Anahtar Deliği 23.05.2020

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 23.05.2020

Anahtar Deliği 23.05.2020

AVRASYA KTÜ’YÜ ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Özel Avrasya Üniversitesi’nin en iyi hocaları KTÜ’den.
En son bu halkaya İbrahim Özen de katıldı.
KTÜ’de başhekimlik, dekanlık ve 2004-2012 yılları arasında rektörlük görevini yapan ve geçtiğimiz Mart ayı içerisinde KTÜ’ye veda eden Özen, Avrasya Üniversitesi koordinatörü olarak yeni görevine başladı.
Şimdi gelelim asıl konuya.
Peki Avrasya’nın etkisi KTÜ’ye olur mu?

Anahtar Deliği 23.05.2020
Hoca transferlerinde ciddi şekilde oluyor ama KTÜ Rektörlüğü seçimlerinde olacak mı? 
Önümüzdü çokta uzun bir süre yık. Süleyman Baykal’ın son dönemi. Ailesiyle alakalı çıkan haberlerden dolayı içine kapandı. Çok da açıklama yapmıyor.
Kızlarının ve damatlarının KTÜ’de görev alması çokça eleştirildi. O da ‘küstü’ diyelim.
En basit tabirle. Şimdi onun yerine gelecek ismi kimine göre Avrasya lobisi belirleyecek.
KTÜ’de nüfusu olan isimlerin Avrasya’da olması seçimleri etkiler diyenler az değil. Daha önce rektör adaylarını yazmıştık, araştırmamız sürüyor yeni adaylar da varmış. Tabi bu virüs dönemi herseye allak bullak edince biraz daha zamana yaydık.  

YIKILACAK OLAN OTOGARIN YERİNE NE OLACAK?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeni otogar projesini duyurdu.
En çok merak edilen ise mevcut otogar projesinin ne olacağıydı..
İşte bu sorunun cevabını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu zaman zaman cevap verdi.
Aldığımız yanıtlardan burası şehrin merkezinde ve önemli bir konumda.
Yani burası değerlendirilecek.
Başkan Murat Zorluoğlu buradan büyük bir gelir bekliyor.
Haliyle burada ciddi bir iş merkezi yapılanmasına gidilebilir.
Bizim aldığımız mesaj bu.
Çünkü başkan diyor ki; “Her kaynağı Ankara’dan bekleyemeyiz. Büyükşehrin yapacağı büyük projeler için kaynak bulmalıyız”

DEĞİRMENDERE ÇÖMLEKÇİ GİBİ OLMASIN!

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 10 yıl sürdü tamamlanamadı.
Geride birçok mağdur bıraktı. 
Şimdi yan tarafındaki Değirmendere etrafı ele alınacak.
Çimento dışındaki yerler vatandaşın.
Çimento’ya karışmayan Büyükşehir etrafındaki esnafın dükkanlarına, kafasına göre plan çiziyor. Bu şekilde tepki topluyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bir kere her bir vatandaşının hakkını düşünecek.
Çömlekçi’de ki gibi mağdurlar bırakacaksanız, vatandaşa, “Biz proje çizdik kamulaştırıyoruz” diyecekseniz, hiçbir şöyle söylemeden onların rızasını almadan başlayacaksanız şimdiden söyleyelim, yanı başınızdaki Çömlekçi’de olduğu gibi elinize yüzünüze bulaştırıp bırakırsınız. 
Bu şekilde davranmayın!
Haber Merkezi’mize gelen telefonlar biz biliyoruz.
Eğer merak ediyorsanız gelin sizde bir oturun başında gelenlere cevap verin.
Kimisi diyorki,” Kardeşim biz burada yaşamıyor musunuz?” 

RİZE-ARHAVİ-HOPA ARASI NE ZAMAN YOLCU TAŞINACAK?

S.S. 9 No’lu Rize – Arhavi – Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 28 Mart akşamı durdurulan yolcu taşımacılığının Ramazan Bayramı sonrasında 27 Mayıs’tan itibaren yeniden başlayacağını açıkladı.

Kooperatiften yapılan açıklamada, 27 Mayıs Çarşamba günü seferlerin sabah 07.30’dan itibaren karşılıklı olarak başlayacağı ve saat başı aralıklarla yolcu taşımacılığının devam edileceği kaydedilerek, Rize ve Hopa’dan son seferlerin akşam 19.00’da yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İçişleri Bakanlığının yolcu taşımacılığı genelgesine göre yolcu kapasitesinin yüzde 50’si olacak şekilde yolcu taşımacılığının gerçekleştirileceği kaydedilerek, yolcuların sefer saatleri hakkında 0538 947 17 86 ve 0545 464 08 53 numaralı telefonlardan irtibata geçebilecekleri belirtildi.

SARP SINIR KAPISININ SEVİMLİ MİSAFİRLERİ FENOMEN OLDU 

22 Nisan'dan beri koronavirüs vakası görülmeyen Artvin'de, rehavet yeni vakaların önünü açtı.
Borçka'da belirti gösteren bir kişide yapılan test pozitif çıkınca, aynı test ailesine de yapıldı. 3 kişide daha virüs tespit edildi.
4 kişi Artvin Devlet Hastanesinde tedavi alındı. Ardından da filyasyon çalışması başlatıldı. 4 kişiye temas ettiği tespit edilen 23 kişi evlerinde gözlem altına alındı.
Vakaların ardından kente giriş yapanlar da virüs taşıyıcısı gibi davranmaları ve önlem almaları konusunda uyarılıyor. Son dönemde vaka görülmemesi üzerine hem belediye hem de valilik rehavete kapılmayın uyarısı yapmıştı.

Anahtar Deliği 23.05.2020
Öte yandan Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Türkiye’nin Gürcistan sınırından, Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan Sarp Sınır Kapısı, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yaya ve araç giriş çıkışlarına kapatılmıştı. Bu kararın ardından yoğunluğun yaşandığı gümrük kapısı sessizliğe büründü. Hayvancılıkla uğraşan bölge halkının, otlamaları için bıraktığı büyükbaş hayvanlar gümrük kapısında başıboş dolaşınca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Çekilen görüntülerde, büyükbaş hayvanların Sarp Gümrük kapısının araç giriş ve çıkışların yer aldığı bölümde başı baş dolaşmaları yer alıyor. Görüntülerin internette yüklenmesinin ardından kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

CİĞERİMDEN KAN ÇEKİP MÜRREKKEP YAPTIM HANGİ SİYASETÇİ DEDİ? 

Hasan Karal AK Parti il başkanlığı ve 3 dönem Rize Milletvekilliği yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayranlığıyla tanınırdı.
AK Parti’nin Rize'de kurucu başkanıydı. 
Sonra sessiz sedasız siyasetten çekildi.

Anahtar Deliği 23.05.2020
Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA'nın kurucular listesinde yer aldığı ortaya çıkınca kulisler çalkalandı.
Zaman zaman bu çalkalanmanın neleri öğüttüğünü neleri ortaya çıkardığını yansıttık.
Tekrar siyasete dönen Hasan Karal çok ağır eleştiriler aldı.
Bu eleştirilere cevap vermedi.
Son açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı.
''Değerli takipçilerim; Yaklaşık üç yıldır mensubu olduğum siyasi kurumu zora sokmamak adına konuşmadım yazmadım yutkundum. Rahmetli N. Fazıl üstadın dediği gibi ciğerimden kan çekip mürekkep yaptım ama sustum. Ama artık şimdi daha özgürüm. Mübârek Ramazan ayının mânevi hatırasına hürmeten şimdilik yine susuyorum. Hele şu bayram bir geçsin bakalım. Demokratik siyaset nasıl yapılıyor bismillah diyeceğiz. Şimdilik söyleyeceğim tek cümle: Beni hiçbir güç, sevdalısı olduğum Rizeme, hemşerilerime ve ülkemin güzel insanlarına hizmet etmekten alıkoyamayacaktır." İfadelerine yer verdi.
Şimdi taraflı tarafsız herkes Hasan Karal'ın bayramdan sonra yapacağı açıklamayı merakla beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler