Anahtar Deliği 23.10.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 23.10.2019

Anahtar Deliği 23.10.2019

BAŞKANLARIN ANKARA ÇIKARMASINDAN YANSIYANLAR

Türkiye Belediyeler Birliği’nin toplantısı için Trabzon’dan bir heyet Ankara’ya gitti. Bu heyetin içerisinde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeleri var. Meclis üyeleri şunlar Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim. 
Onlara ek olarak Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu da vardı.
Birlik toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuşma yaptı.
Belediye başkanları fırsat bu fırsat ellerindeki ilçeleriyle alakalı sorunları ilgili bakanlıklara, milletvekillerine hatırlattılar.
Toplantıdan çıkıp CHP’li Milletvekili Ahmet Kaya, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora’yı ziyaret ettiler.
Ayrıca TBMM’de nöbetçi Bakan uygulaması varmış. Bu nedenle nöbetçi bakan Ziya Selçuk imiş. Onu da ziyaret ettiler. Bu ziyarete Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora da katıldı.
Ziyaret fotoğrafları paylaşılınca “Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yeniden değişim mi olacak?” diye oraya buraya telefon açıp soranlar olmadı değil…
Belli olmuyor çünkü!
Arsin İlçe Belediye Başkanı Sait Gürsoy, görüşmede en fazla konuşan belediye başkanı oldu.
Arsin Merkezde Anaokulu var. Bu anaokulun yerine hayırsever bir vatandaş, 24 derslikli okul yapmak istiyor. Buna başlamışlar yalnız altına otopark olması için İl Milli Eğitim müdürlüğüne gidildiğinde, mevzuata aykırı denmiş, geri çevrilmiş.
İl Milli Eğitim olumlu görüş vermeyince Bakan Ziya Selçuk’tan destek istendi. “Meclisin altı otopark, evlerimizin altı otopark neden olmasın” dendi. Bakan Selçuk da “olur tabi ki” diyerek olumlu yanıt verdi.
Bir diğer konu da ilçe de yer alan sağlık meslek lisesinin kapatılarak yerine nitelikli bir lisenin yapılması! Bu konuda Bakan Selçuk, ‘değerlendirelim’ dedi. 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün de, seneye öğrenci alacak olan inşaatı tamamlanan ‘sosyal Bilimler Lisesi’nin adının onaylanmasını istedi. Bakan Selçuk da ‘olumlu’ yanıt verdi.

GALATASARAY’I TRABZONSPOR LOGOSUYLA KİM İZLEDİ? 

Şampiyonlar Ligi'ndeki Türkiye temsilcisi Galatasaray A Grubu 3. maçında Real Madrid'e 1-0 yenilerek grupta son sıraya geriledi. Maçta bordo mavililerin tanıdığı bir yüz vardı.
O da Sturride'yi Türkiye’ye getirmesiyle gündeme gelen Trabzonspor yöneticisi Sertaç Güven… 
Hem de Trabzonspor logosuyla poz verdi. 
Stadyumu arkasına alıp, pozunu verdiği anı, “Güzel bir İstanbul akşamı. Stres atmaya geldik…” diyerek paylaştı. 
Dikkatimizi çeken yorumlar geldi bu paylaşıma..
İşte onlardan sizler için derlediklerimiz;
“TS montuyla gitmek adamsınız :)”
“Başkanım stres değil de acaba Marcelo için mi geldiniz oraya “
“Başkanım örnek olacak davranış. Ay Yıldız’ı temsil eden tüm takımlarımız bizimdir”
“Başkan krosu getir doğanın yedeği yapalım”
“Yanlış yerdesin başkan inşallah Madrid gerekeni yapar!”
“Başkan ne işin var GS maçında stres atacak başka yer yok mu?”
“Real attıkça mı stres atacaksın”
“Reis Real Madrid'den futbolcu bakıyor”

DEMİRYOLU HATTI NEREDEN GEÇSİN TARTIŞMASI

Doğu Karadeniz’de bu tartışma gündeme oturdu.
Bölgeye tren yolu hattı nasıl olmalıdır? 
Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu hattına mı?
Yoksa!
Samsun–Sarp demiryolu hattı mı? 
Hangisi?
TCDD’nin yapılması planlanan 16 proje arasında Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu hattı var.
Yani Samsun-Sarp yok!
Peki, kim özellikle bu konuyu dürtüp, önümüze koydu?
RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ateşi yaktı.
Ardından ona cevap veren GTSO Başkanı İsmail Akçay oldu.
İki görüşü de şuraya koyalım.
Nüfus oranına göre Samsun’dan Sarp’a kadar uzanacak olan bir demiryolunun bölgeye ekonomik anlamda can kazandıracağını savunan Karamehmetoğlu, “Samsun’dan Sarp’a 4 milyon 100 bin nüfus var. Erzincan’dan Trabzon’a 1 milyon 140 bin nüfus var. Amaç insanlığa hizmet ve geleceğe yatırım ise aklın yolu birdir. Erzincan’dan başlayacak olan demiryolu Trabzon’dan vazgeçtim, Rize’ye insin. Ordu’nun, Giresun’un, Artvin’in ne günahı var. Bayburt’u bu projeden çıkardılar, bak 31 Mart’ta oy oranları ne kadar düştü ve belediye başkanlığını MHP kazandı. Ben iyi bir Rizeliyim, iyi bir Rize milliyetçisiyim. Cumhurbaşkanımızın zarar görmesini asla istemem. Siyaset ile işim olmaz ama bazı doğru şeyleri konuşmamız lazım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu konuştum. Sağolsun, kendileri Samsun – Sarp demiryolu projesinin bir önce hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istediğini belirtti.” diye konuşmuştu.
Gümüşhane’nin yıllık 100 Milyon Dolarlık önemli bir ihracat potansiyelinin olduğunu vurgulayan GTSO Başkanı İsmail Akçay, bunun kısa ve orta vadede katlanarak artasının da demiryolu ağı ve ulaşımla sağlanacağını söyledi. Akçay, “Şu an proje ihalesi aşamasında Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesi hattı aynı zamanda geçmişten beri farklı tarihsel dönemlerde dahi önemli bir ticaret güzergâhı olarak kullanılmış ve bu hattı kullanan tüm medeniyet ve devletlere önemli kazanımlar sunmuştur. Biz sadece ili ile değil ülkesi ile zengin olmak istiyoruz. Hem bölgesel hem de ülkemizin yüksek menfaatleri için geçmişten beri farklı tarihsel dönemlerde dahi önemli bir ticaret güzergâhı olarak kullanılan bu bölgeye yapılacak Erzincan-Gümüşhane-Trabzon ve devam edecek demiryolu hattı en doğru ve güzergâhtır.” ifadelerini kullandı.

O İSİM ORTAYA ÇIKTI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin dün özel misafirleri vardı.
Bu özel misafirler Trabzon’un yeni İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve bir dönem Türkiye’ye tespitleri ile damga vuran Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral…
Koyu bir sohbet yaptılar. İl yöneticilerinden Alper Bektaş’ı Haydar Revi ile poz verirken görmek de şaşırttı. Siyasi kulislere, “Ortalarda yoktu nereden çıktı” yorumlarına neden oldu.
Biliyorsunuz Muhammet Balta ve Haydar Revi arasında son aylarda yaşanan kriz sonrası Alper Bektaş, Milletvekili Muhammet Balta’nın yanında yer almış, ortalarda pek gözükmeyi tercih etmemişti.
MOBİAD Başkanı olan Alper Bektaş, bu konuda ne düşünüyor bilemiyoruz.
Kendisi hakkında kulislerde konuşulanlar bunlar.
Dahası başka şeyler…
E zor tabi siyaset yap, sivil toplum örgütü temsilciliği yap, herkesi memnun edemezsin!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler