Anahtar Deliği 23.09.2019

Anahtar Deliği 23.09.2019

Anahtar Deliği 23.09.2019

100 MİLYON LİRADAN FAZLA BORÇ VAR


Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi son yıllarda büyük sorunlar yaşıyor. Bu sorunlarının başında ekonomi geliyor. Sorunlar o kadar büyüdü ki, siyasilerlerin gündemine bile oturdu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer tüm bakanlara bu şikayetler gitti.
Bu sorunlar anlatıldı!
Bunda en mağdur olan sektör medikalciler.
Hatta Trabzon’da 20 tanesi bu yüzden battı.
Yanında 50 kişi çalıştıran 3 senedir KTÜ Tıp Fakültesi’nden alacağını alamadığı için kepenk kapattı.
Muhalefet partililer, “KTÜ Tıp iflas etti. Tuvalet kağıdı alacak parası yok” diyerek iktidarı eleştirdi.
Son gelişmeler ise şöyle;
Bu tartışmalar KTÜ Tıp Fakültesi’ne zarar verdiğini düşünen KTÜ Rektör Yardımcısı Asım Ören, “KTÜ Farabi Hastanesi bölgesinde sadece bir sağlık kuruluşu değildir, o gerek terör gerekse diğer acil olaylarda hava yoluyla acile direkt hasta alır, 1000 tıp fakültesi öğrencisi ve yaklaşık 500 asistan eğitimi verir. Bölge ve ülke için stratejik önemi yüksektir.” yazdı. 
Bir kaç gün sonra da Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, KTÜ Tıp Fakültesi’nin özelliklerini sayarak, ‘sahip çıkın’ çağrısı yaptı.
Sağlık Bakanlığına bağlanacak iddialarına kimse cevap vermiyor.
Fakat KTÜ’nin 100 milyon liradan fazla borcu ne olacak belirsizliğini koruyor.


DOLAR ARTTI KTÜ TIP’I VURDU

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, “Yanındayız KTÜ Farabi” diyerek çağrıda bulundu.
Yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Sabit bir geliriniz var ve ev geçindirmeye çalışıyorsunuz. Geliriniz hep aynı ama giderleriniz artıyor. Yıllar içinde elektriğe, suya, mutfakta kullandığınız temel tüketim malzemelerine zam geliyor. Çocuklarınız okula gidiyor masrafları artıyor, vergiler artıyor ama sizin geliriniz yine aynı. Evinize misafir geliyor onların masraflarını da karşılıyorsunuz , hatta onlarıda evin kadrosuna almanız isteniyor giderlerini siz karşılıyorsunuz, harçlıklarını siz veriyorsunuz . İçinde oturduğunuz ev zamana yenik düşüyor, tadilat yaptırmanız gerekiyor çatı akıtıyor, musluklar bozuluyor giderler artıyor ama sizin gelir yine aynı. Hadi evinize temizliğe yardımcı gelmiyor diyelim ama ortak kullandığınız alanın temizliğini, güvenliğini sağlayan personel var onun maaşına zam geliyor , bu gider kalemi de yine sizin aile bütçenize yansıyor. Geliriniz sabit ama yıllar içinde giderleriniz ne kadar da artıyor. Gelir gideri karşılamayınca borçlanıyorsunuz, borçtan çıkmak işin siz uğraşa durun giderler hala artıyor. Atalarımızın dediği gibi “Kaşıkla geliyor, kepçeyle gidiyor”. Şimdi sorarım size bu durumda evini geçindiremiyor diye kime kızarsınız. Yıllarca ailenin bu durumunu izleyip müdahale etmeyen, giderlerinin arttığını görüp hatta yeni gider kapıları açıp, gelirini arttırmayanın suçu yok mu. Ülkemizdeki tüm üniversite hastanelerinin durumu yukarıda izah etmeye çalıştığım gibidir İlimizde de ne yazık ki durum aynıdır. Ama tüm bu gerçeklere rağmen nedense çuvaldızı kendine batırmayanlar suçlayacak kişileri bulmuş, hedef tahtasına oturtmuş KTÜ Farabi Hastanesi yönetimini haksız yere karalamaktadırlar.
Bölgemizdeki A grubu ameliyat dediğimiz büyük ameliyatların % 96 sı Farabi’de yapılıyor. -2018 yılı verisi 3213-
Doğu Karadeniz’de helikopter ambulans ile hasta kabulu yapan tek hastanemiz Farabi.
İlimizde terör çatışmalarında yaralılara hizmet veren hastane yine Farabi
Bölgemizde Cumhurbaşkanı için referans olan tek hastane Farabi
Türkiye’nin en büyük acil servis binasına sahip hastane Farabi
Hasta yükü en fazla olan hastane , hem il içinde diğer hastanelerden gelen , hem de çevre illerden gelen hastaların kabulu yapıyor. -2018 verileri 802.076 poliklinik, 89.112 ameliyat, 137.795 acil hasta-
Sevk zincirinin son halkası, teşhiste veya tedavide hastayı yönlendirdiğimiz veya komplikasyon dediğimiz bir ilacın ya da hastalığın doğuracağı istenmeyen yan etkiler dediğimiz komplilasyon durumlarımda hastayı sevk ettiğimiz bölgemizdeki tek hastane Farabi
Doğu Karadeniz’de organ transplantasyon merkezi olan tek hastane Farabi ( toplamda 100 böbrek, 30 karaciğer nakli yapılmıştır)
Bölgemizde yanık ünitesine sahip tek hastane yine Farabi
Yoğunbakım üniteleri, yan dal branşları, kemoterapi üniteleri ile de hizmet veriyor.
43 Anabilim dalı ve bu anabilim dallarına bağlı olarak kurulmuş 25 bilim dalı ile eğitim, araştırma ve hizmet sunumuna devam ediyor.
Yaklaşık 1400 doktor, 500 tane araştırma görevlisi sayısı ile sıralamada Türkiye’ de ilk 15 üniversitenin içinde.
Bir gece nöbetinde toplam hastane bünyesinde yaklaşık 45 doktor görev alıyor, hiç de azımsanacak bir sayı değil.
URAP verilerine göre Türkiye’nin 2018-2019 yılı en iyi tıp fakülteleri sıralamasında 14. Sıradadır
Şehrimizin tek üniversite hastanesidir.
Dolar inanılmaz bir şekilde artmış , tıbbi sarf malzemelerini döviz üzerinden alıyorsun, gelirin belli giderin artmış, durum böyleyken içine düştüğü mali açmazda yönetimini suçlamak haksızlıktır, üniversite hastanelerini bu duruma getiren sistemin hiç mi suçu yok. Büyük resme bakalım, oturup durumu düzeltmek için neler yapılabilir diye konuşalım, çözüm önerilerini tartışalım, asıl bunları yüksek sesle konuşalım ki sesimizi duyuralım. KTÜ Farabi Hastanesi de ilimiz için marka değeri olan köklü bir eğitim ve bilim yuvasıdır, güçlü bir hastanedir ve bu mücadelede yanındayız KTÜ Farabi.”


TÜRKİYE’NİN EN ÇOK ARANAN ADAMI KİM SİZCE?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak hakkında ‘google’ arama motoru kısmında en fazla ne soruluyor biliyor musunuz? 
Hadi bir fikir yürütelim.. 
Battığı falan mı?
Çoookkk zengin olduğu mu?
Ailesi dağıldı falan iddiaları mı?
Boşandığı falan iddialarının tartışılması mı?
Eğitimi mi?
Berat Albayrak ile ilgili en fazla ne soruluyor biliyor musunuz?
Yukarıdakilerin hiçbiri..
Ama hiçbiri..
En fazla ‘Berat Albayrak nerede?’ soruluyormuş.
Bizde google’den öğrendik!
Şaşırdık.
Berat Albayrak şu anda Türkiye’nin en sır adamlarından biri.
En aranılan adamlarından biri.
İnternet yansımaları bunu gösteriyor!


KÖRÜKLÜ ÜCRETSİZ OTOBÜS KALKACAK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI 

MHP Beşikdüzü Belediye Meclisi Üyesi Önder Öztürk, belediyenin AK Partili Orhan Bıçakçıoğlu başkanlığı döneminde körüklü otobüsle ücretsiz taşınan öğrencilere kötü haber verdi. Önder Öztürk’e göre CHPli Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, körüklü otobüsün ‘ücretsiz öğrenci taşımasının altından belediyenin kalkamadığını, ‘mazot yetiştiremediğini’, ‘mali yük olacağını’ düşündükleri için otobüsü kaldırma kararı aldıklarını fakat buna karşı olduklarını belirtti.

Öztürk,”Beş yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesince İlçemize hediye edilen körüklü otobüs günde üç sefer Fatih Camii ve Endüstri Meslek Lisesi güzergahında öğrencilerimize her eğitim döneminde yağmur çamur ve soğuk kış Şartlarında ücretsiz Olarak Hizmet Vermiştir.
Beşikdüzü Belediyesi Mazot Yok, Bakımı Pahalı Diyerek Beşikdüzü ne ait olan Bu KÖRÜKLÜ OTOBÜSÜMÜZÜ Büyükşehire Vererek Kurtulmak İstemektedir. Başka Hiçbir İlçede Olmayan Bu Hizmeti Devam Ettirmek Sosyal Belediyeciliğin Gereğidir. “ dedi.
Bunun üzerine ortalık karıştı.
Beşikdüzü ikiye bölündü;
“Belediye borç batağında bu da yük oluyor. Hizmet veremiyor” diyenlerle, “Eğitime destek veriliyor. Orhan başkan beceriyordu. Öğrenciler imkan sağladı. Ramis Başkan da becersin. Ne oldu söylediği vaatler” diyenler arasında kıyasıya bir çekişme var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler