Anahtar Deliği 24.04.2018

Anahtar Deliği 24.04.2018

Anahtar Deliği 24.04.2018
İLK İCRAATLARI BÖYLE OLDU

Başarılı İş adamı Aydın Gündoğdu, AK Parti Trabzon İl Teşkilatının da Ekonomi İşler Başkanı. Dün il başkanlığında toplantı yapması gerekiyordu. Yani plan yapılmış ilçe teşkilatlarının da ekonomi işler başkanları davet edilmiş. Kulislerde iddialara göre hepsi toplanıyorlar. Ardından Bir bakıyorlar ki Aydın Gündoğdu yok! E yardımcıları da haliyle yok. Ne yapalım ne edelim sonunda arıyorlar telefon trafiği falan yok! Aydın Gündoğdu gelmeyince program iptal oluyor. Yeni yönetimin ilk icraatı böylece kayda giriyor!

O BÜROKRATI MARKAJA ALDILAR

Bir süredir Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren Orhan Kahveci, uzun yıllarda eğitimcilik yapmış biri. Orhan Kahveci, Sürmene Oylum Nüfusuna kayıtlı 2 Dönem de Oylum Belde Belediye Başkanlığı yaptı. Şu sıralar seçimlere az bir zaman kala herkes öne çıkmaya aday olmaya çalışırken AK Parti bazı isimleri gizli gizli markaja aldı. Bunların bazıları bürokrat. Başarılı ve etkin isimler. Hem halkın hem de devlet işleyişini iyi bilen isimler. İşte o isimlerden biri Orhan Kahveci. 

AK PARTİ’NİN MERKEZ ADAYLARI

AK Parti’nin merkez adayları kimler?
Bu soru AK Parti’de sıkça dillendiriliyor.
Çünkü AK Parti’de merkez sorunu var.
Vekil dağılıma bakıldığında merkezden bir isim sayarsınız ikinci isim yok.
Bu boşluğu doldurmanın yolları aranıyor.
İşte bu yollardan bazıları bir kaç isme çıkıyor.
Mesela biri Temel Altuntaş.
Diğer Murat Zeki Solak.
Bu noktada en çok da Solak öne çıkıyor.
Altuntaş Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini bırakamaz.
Bırakmak ister ama garanti vekil adayı olacağına dair söz ister. 
Onu herhalde il başkanı Haydar Revi’den istemez.
Bilmem anlatabildik mi?

CHP NE YAPACAK?

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, partiye yeni milletvekili aday adayları bulmak için kolları sıvadı. Bir kaç isimle görüştü. İstişareleri sürüyor. Mustafa Aydın, Gürsel Özgür, Ramiz Uzun, Turgay Şahin, Turgay Güngör, Ahmet Kaya gibi isimler bekliyor. Lakin Ahmet Kaya soğuk. Son yaşananlardan dolayı. Murat Özçilingir ise  bu dönemi ‘kritik’ görüyor. Yaklaşmadığını gözlemliyoruz. Öte yandan Yavuz Aydın’ı kaybeden CHP, Haluk Pekşen’i birinci sırada Trabzon’a garanti yazacak. Kesin gibi gözüküyor. Lakin bir diğer kesime göre Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu birinci sıradan vekil olmalı, Haluk Pekşen İstanbul’dan. Ömer Hacısalihoğlu bu teklifi asla kabul etmez. Güzide Uzun’un önüne geçmek istemez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler