Anahtar Deliği - Genel Sekreter Güney'e tepki artıyor.23.12.2014

Haydar Revi Edirne yolcusu. Gümrükçüoğlu taraf olmadı. Vali Öz birifing verdi.

Anahtar Deliği - Genel Sekreter Güney'e tepki artıyor.23.12.2014

GENEL SEKRETER GÜNEY'E TEPKİ ARTIYOR

20 Aralık cumartesi günü kavga gürültüyle gerçekleşen Trabzonspor mali genel kurulunun ardından tartışmalar devam ediyor.

Başkan İbrahim Haciosmanoğlu’nun az sayıda üye grubuyla, divanı oluşturması ve oluşan divana tepki gösterenlere karşı şiddet uygulanması, burası dağ başı mı, Haciosmanoğlu kaba kuvvet ve tehditkar sözler kullanarak ne yapmak istiyor şeklindeki sorular gündemde uzun süre tartışılacağı benziyor.

Olağan mali genel kurulun açılışını yapan ve divan başkanlığı için verilen iki liste hakkındaki önergeleri oylatan Genel Sekreter Köksal Güney’in, ben camiaya yanlış yapmadım şeklindeki sözlerini duyanlar ise gülüp geçiyor.

Trabzonspor’a hiçbir emek harcamayan insanların hasbelkader yönetimde yer alıp koca bir camianın bugününü ve geleceğini karartmak adına verilecek kararlarda etkili olması tehlikeli bir durum olduğunu belirten camianın önde gelen isimleri Güney’in divan başkanlığı oylamasının ardından az oy alan kurulu göreve davet etmesi, çirkin bir tuzaktır denildi.

HAYDAR REVİ EDİRNE YOLCUSU

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevine getirilen Haydar Revi’nin o kadar aday arasından sıyrılarak ön plana geçmesinin yankıları tartışılmaya devam ediyor.

Parti içinden aldığımız bilgilere göre, eski il başkanı Adnan Günnar, il başkan adayı olarak Köksal Boz üzerinde durdu.

Fakat, Boz tutmayınca, Günnar alternatif arayışına girdi ve Haydar Revi’de karar kaldı.

Haydar Revi’nin adaylığı gibi il başkanı seçilmesi de parti içinde tensip gördü.

Parti içinde hizip olmamış gurupçuluk yapmamış olan Revi, her kesimi kucaklayan il yönetimi listesiyle de siyaset yaptığı partisinde bakış açısını bir kez daha sergilemiş oldu.

Haydar Revi’nin başkan adayı olarak ortaya çıkmasında katkısı olan Günnar’da il başkanlığı seçimi sınavını başarıyla geçmiş oldu.

İl Başkanlığı görevini devralan Haydar Revi, Çarşamba günü Edirne’de yapılacak il başkanları toplantısına katılarak partisini temsil etmek için Trakya’ya hareket etti.

GÜMRÜKÇÜOĞLU TARAF OLMADI

Trabzon’da belediye başkanı olduktan sonra partisinin yaptığı merkez ilçe (Ortahisar) ve il başkanlığı seçimlerinde sürekli taraf tutup aday çıkardığı iddia edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son yapılan il kongresinde taraf olmayarak, eleştirilerin hedefinden çıktı.

İl kongresi öncesi genel merkeze Köksal Boz’u aday göstermeyin görüşünü bildiren Gümrükçüoğlu, il başkan aday adayı olarak Ankara’ya genel merkeze çağrılan aday adaylarından yedi kişiyi işaret ederek bu isimlerle çalışırım demesi genel merkezi de rahatlattı.

Partisinden birileri çıkıp da bu saatten sonra Gümrükçüoğlu il kongresinde taraf olmuştur diyemez, bunun iddiası da boş konuşmaktan öteye geçmez.

Öte yandan Köksal Boz’un il başkan adayı gösterilmemesinde, çocuğunun paralel yapının okullarında tahsil hayatına devam etmesi en belirleyici etken olarak ön plana çıkıyor.

VALİ ÖZ BRİFİNG VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon programına toplu açılış töreni konulması için Vali Öz’ün büyük çabası oldu.

Haftalar önce ilde görev yapan tüm bürokratlara talimat vererek, hizmete açılma aşamasına gelen projelerin dökümanlarını alan Öz gerekli hazırlıkları yapmıştı.

Başbakan’ın programında toplu açılış töreni yer almadıysa bile valilik ziyareti sırasında Vali Öz, Başbakan’a verdiği brifinkle, şehirde yapılan ve yapılmak istenen ne kadar proje varsa her şeyi anlattı.

Bir anlamda Vali Öz açısından da maksat hasıl olmuş oldu.

ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI İSTİFA KARARI ALDI

7 haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçim için CHP teşkilatlara talimat vererek, il ve ilçe teşkilatlarında aktif görevde bulunan ve milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin 25 aralıka kadar istifa etmelerini istedi.

Bu karara uyan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, öncelikle mahalle teşkilatlarını toplayarak alacağı istifa kararını ve siyasetteki hedefini partisinin tabanı ile tartışta ve onların onayını aldı.

Kadın ve gençlik kolları ile de görüşerek, onların da onayını alacağına inanarak, 25 Aralık’ta istifa kararı alarak, genel seçimde milletvekili aday adayı olma yolunda adın atmaya karar verdi.

CHP’de önseçimi savunan Ahmet Kaya bu iddiasından vazgeçmiş değil.

Partisinin milletvekili adaylarını belirlerken Trabzon’da önseçim yapacağına inanıyor ve bu konuda en büyük güvence olarak da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler