Anahtar Deliği 23.08.2020

Anahtar Deliği 23.08.2020

Anahtar Deliği 23.08.2020

Giresun’da sel oldu Trabzon’da muhalefet bakın neyi hatırlattı?

Giresun’u sel vurdu! Trabzon’u zaten yağış 1 aydır etkisi altına almış bir kaç ilçede sel afeti yaşanmıştı! Bu yapış Giresun’da otobüsler, otomobiller, arabalar, iş makinelerini alıp denize süpürdü!

Trabzon’da ise muhalefet hemen afetin ardından geçmiş olsun mesajları yayınlarken bir de uyarı yaptılar.

Değirmendere’ye yapılan yeni terminal projesinin gözden geçirilmesini oranın da dere yatağı içinde olduğunu ifade ettiler.

Yine büyükşehir meclisinde konu tekrar gündeme gelecek gibi duruyor.
Bu arada terminalin ihalesi yapıldı.
Şu üç firma teklif sundu:
Mak-Yok firması 67 milyon Lira, 
Naif Yapı 56 milyon lira,
Fen Mühendislik 64 Milyon lira, 
Bundan sonra gözler Büyükşehir’de..
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ekibi, Değirmendere’de yapılması düşünülen yeni terminal binasının asla dere yatağında olduğunu düşünmüyorlar.
Başkan Zorluoğlu seçim sürecinde öncelikle yeni terminal binasını yapacağının sözünü verdi! Bu sorunu ortadan kaldırmak için uğraşıyor. Hiçbir şekilde belirlenen yerin dışına çıkacağını düşünmüyoruz.
Bu arada A Takımının eski hareketli halleri yok gibi.. Zorluoğlu’nun A takımında kopma, küskünlükler mi var onu da yakında derin kulislere saldığımız haberlerle alacağız..


Cemal Enginyurt tekrar Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Bakın ne dedi?

MHP’den ihraç edilen Cemal Enginyurt, sel afeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

“Yağan yağmur sebebiyle, harmanda olan,bahçede toplanmayı bekleyen fındıklar büyük kayıp vermiştir.” diyen Enginyurt,” Rekolte zaten eksikti, üstüne bir de bu afet geldi 
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a sesleniyorum, fındık üreticisinin zararını tespit ettirerek, üreticiye sahip çıkınız. Geçmiş olsun” dedi. 

Ekrem İmamoğlu’nu gördünüz 
Koray Aydın’a neden bakmadınız?

Karadeniz’de doğalgaz rezervinin bulunmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuyla alakalı yaklaşımını yazmıştık. “Şükranlarımı sunuyorum” demişti. Tabi takipçilerimizden yurt dışından yurt içinden çeşitli yorumlar aldık. İlgi çekti bu değerlendirmesi. Ayrı bir detay kulağımıza geldi. 
Ekrem İmamoğlu’na yer verdiniz neden İyi Parti Genel Başkanı Koray Aydın’ın mesajını görmediniz yada atladınız diye..
Şöyle bir bakındık!
Haklıydı bu tepkiyi verenler..
Hemen bir inceleme yaptık!
Bakın Koray Aydın ne diyor;

“Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda doğalgaz bulunması ülkemiz ve milletimiz adına sevindiricidir. Aranması, bulunması ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutlar, teşekkür ederiz. #BenimİçinMüjde Milletimizin, bu milli servetten adil bir şekilde yararlandırılmasıdır.”

“Bugün duyurulan "müjde"nin, Ak Parti iktidarlarında ilgili bakanlarca hemen her seçim öncesi açıklanan ve maalesef sonuç alınamayan müjdelerden biri olmamasını da ümit ediyoruz.”

“Müjde”yi duyduk ve milletçe sevindik, hayırlı olsun.
Şimdi sıra “Karadeniz’de doğalgaz bulduk”tan fazlasını söylemeye gelmeli:
Bulunan gaz kaç yılda çıkartılacak? Maliyeti ne olacak?
Ekonomiye ve en önemlisi vatandaşa yansıması ne şekilde olacak?
Bütün bu sorular cevaplanmalı!”

“Verilen “müjde”nin piyasada karşılık bulması için bir an evvel teknik ve net verilerle somutlaştırılması gerekli.
Aksi halde bu “müjde”nin akıbeti de daha önce verilen “müjde”ler gibi olacaktır.
Hem milletimiz hem de piyasalar “doğalgaz bulduk”tan fazlasını duymayı beklemektedir.”

Berat Albayrak Doğalgaz 
haberini ilk aldığı anı anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de doğal gaz bulunduğu haberini aldığında sadece şükrettiğini söyledi.  
Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge’ye konuşan Albayrak, ““Düşünün ki bu milletin her yıl üzerine gelen 40 milyar dolarlık yük artık kalkıyor. Bu müthiş bir şey... Bağımsızlığımız için, geleceğimiz için tarihi bir gelişme. Türkiye artık büyükler ligine yükselmiştir. Yıllarca yabancı enerji şirketlerinin sondajlarına bakan bir Türkiye, artık kendi yerli ve milli sondajlarını yapmaktadır. Sonuç da işte böyle müjdeyle ortaya çıkmıştır.” ifadesini kullandı.
Albayrak, “Biz kendi sondaj filomuzu hazırladık. Buradan sonrası artık zaman meselesiydi. Ve nihayet müjdeyi aldık.” diye konuştu.
Albayrak, “Evet arkadaşlar... Bu mesele siyasetin ötesindedir.  Bu mesele bir milletin bağımsızlık meselesidir.  Bu mesele bir milletin geleceğidir... Çocuklarımız bu tarihi hatırlayacaktır…” düşüncesini dile getirdi.
Çekirge ise Albayrak’ın açıklamalarına dair, “Berat Bey’in sesinde kutsal bir görevi yerine getirmiş bir kişinin mutluluk, heyecan ve huzuru vardı. İnanıyorum ki...Berat Bey, daha çok güzel müjdeler verecektir.” yorumunu yaptı.


Herkes kafasına göre
Liste yapıyor maşallah
 

Ortahisar İlçe Kongresi için temayül yapıldı.

AK Parti’nin Trabzon sorumlusu Polat Türkmen, temayül’ü başından sonuna kadar izledi, gözlemledi, raporunu yazdı.

Temayüle bir kaç gün kala delegeleri arayarak destek isteyen Dündar Ayyıldız, teşkilatlarla daha yakından ilgilenmesi istendi.
İsteyenler partinin önde gelen kurmaylarından bir kaç kişi..
Ayyıldız’ın en büyük rakipleri Halil İbrahim Demirtaş, Hasan Dilekoğlu gibi önemli isimler.
Bazı delegeler,”Ak Parti’nin hiçbir kademesinde emek vermemiş, seçimden seçime aday olanlar yine sahnedeler” diyorlar. Bu eleştiriler bize kadar geldi!
Bazıları sa yakın gördükleri kandi kalemlerine temayül sıralaması yaptırıyorlar. Bu da parti içinde hem huzursuzluğa hemde daha fazla o isimlerde tepkilere neden oluyor. Şu bir gerçek ki yazılanlar, sıralamalar hepsi yalandır. Temayüllerden çıkan oylar kapalı sandıklarla Ankara’da toplanır ve sonuçları açıklanmaz.
Yani kendine göre yazdırmak, insanları kandırmaya çalışmak ancak bunu yapanların kendini kandırmasına neden olur. 
Ak Parti il kongresi öncesi bu temayül biraz da bazı safların netleşmesine neden oldu. 

Bu temayülde İl Başkanlığını isteyenler de kendini belli ettiler.
Mesela hiçbir delegeyi aramadılar!
Kendi isimlerini yazdırmadılar!
Hatta isimlerinin konuşulmasını bile istemediler.
Mesela Selahattin Çebi..
Mesela Murat Zeki Solak..
Mesela Mehmet Karaoğlu..

Bu analizimiz burada kalsın, devamı haftaya olacak..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar