV’nin alt yapısının hazır olduğunu söylüyor.

Altyapı hazır olduğuna göre, üst yapıyı kurmak pek de zor olmaz.

Yeter ki Gümrükçüoğlu TV için karar versin ve düğmeye bassın.

Trabzon’da TV’de çalışacak eleman sıkıntısı da çekilmez, çünkü, son derece yetişmiş ve deneyim sahibi önemli sayıda eleman mevcut.

AVRUPA GÖZ HASTANESİ GELİYOR

AVRUPA GÖZ HASTANESİ GELİYOR

Geçtiğimiz yıl içinde Trabzon eski milletvekillerinden Kemalettin Göktaş Trabzon’da bir hastane kurmak için girişimlerinin olduğunu söylemişti.

İş konusunda deneyimli olan Göktaş, yatırım alanına memleketi Trabzon’u da eklemiş olması önemli bir gelişmeydi.

Duyduğumuza göre Göktaş’ın kurulmasına öncülük yapacağı hastane göz hastanesiymiş, Türkiye’de halı hazırda 14 hastanesi bulunan Avrupa Göz Hastanesi, yeni 6 tane daha hastane kuruyor ve bunların biri de Trabzon’a kurulacak.

Öğrendiğimiz kadarıyla, Yıldızlı’da yapımı devam eden Avrupa Göz Hastanesi’nin hizmete açılış tarihi olarak önümüzdeki Aralık ayı düşünülüyormuş.

Ancak, başlangıçta Kemalettin Göktaş’ın ortaklığında başlayan girişimler, şimdilerde ise Göktaş dışında sürüyormuş.

Ankara’daki Avrupa Göz Hastanesi’ne ortak olan Göktaş, Trabzon’a kurulan aynı hasteninin ortaklığından çekilmiş.

Göz hastalıkları konusunda uzman olan Mehmet Tüysüz’ün öncülük yaptığı Avrupa Göz Hastanesi önümüzdeki aylarda Trabzonlularla buluşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler