Anahtar Deliği 23.03.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 23.03.2021

İYİ Parti İl Başkanı Kuvvetli’den güzel haber

Geçtiğimiz günlerde akciğerlerinden kaynaklanan bir rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’den iyi haber geldi.

Kuvvetli, Ahi Evren Hastanesi’nde birkaç gün süren tedavisinin ardından dün taburcu oldu.

Pnomotoraks tanısı koyulan ve göğüs tüpü takılan Kuvvetli’nin durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Kuvvetli de durumuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yayınladı.

Başkan Kuvvetli durumunun iyi olduğunu belirterek kendisini arayanlara mesaj atanlara ve tedavisinde katkısında olanlara teşekkür etti.

Kuvvetli son olarak “Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında söylediği; “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” sözünü aklınızdan çıkarmadan sağlığınıza dikkat edin.” İfadelerini kullandı.

***

Trabzon Havalimanı’nda ne yapılıyor?

Trabzon’un mevcut havaalanının alt tarafında başlatılan sondaj çalışmaları, yeni havaalanı mı yapılıyor yoksa ikinci pist çalışmaları mı başladı sorularını akıllara getirdi.

Kulislerde oldukça ciddi bir şekilde dillendirilen iddiaya göre; mevcut havalimanının yüklenici firmaya verilmesi, havalimanının alt kısmından denizin doldurulmasıyla Trabzonspor tesislerinin olduğu bölgeyi de içerisine alacak şekilde yeni bir havalimanı inşaası planı bulunuyor.

Haber61 olarak konuyu derinlemesine incelemeye devam ediyoruz.

Aldığımız en son bilgiye göre; yeni havaalanı veya ikinci pist ihtimalleri masada tutulurken, havaalanı altında yapılan sondaj çalışmaları her iki olasılık içinde bir ön çalışma anlamı taşıyor. Bölgenin yeni çalışmaya uygun olup olmadığının fizibilite raporları çıkarılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yapılsın” talimatı vermesi durumunda hazırlıksız yakalanmak istemeyen yetkililer böylelikle çalışmalara şimdiden başladılar.

Yapılan çalışmalar şimdilik Cumhurbaşkanına cevap verebilme adına yapılsa da yaşanacak gelişmelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

***

Kaşüstü’ne doğalgaz için tarih belli oldu

Trabzon’da doğalgaz çalışmaları ağır bir şekilde ilerlemesi tepki çekiyor. Trabzon merkez ilçesinde de doğalgaz ulaşmayan mahalleler bulunuyor. Doğalgaz konusunda en dertli ilçelerden biri de Yomra olarak göze batıyor. Hızlı bir yapılaşma ve yükselen binaların olduğu Yomra’da tüm yapılar doğalgaz endeksli yapılmasına rağmen henüz doğalgaz gelememesi, ısınma konusunda vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Kaşüstü mahallesi sakinlerini bu konuda rahatlatacak bir haber gündeme düştü. Edinilen bilgilere göre nisan sonu haziran başında mahalleye doğalgaz verilmesi planlanıyor. Yomra merkeze ne zaman verileceği merak edilen gaz için en azından Kaşüstü özelinde bir planlama yapılmış.

***

Vakalar AK Parti kongrelerinde patladı eleştirilerine yanıt geldi!

Trabzon’da ve ülke genelinde şubat ayında AK Parti kongrelerinin gerçekleştirilmesi muhalefetin en çok eleştirdiği konu olmuştu. Pandemi döneminde kalabalık katılımla kongreler yapılması “Lebaleb doldurulan kongre salonları yüzünden vakalar patladı” tepkilerini beraberinde getirmişti.

Bu eleştirilere Trabzon’dan en net cevap İl başkanı Sezgin Mumcu’dan geldi. Mumcu, Haber61’in konuyla ilgili sorusuna yanıt verdi.

Muhalefetin kongre dahil her olayda AK Parti’yi suçladığını kaydeden Başkan Mumcu “Ben sağlıkçıyım. Bizim yaptığımız kongrede maske mesafe hijyen noktasında son derece dikkatli kongreler yaptık. Mesafeler koyduk , HES kodlarıyla bir iki gün öncesinden testleriyle birlikte kontrol ettik. Pandemi kurallarına uygun kongreler gerçekleştirdik. Her şeyi kongreye bağlamak hazırcılık.” Dedi.

Mumcu ayrıca Trabzon’da vakaların artmasının en büyük sebebinin de temaslıların kendilerini gizlemesi olduğunu kaydetti.

***

BBP İl başkanıyla ne yaşandı?

BBP Trabzon il başkanı Yahya Aksu önceki gün AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun kendisiyle görüşmek istediğini ancak sonrasında bu görüşme talebini geri çektiğini öne sürmüştü. Hatta Aksu sert sözler kullanarak “Ortada yanan ateşin sindiğini görmüş olacakki bir anda çark edip yoğunluğunu bahane edip görüşmeyi kafasından silmiş görünüyor” demişti.

Konuyla ilgili neler olduğunu bizzat Başkan Sezgin Mumcu’ya sorduk. Mumcu, net olarak hiçbir şekilde kendisinin görüşme talep etmediğini söyledi.

Hatta il başkanlarını ziyaretleri programa henüz almadıklarını belirtti.

Mumcu yaşananalardan haberi de olmadığını söyleyerek “Bir iletişimsizlik olmuş olabilir. Kendisiyle diyaloğum yok. Bunları sosyal medyadan yazacağına telefon açabilirdi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler