Anahtar Deliği 23.07.2020

Anahtar Deliği 23.07.2020

Anahtar Deliği 23.07.2020

AYASOFYA VE SÜMELA AÇILIŞA HAZIR

Trabzon’un uzun süredir beklediği açılışlar için geri sayım başladı.
Ayasofya ve Sümela Manastırı açılışı için hazırlıklar tamamlandı.
Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy da gelecek.
Hazırlıkları Kültür ve Turizm Bakanlığından Nermin Uzunali yönetiyor.
Açılış programına katılacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un programı belli oldu.
28 TEMMUZ 2020, SALI
 12.20-13.40 13.45-14.40
Ankara-Trabzon
Trabzon Havalimanı-Sümela Manastırı
(55 Dk – 47,5 Km) 

(Program Süresi 40 Dk) Sümela Manastırı Program Akışı
- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
-  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Konuşmaları  Kurdele Kesimi
- Sümela’nın İncelenmesi
Sümela Manastırı-Ayasofya Camii
(60 Dk – 51,5 Km) 
(Program Süresi 30 Dk) Ayasofya Camii Program Akışı
-  Kuran-ı Kerim Tilaveti
-  Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un Konuşmaları
-  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun konuşmaları
-  Bakan Ersoy’un Konuşmaları
-  Dua
-  Kurdele Kesimi
-  Ayasofya Camii İncelemesi
Ayasofya Camii-Trabzon Havalimanı 
  
Sümela Manastırı açılışında dağcılar, tepeden dev bir Türk bayrağı açacaklar. Ayasofya’da ise açık hava müzesi ve ışıklandırma davetlilerin beğenisine sunulacak. 

ayasofya cami

ayasofya cami

O İSİMLER SİYASİ ARENAYA YENİDEB İNDİ

İYİ Parti’nin Trabzon’da önümüzdeki günlerde yapılması planlanan il kongresinde başkanlığa aday olmayı düşündüğünü kamuoyuna duyuran Süleyman Aydoğdu, bu kararını çevresiyle paylaştı. Aydoğdu, “İyi parti il başkanlığı düşüncemizi beyan ettikten sonra yoğun bir görüş, temenni ve destekler aldım. Öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bazı arkadaşlar, şu an aktif görevleri ifa eden partili büyüklerimizin görüş ve destekleri bizim için çok önemli ve ona göre bir yol haritası belirleyeceğimiz fikrimize şiddetli karşı çıktılar. Destek vermezler, verseler dahi kapıkulu durumuna düşeceğimizi savundular” dedi.

Öte yandan Hasan Saka da sahaya iniyor.
Serkan Kul’a göre bu doğru.

Yorumu ise şöyle:

“Trabzon 'un erezyona uğrayan değerlerini korumaya çalışan güçlü isim, İyi Parti Trabzon İl Kurucu Başkanı Sayın Hasan Saka’ya bu ara ziyaretler dikkatimi çekti.. Bazı sosyal paylaşımların altı anı resmi değildir.
İyi Parti de ilk heyecan, kemikleşmiş yapıyı canlandırma isteklerini Sayın Hasan Saka havada bırakmaz. Güçlü bir yönetim kadrosu ile bunu isterse her heyecanını beslemiş partilide destek verir.
Öte yandan Sayın Davutoğlu'nun partisi de, Sayın Hasan SAka' yı yokluyor.
Tanıdığım kadarıyla Sayın Hasan Saka Başkan, parti rozetini kenarda tutan, milletin istek ve taleplerini önüne koyan bir kimliktir..
Güçlü bir yönetim kadrosu ile ilk heyecanı Trabzona İyi Partide yaşatır..
Neden olmasın!”


HAYDAR REVİ NE YAPMAK İSTİYOR?

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin son günlerde şehirle alakalı paylaşımları dikkat çekiyor.

Daha önce sosyal medyasından bu ziyaret paylaşımlarına ara vermişti! Hatta hiç paylaşmıyordu ama şu sıra vatandaşlarla olan diyaloglarını da atmaya başladı. Kendisini ziyaret edenleride paylaşmaya başladı. Bu da “Haydar Revi kamuoyundan bilgi alınmaya başlandığını hissetmiş olmalı” diye yorumlara neden oldu...

AZMİ KUVVETLİ KONGRE TARİHLERİNİ DUYURDU

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, il kongre tarihini açıkladı. Kuvvetli'nin yeniden aday olacağı öğrenilirken karşısına Süleyman Aydoğdu'nun çıkması bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kuvvetli şunları söyledi: "İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak ilçe kongrelerimizi 12 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Ortahisar 2. Olağan Kongresiyle tamamlamıştık. Bugün gerçekleştirdiğimiz İl Yönetim Kurulu toplantısında ise, İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nin 09 Ağustos 2020 Tarihi Pazar günü saat 11.00'da İskenderpaşa Mahallesi Devlet Sahil yolu Cad.No:11 adresindeki Ganita Çay Bahçesi’nde yapılmasına karar verilmiştir. Çoğunluğun sağlanmaması halinde İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı 2. Olağan Kongremiz 7 gün sonra yani 16 Ağustos 2020 Pazar günü aynı saat ve aynı adreste yapılacaktır.
Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırma yolunda önümüze konulan engelleri aşmaya yönelik çabalarımız sürecek ve partimizin başarısına yönelik yıldırma politikası güdenlere karşı cesaret göstermekten çekinmeyeceğiz. Geleceğimiz olan gençlerimize umut ışığı olan partimizin Trabzon İl Başkanlığı 2. Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum."

SANATÇILAR ŞARKI SÖYLEDİ BAŞKAN ÇUVAL TAŞIDI


Fındıklı'da halk 'meci' usulüyle ikinci çayı toplamaya başladı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun yanı sıra Birol Topaoğlu, Hülya Polat, Korhan Özyıldız, Selçuk Balcı gibi çok sayıda 'Karadenizli sanatçı da şarkılar söyleyerek çay topladı. Çervatoğlu, ikinci çaydan elde ettikleri gelirle inşa ettikleri sokak hayvanları yaşam ve rehabilitasyon merkezinde kullanılacağını söyledi.

Bir vatandaşın gelirini Fındıklı Belediyesine bağışladığı çay bahçesinde Fındıklı halkı ve Karadenizli sanatçılar şarkılar söyleyerek 'meci' uslulüyle çay topladı. 

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, "Fındıklı halkına yaptığımız bir çağrı vardı, meci yani. Meci kimseyi ötekileştirmeden, yardıma ihtiyacı olana karşılık beklemeden omuzdaşı olabilmektir. Bugün Fındıklı Belediyesi olarak, bize bir abimiz buranın gelirini bağışlamıştı. Biz de halkımıza çağrı yaptık. Bu çağrıya Fındıklı halkı ve sanatçı dostlarımız karşılık verdi. Oce Yaşam Derneği, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Başkanımız (Seyit Aslan) karşılık verdi. Fındıklı halkıyla birlikte burada çay topluyoruz. Bu çaydan elde ettiğimiz gelirle, sokak hayvanları için yaşam ve rehabilitasyon merkezi inşa ediyoruz, orada kullanacağız” dedi.
Anahtar Deliği 23.07.2020
Çervatoğlu, amaçlarının geçmişte var olan dayanışma ruhunu, geleneğini, gelecek kuşağa aktarmak olduğunu belirterek, “Gençlerimize ‘meci’ kültürünü aşılamak istiyoruz. Halkçı ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla bugünü değerlendirip yarının özgürleşmesi, eşit ve özgür bir ülkede yaşamak için mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

İkinci çayı toplayan Fındıklı Belediyesi, Mayıs ayında 5 bin 770 kilogram topladığı ilk çaydan 20 bin 195 TL gelir elde etmişti. Bir yıl içerisinde bir bahçeden üç kez çay alınabiliyor. 
Meci usulüyle çay toplamaya katılan Karadenizli sanatçılar şöyle: 

Birol Topaloplu, Korhan Özyıldız, Hülya Polat, Selçuk Balcı, Aydoğan Topal, Tanju Topal, Yusuf Aydın, Altan Civelet, Selim Tarım, Tolga Kurdoğlu

Anahtar Deliği 23.07.2020

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler