Anahtar Deliği - Başbakan Davutoğlu ilk golü yedi. 22.1.2015

17 Aralık 2013’ten hemen sonra görevlerinden alınan 4 eski bakanın yüce divana sevkiyle ilgili mecliste oylama yapıldı.

Anahtar Deliği - Başbakan Davutoğlu ilk golü yedi. 22.1.2015

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLK GOLÜ YEDİ

Paralel yapının hükümete yönelik operasyonunun ardından 17 Aralık 2013’ten hemen sonra görevlerinden alınan 4 eski bakanın yüce divana sevkiyle ilgili mecliste oylama yapıldı.

AK Parti grubu çoğunluğu elinde bulundurduğu için paralel yapının ve muhalefet partilerinin bakanlar yüce divana gitsin isteği kabul edilmedi.

Ancak, 4 eski bakan hakkında yapılan oylama sonucunda milletvekillerinin kullandıkları oy dikkate alındığında, iktidar partisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu gibi paralel yapıyla mücadelede sergiledikleri kararlılığı iktidar milletvekillerinin sergilemediği ortaya çıktı.

Her ne kadar, bakanların yüce divana gidip yargılanmaları için önerge veren muhalefet partileri oylamalarda salt çoğunluk olan 276 oya ulaşamadıkları gibi, meclis başkanı dahil 312 milletvekiline sahip iktidar partisinin red oylarının Erdoğan Bayraktar dışında 276’yı bulmaması çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

İktidar partisi neden bu kadar fire verdi?

Paralel yapıya sempatisi olan milletvekillerinin çokluğundan mı, yoksa yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gol atma sevdasından mı?

Dahası, partisinin aksine oy kullanan AK Parti milletvekilleri demek ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paralel yapıyla mücadelesini benimsemiyorlar.

Oylamada en çok oyu alan Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’a muhalefet partilerinden de destek geldiği gözleniyor.

Diğer bakanlar için yapılan oylamada muhalefet partilerinin oyları 240 sayısını geçerken, Bayraktar oylamasında muhalefet oylarının 215’e gerilemesi, muhalefetten hatırı sayılır bir desteğin Bayraktar lehine döndüğünün göstergesi.

BU HABER ZEVKLE OKUNUR

Trabzon bir transfer hikayesinin peşine sürüklenmiş gidiyor.

Tarihin her döneminde ticaret şehri olan ve bugün bile bu özelliğini koruyan bu şehrin geleceği adına yaşanan gelişmelerden kimsenin haberi olmuyor.

İş dünyasının duayeni ve aynı zamanda Türkiye-İran iş Konseyi Başkanlığı görevini yürüten merhum Ali Osman Ulusoy sağlığında İran’a yük taşıyan TIR’lara bu ülkede yapılan haksız yaptırımların kaldırılması için yıllarca büyük uğraşlar vermişti.

Merhum Ulusoy’un uğraşı sonunda meyvesini verdi ama kendisi bugünü göremedi.

Daha geçtiğimiz hafta Ankara’da Türkiye ve İranlı bakanlar arasında yapılan anlaşma ile, Türk TIR’larının İran’a girişte dolar üzerinden verdikleri ayak bastı parası kaldırıldı.

Bununla yetinilmedi, Türk TIR’larına İran’da uygulanan ve parası Türkiye’deki akaryakıt istasyonlarındaki fiyattan vazgeçildi, İran’da akaryakıt fiyatı ne ise Türk TIR’ları da aynı fiyattan yakıt almaları sağlandı.

1 Şubat 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulamayı bekleyen binlerce nakliyeci var, yıllardan beri mağdur oluyorlardı.

İran’ın yıllardır uyguladığı çifte standarda son verildi.

TIR’larımız İran’a girişte daha önce verdikleri 120 dolarlık ayak bastı ücreti 1 Şubat’tan geçerli olarak alınmayacağı gibi akaryakıtın litresini İran’da geçerli serbest fiyat olan 35 kuruştan alabilecekler.

Bu gelişme Trabzon’dan İran’a transit yükü taşıyan TIR’cılar için büyük kazanım olduğu gibi limanın önündeki büyük engel kalkmış oldu.

SEÇİM HARCAMALARI İÇİN CHP KONSER DÜZENLİYOR

Genel seçim yaklaştıkça Trabzon’daki parti örgütleri para kaynağının peşine düştüler.

İktidar olsun, muhalefet partileri olsun, genel seçim için yüklü bütçeler hazırlamaları lazım.

Parasız siyaset olmuyor.

Parayı ya siyaset yapan harcayacak, ya da onun yerine kaynağı başkaları temin edecek.

CHP Trabzon teşkilatı genel seçimde kullanılmak üzere parasal kaynak yaratmak için sanatçı getirip konser düzenlemek için düğmeye bastı.

Konsere giriş ücretli olacak, buradan gelecek para seçimde harcanacak.

Konser yeri olarak ilk aşamada KTÜ Atatürk Kültür Merkezi üzerinde karar kılındı.

Ancak, KTÜ yönetimi siyasi partilere salonlarını tahsis etmediğini öne sürerek, CHP’nin talebini reddetti.

Nisan ayında yapılması düşünülen konser için Park Restaurant’ın tutulduğu söylendi.

Konsere kişi başı giriş ücreti 20 TL olacakmış.

CHP’nin yapacağı konserin getirisinin fazla olacağını tahmin etmiyoruz.

ERKAN ZENGİN’İN YÜZÜ HİÇ GÜLMEDİ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Eskişehir’in futbolcusu olan Erkan Zengin’i Fener’e kaptırmamak için risk aldı, bedelini kulüp ödeyecek.

Teknik Direktör Ersun Yanal’ı da yanına alarak atladı İsveç’e Erkan Zengin’e gitti, futbolcunun tüm şartlarını kabul ederek anlaşma sağladı, özel uçağına aldı Trabzon’a getirdi.

Erkan Zengin’in futbolculuğuna lafımız yok.

Kulübe maliyeti 25 milyon, eski para ile 25 trilyon, kulübün borcu bu kadar daha arttı.

Daha ilginç olan futbolcu Erkan Zengin’in Trabzonspor Başkanı, Teknik Direktörü ve havaalanında karşılayan taraftarlar arasında yüzünün hiç gülmemesi.

Erkan’ın onca resmine baktık, hepsinde somurtmuş, yüzünden stres akıyor.

Belli ki, transfer sürecindeki söylemlerinin pişmanlığını yaşıyor, Trabzonspor’a zoraki evet dediği yüzüne yansımış.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler