Anahtar Deliği - 24.06.2019

Anahtar Deliği - 24.06.2019

Anahtar Deliği - 24.06.2019

‘KIYAMET KOPSA O BATAKLIK KURUMAZ’ DENİLEN ’TARLABAŞI’ BİTTİ ÇÖMLEKÇİ DÖNÜŞÜM BİTMEDİ!

Biz size ne dedik?
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm’ünün bitirilememesi, bir de üstüne daraltılması, kıyameti koparacak, artık Çömlekçi hep gündemde..
Aynen öyle..
Buna “beceriksizlik yaptılar” diyen var.
Buna, “Milleti kandırdılar” diyen var.
Buna, “10 yıl oyaladılar mağdur ettiler bir özür bile dilemiyorlar” diyen var.
“İstanbul Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm’ü en zor dönüşümdü. Ama nasıl bitti herkes gördü. Çömlekçi’yi bitiremediler. Bunun sorumlusu Ankara değil Trabzon’dur” diyen var.  
Neler neler..
AK Parti Trabzon İl Yönetimi hala suskunluğunu koruyor!
Muhalefet Çömlekçi konusunda susmayacağa hatta dosya hazırladığı, meclise taşıyacaklarını öğrendik. 


İKİ FARKLI YORUM GELDİ!

TOKİ’nin talebiyle Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 138 hektardan 9.07 hektara indirmesi Çömlekçi'de iki farklı şekilde yankılandı. 
İlk yorum Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Refik Günaydın’dan..
Alınan kararı savundu.  
 "138 hektar alan Taşbaşı'ndan Gözalan Camii Esentepe'ye kadar gidiyordu. Bazı kısımlar bu kararla çıkarıldı. Bizim bildiğimiz, yapılacak yer zaten 9 hektarlık kısımdır. İnşallah en kısa zamanda yaparlar. Çömlekçi'nin hudutları içinde sadece 3 hektar bir yer kalıyor Meydan'a doğru. Alınan karar doğrudur. Eskiden beri konuşulan bölge zaten 9 hektarlık bölgedir. Alan en başta bu kadar geniş tutulmamalıydı. Taşbaşı Usta otel, Gözalan Camii kadar geniş bir yerdi. Buralar haklı olarak çıkarıldı. Çömlekçi'de yapılacak olan birinci ve ikinci etaptır. 3. etap böylece devre dışı kaldı.Yapılacak olan kısım 9 hektarlık bölüm olmaktadır. Burada şimdi anlaşmalar nasıl olacak?, ödemeler nasıl olacak? Mahalleli plan proje olmayınca anlaşmaya yanaşmıyor. Plan ve Proje olmalı" dedi.
İkinci yorum  Çömlekçi İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli’den..
“Dağın fare doğurdu” dedi.
Ve şöyle devam etti; 
"Sahtekarlığın lüzumu yok. Milleti kandırmasınlar. 10 küsur yıllıdır milleti oyaladılar. Yeni belediye başkanı geldi 'yapacağız' dedi. Ne yapacaksın nereye yapacaksın belli değil. Böyle şey olur mu? Ben bunlara 'güzelim arsayı kat karşılığı verin ada bazında yapın' dedim. Trabzon'da akıllı insan yok. Ada bazında projeyi yapıp ihale etsinler müteahhitler çıkar alır. Belediye meclisinin aldığı bu karar hiçbir anlam ifade etmez. Bunlar hiçbir şey bilmiyorlar. Belediye başkanı da bu kararı alanlar da kaybolup gitsinler. 3 TOKİ Başkanı üçü de Trabzonlu. Erdoğan Bayraktar, Cahit Turan, şimdi de Ömer Bulut. Gel bu işi unut. Üçü de Trabzonlu. Ne yapıldı bu zamana kadar Çömlekçi'de? Meydan'dan kıymetlidir Çömlekçi. Orası limanın ağzı. Çömlekçi manevi yönden de rezil hale geldi. Caminin karşısında fuhuş pazarlığı yapılıyor. Nasıl bir iktidar bu bunu engellemiyor ! Bunalttılar bizi"  

BU KEZ KUTLAYACAKLAR MI? 

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda çalınan şampiyonluğu sonrası girdiği hukuk mücadelesinin baş aktörlerinden olan avukat Nusret Yılmaz, İstanbul seçimleri sonrası dikkat çekici bir mesaj yayınladı.
Trabzonspor Kulübü’ne seslenen Nusret Yılmaz, “
Trabzonspor Yönetimi; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen eski yöneticisi, Divan  Üyesi Ekrem İmamoğlu’nu bu kez kutlayabilecek mi? “ ifadelerini kullandı.
Hatırlarsanız Ekrem İmamoğlu ile ilgili Trabzonspor üzerinde büyük tartışmalar yaşanmıştı.
Birincisi ilk seçim sonrası Trabzonspor Divan üyesini kutlaması gerekir diyenlerle kutlaması gerekmez diyenler arasında kıyasıya bir tartışma yaşandı.
Arından Trabzonspor bayramlaşma törenini bir gün sonraya ertelemesini Ekrem İmamoğlu’nun o gün Trabzon’da olmasına ve törene katılmasına bağlandı.
Trabzonspor yönetiminin Ekrem İmamoğlu’na tavır sergilediği iddia edildi.
Trabzonspor yönetimi de buna karşılık,” Biz bayramlaşmayı Ünal Karaman hocamızın imzası olduğundan bir gün sonraya erteledik” diyerek kendini savunmuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu bakalım Trabzonspor’u ziyaret edecek mi?


BAKANLAR KABİNESİNİ DEĞİŞ DİYE SESLENDİ 

Karadeniz Gazetesi’nin genel koardinatörü ve kayyum şirketi danışmanı gazeteci Osman Diyadin İstanbul seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değişime gitmesi gerektiğini savundu.
Erdoğan’a seslenen Diyadin, 
“AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan dışında hiç kimse vazgeçilmez değildir.
Tuz koktu
Yarından tezi yok;
1)Bakanlar Kurulunda
2)Bakanlık kadrolarında
3)Genel Merkez yönetiminde
4)Parti teşkilatlarında
5)RTE’nin danışmanlarında
6)Bürokraside
Halka umut verecek büyük değişim şart”
Bakalım Ankara kulislerini sallayan İstanbul seçimleri bakanlar kabinesine uzanır mı?
Bİldiğiniz gibi kabinede 4 Trabzonlu bakan var;
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak  
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan

TRABZONSPOR’A O BANKA SPONSOR OLUR MU?

Vakıfbank’ın yeni Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih oldu.
Abdi Serdar Üstünsalih Trabzonlu’dur. 
Hatta Akçaabat doğumludur. 
KTÜ Fizik Bölümünden Mezun oldu. 
Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümlerinde Yüksek Lisans yaptı.

Vakıfbank’a 1991 yılında uzman olarak girdi.
 Aynı Bankada çeşitli şube ve birimlerde müdürlük yaptıktan sonra Bilgi İşlem, Bireysel Bankacılık, Bankacılık Operasyonları, Temel Bankacılık Uygulama Geliştirme birimlerinde başkanlık görevini yürüttü. 

Halen Güneş Sigorta A.Ş. ve Vakıf Enerji A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, VakıfBank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı Denetçiliği görevlerini sürdürüyor.

5 Temmuz 2018 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atandı.

VakıfBank’ın 27 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen 65. Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu üyeliğine ve aynı gün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında Genel Müdürlük pozisyonuna seçildi. 

Evli ve iki çocuk babası olan Abdi Serdar Üstünsalih, birçok vakıf ve dernekte de görev yaptı.
Bir özelliği daha var.
Trabzonsporlu olması.
Has mı has..
İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor başkanı iken yönetimindeydi.
Özkan Sümer ile söz düellosu hala hafızalarda.
Özkan Sümer konuşurken  kürsüye doğru yürüdü.
SOn anda büyük bir kıyamet kopmadan sakinleştirildiler.
Neyse sadede gelelim.
Trabzonspor Kulübü’ne Vakıfbank sponsor olacak mı?
Şimdi merak edilen bu…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler