Anahtar Deliği 23.02.2018

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 23.02.2018

Anahtar Deliği 23.02.2018
AŞKALE’Yİ RECEP AKDAĞ MI KORUYOR?

Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nın Maçka’ya uzanan ucunda sorun var.
Herkesin gözü önünde cereyan ediyor her şey.
İşi baştan anlatalım ve sizi bir sonraki adıma getirelim.
Son konuşulana ve iddia edilene..
Başında bu proje ‘Trabzon’a altın gerdanlık’ olarak sunuldu. Bunun başında eski bakanlardan Faruk Özak vardı.
Çevre Yolu şarttı.
Bu da bir çevre yoluydu.
Lakin gerdanlık biraz daha oval bir biçimde olur.
Halbu ki bu biraz dolambaçlı.
Deve boğazına da olmayan bir gerdanlık şeklinde çevre yolu!
Aslında bir de şu var ki çevre yolu düz olur.
Çevre yolu özelliği budur zaten düz geniş transit geçilecek yol.
Trafiğe hiç takılmadan..
Neyse bu Kanuni bulvarı projesinin Maçka yoluna yani Akoluk kısmına bağlandığı noktasına gelindiğinde kamulaştırmalardan, teknik hatalardan günümüzde tartışılan ‘C 18’ sorununa kadar geldi.
Kanuni, Boztepe üzerindeki 5 mahalle Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Akoluk, Gözalan’dan geçecek Maçka’ya bağlanacak.
İşte bu 5 köydeki vatandaşlar, “yerlerimizi aldılar. Başka yer gösteriyorlar. Kamulaştırmayla gelen yol için şimdi kamulaştırma yapmıyorlar. Gidin şurada size yer verdik diyorlar. Bir de bizim yerlerimize Aşkale Çimento Fabrikası’nın 70 dönümlük ocak olarak kullandığı kelepir arazini ortak ediyorlar.  Devlet vatandaşının yanında olur. Aşkale’nin yerini kamulaştırsınlar. Bizim yerlerimizi de kamulaştırıp yolu geçsinler başka bir şey istemiyoruz. Bize kimseyi ortak etmesinler yerimize karşılık yer göstermesinler” diyorlar.
Zaten yıllardır, “Çukurçayır bitse inşaatlar da bizim mahallelerimize de sıra gelse. Sonunda bir kaç güzel konut projesi yapılsa” diye bekleyen mahalleli, bir anda ellerindekinden olacaklarını duyunca çıldırdılar.
Buraya kadar size krizin nasıl oluşum gösterdiğini yalın, sade hiç de akademik olmayan konuşur gibi anlattık.
Şimdi buraya kadar anlattıklarımızda ‘Aşkale’ detayı var.
Bu Aşkale nasıl oluyor da..
Taş ocağını bile çok değerli oluyor.
Kullanmadıkları arazileri, kelepir arazileri bir anda değerleniyor.
Vatandaşın toprağına girecek kadar nereden bu torpil?
Hiç düşünüz mü?
Trabzon’un göbeğinde çimento fabrikasını zaten alıp 1 yılda 10 çimento fabrikası daha kazanacak şekilde işletip, bugüne kadar burada ki fabrikasıyla şirketleri 10-20 kat büyüten firma Aşkale değil mi?
Erzurumlular, Trabzonlular diye ayırt etmek istemiyoruz.
Lakin siz Trabzonlu olarak Erzurum’da böyle yapsanız bir dadaş çıkıp size, “Hayırdır gardaş Trabzon’un yolunu mu şaşırdın?” demez mi?
Trabzon’da Aşkale’nin bir dediği iki edilmiyor.
Yahu harbiden dediğinizi duyar gibiyiz.
O nedenle konuya aynı hızla devam ediyoruz.
Bakın şimdi Recep Akdağ!
Kim?
Erzurumlu.
Eski Sağlık Bakanı.
Başbakan Yardımcısı.
Aşkale Erzurum firması.
Akdağ, Aşkale..
İkilisine bir de Akdağ ile birlikte çalışan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nu eklersen ne olur?
Sıkı üçlü.
Heh işte!
Aklınıza bazı şeyler geldi.
Hayır hayır.
Bu kesin değil lakin kulislerde bu konuşuluyor.
Hem de her gün.
Bir de o 5 mahallede yaşayanlar, mağdur edildik diyenler var ya..
Onlar her saat bunu diyorlar.
“Aşkale’yi burada kimler koruyor?” diye bir soru atılıyor ortaya o soru üzerinden işte yukarda yazdıklarımız konuşuluyor.
Hatta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili Recep Akdağ, Sağlık Bakanı iken, kendisinin başkan adayı olduğunu şuan müsaade etmediğini çok başarılı bir meslektaşı ve ekip arkadaşı olduğunu söyledi her yerde.
Yani aralar bürokrat arkadaşlığından daha öte..
Dost..
Yani bu ikili ilişki Başkan Gümrükçüoğlu’nu bu noktada hataya mı sürükledi diye analizler, ne tespitler yapılıyor bilseniz..
Bu konuşmalar daha ne kadar gider bilemiyoruz lakin ‘Aşkal’yi birinin koruduğu ve önünü bu kentte her daim açtığı görülüyor. Recep Akdağ mı kim bilemiyoruz tabi..
 
SALİH CORA YİNE BAŞKANI ELEŞTİRDİ
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Güney Çevre Yolu konusunda Trabzon Büyükşehir’in hata yaptığını kanuni Bulvarı’na çıkan ödeneklerin Güney Çevre Yolu’nun önünü kestiğini ima etti.

“Trabzon’da en son Ulaştırma Bakanımızla görüşme yaptık. Görüşmeyi hem Demiryolu hem de Güney Çevre Yolu ana temaydı. Güney Çevre Younda çalışmalarımız sürüyor. Kanuni Bulvarı devam ederken Güney Çevre yolunu gündeme getirmek çok zor. Kanuni Bulvarının ödeneği bir çok yatırımdan daha büyük bedeli ihtiva etmektedir. Kamulaştırmadan dolayı ciddi mali külfet getirmekte. Çok şükür Sayın Bakanımızın ortaya koyduğu iradeyle beraber bir çok sorunu kolay şekilde aşıyoruz” dedi.

Bu sözleri Çay TV’de söyledi.

Halil İbrahim İleli’nin sorularını yanıtlayan Cora, bir nevi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, “Hata yapıyor” demek istedi.

Buna başkan kulak verir mi? bilemiyoruz. Ama eğer başkan-bakan ikileminde kulislerde kim hangi tarafta sorusuna? Salih Cora cevabını verdi ve tarafını seçti.
 
TRABZONSPOR’UN MAYIS’TAKİ SÖZLEŞMELERİ VE GELEN BİLGİ

Trabzonspor Kulübü’nde Mayıs ayında bazı üst düzey yetkililerin, sorumluların sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini yazmıştık. Bu genel müdür yardımcıları da olabilir dedik. Yani en üst tepede..

Kulübün koridorlarında bu konunun konuşulduğunu vurguladık. Herkes Mayıs ayını bekliyor dedik. Kulüp içinden bir bilgi geldi. Bu bilgi sağlam! “Yazdığınızda eksiklik var” dedi. “Orda üst düzey değil de masör, alt yapıda teknik personelin sözleşmeleri yenilenecek yada görev verilmeyenlerin sözleşmeleri yenilenmeyecek” diye iliştirdi. Bizde “belli olmaz bazılarının sözleşme tarihleri dolmadan fesih edilebilir.” diyerek cevap verdik.  Kulüpte sözleşme yenileme işlemleri rahatsız edeceğe benziyor. Bu arada Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ilk geldiğinde personellerin fazla oluşundan bahsediyordu. Yakınıyordu. Şimdi personel sayısında artış olduğunu da duyduk. Enteresan.

GÜNAH ÇIKARMAYIN!

Trabzonspor Kulübü Başkanlığının son kongresinde Muharrem Usta’ya oy veren Ak Parti Başkan yardımcıları Uğur Aydın ile Halil İbrahim Demirtaş çok pişmanlar. Sosyal medya hesaplarından yorumlarına bakınca ‘harbiden çok pişmanlar’ demek geliyor içimizden.

Usta’ya son Trabzonspor kongresinde destek veren Uğur Aydın şöyle yazdı son mesajında"

Herkes anladığı işi yapsın.

Bu şehirde senden başka BAŞKANLIK yapacak birçok işadamı bulunur ama, senden başka hastane işletecek işadamı az bulunur. SAYIN USTA; BU ŞEHİR TÜMÜYLE HASTA OLDU, KURTULMA ÜMİDİ VAR İKEN BIRAK BİZİ NE OLUR” diyerek eleştiri getirdi.

Buna bir çok yorum geldi ama en fazla dikkatimizi çeken Usta’ya sahada en fazla destek olanlardan Ak Parti yöneticisi Halil İbrahim Demirtaş’ın esprili bir şekilde ‘Zanaksa devam” yazdı.

Altına Trabzonspor Başkan adaylarından Celil Hekimoğlu’na destek verenlerden Aytaç Beder ise, “Uğur bey hepiniz günah çıkarıyorsunuz adaletli bir seçim olmadığını seçimde son sandıklarda olanları sizde iyi biliyorsunuz biz Celil beyle o gün sadece ilahi adalet dedik ama Trabzonspor’un bugünkü hali emin olun günah çıkaranların eseri” ifadelerini kullanarak cevap vermesi dikkat çekti.

İHSAN GÜNAYDIN GİTTİ GÜN DOĞANLA BULUŞTU

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki heyet, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ı ziyaret etti. Üsküdar'daki Doğan Holding binasında gerçekleşen nezaket ziyaretinde Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek'in yanısıra Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Yalçın ve Rektör danışmanları Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayyıldız ile Yrd. Doç. Dr. Mümin Hakkıoğlu yer aldı. Ziyarette Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da bulundu. Gümüşhaneli olan heyet üyeleri, Aydın Doğan'a üniversiteye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Aklıma eski Rektör İhsan Günaydın geldi. O neden Aydın Doğan’ı ziyaret etmemişti. Aldığımız duyuma göre istese de Aydın Doğan kabul etmezmiş!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler