Anahtar Deliği 22.11.2018

Anahtar Deliği 22.11.2018

Anahtar Deliği 22.11.2018

TRABZON’UN ADAYLARI KİMLER?

Haber Merkezi’mize öyle bilgiler geliyor ki bazen anlık bazen saatlik değişebiliyor. AK Parti kulislerinden dün flaş bir bilgi geldi. Sabah saatlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayının pazartesi açıklanacağı ve belediye başkan adayının Mazhar Yıldırımhan ile Davut Çakır arasında gidip geldiği söylendi. Öğleden sonra Oktay Saral’ın adı masamıza geldi. Bu bilgiler net doğrudur diyemeyiz tabi ama kulisler bir hayli fısıldıyor kulağımıza.. Çok hareketli. Bugün kim bilir hangi isim önümüze gelecek. Ama Oktay Saral ismini bir kaç yere sorduk. Gazetecilere, spor camiasından bazı isimlere, siyaseti iyi okuyan isimleri, hepsi de olabilir dedi. Net bir şey demediler. Bize de böyle bir bilgi geldi ulaştı dediler. Hayli ilginç. Bir araştırma şirketi de bazı isimleri Trabzon’a sordurdu. Anladığımız kadarıyla Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önündeki isimlerle AK Parti Genel Merkezi’nin önündeki isimler farklı. Trabzon nefesini tuttu AK Parti’nin adayını bekliyor.

İYİ Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayının Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Atakan Aksoy, olduğu söyleniyor.Güçlü bir ihtimal. Atakan Aksoy, Trabzon’da düşen uçakla ilgili canlı yayınlara katılıp havalimanı pistinin yetersizliğiyle ilgili açıklamalar yapmış epey gündem olmuş bir isim.

CHP’nin büyükşehir adayı henüz belli değil. 2 isim üzerinde duruluyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili Ahmet Kaya’yı dinleyecek. Onlarda haftaya adaylarını açıklarlar.

BÖYLE İSİMLER KÜSTÜRÜLMEMELİDİR

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı iş insanı Dündar Ayyıldız, KTÜ’ye tezini teslim etti. Bunun mutluluğunu yaşayan Ayyıldız, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

“KTÜ FBE İnşaat Müh. Ulaştırma Bilim Dalında; "Nanokil, SBS ve Sönmüş Kireç Katkılı Asfalt Kaplamaların Karışım Performanslarının araştırılması" Adlı Doktora tezimi başarıyla savundum. Jüri Başkanı Prof.Dr.Fazıl Çelik, Jüri Üyeleri Prof.Dr. Ahmet Tortum, Prof.Dr. Servet Karasu, Doç.Dr. Erol Şadoğlu ve Danışman Hocam Prof.Dr. Atakan Aksoy'a katkılarından dolayı teşekkür ederim.”

Ayyıldız, siyasete küstü gibi duruyor. Daha önce AK Parti’den aday olmayı bekledi ama olmadı. Bu dönem de elini çekti. Hiçbir yere aday olmadı. Bundan sonra olacak mı bilemeyiz. Dündar Ayyıldız gibi isimler Trabzon’da yerel yönetimlerde her zaman olmalıdır. Trabzon’a katkıları büyük olur. Küstürülmemelidirler.

SORULARI ÇALIP FACEBOOK’TA YAYINLADILAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bir sınavda öğrencilere sızan sorular sosyal medya hesabından yayınlanınca sınav iptal oldu. Olayın geçtiği bölüm Türk Dili ve Edebiyatı. Birinci ve ikinci öğretim vize sınavı soruları öğlende yapılması gerekirken bir anda iptal edildi. Nedeni de sınav sorularının kimi öğrencilerin telefonunda görüldüğü ve arından facebook sosyal medya hesabından yayınlanması.. Sınav komisyonu sınavın yarın yapılmasına karar verdi. Hani sınavın sorularını alıyorsun bunu telefonda paylaşmak yetmiyor bir de sosyal medya hesabından paylaşıyorsun! Şaşırıyor, gülüyoruz.. Yapılan kötü bir şey. Sınav sorularını çalmak daha kötüsü de bunu sosyal medyada paylaşmak! Hem kötü hem aptalca…

KULİSLERDEN GELEN ORTAHİSAR TESPİTİ

Ortahisar Belediye Başkanlığına aday olan isimler arasında açıklamalarıyla dikkati çeken Murat Zeki Solak oldu. AK Parti’nin derin kulislerinden bir isimle konuştu. O isim iyi analiz yapıyor. Dinliyor, tespitlerini aktarıyor. Aldığı yetkinin sorumluluklarını hukuk çerçevesinde kararlılıkla uygulanması gerekiyor. Yerel yöneticiler genelde herkese şirin gözükmek, koltuğunu korumak için bazen sorumluluklarından uzaklaşıp uygulanması gerekenleri uygulamıyorlar. İşte bu çerçevede düşünüldüğünde Murat Zeki Solak’ın isminin öne çıktığını söyledi. Hatta şunu da dedi; AK Parti kendi mahallesinin dışında merkezde oy almak istiyorsa Murat Zeki Solak da bu isimler arasında en güçlüsüdür. İşte böyle.. Kulislerden gelen bilgiler bu şekilde. Ahmet Metin Genç’in de başkanlığa devam edeceği söyleniyor. Bu ihtimali de göz ardı edemiyoruz. Ama değişim olursa belli ki Solak, önde gidiyor.

MUSTAFA YAYLALI’NIN O TESPİTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Mustafa Yaylalı, dün Haber61 Merkezimizi ziyaret etti. Ziyarette bazı tespitler yaptı. Referandum sürecinin başından beri desteklediğini ifade eden Yaylalı, Türkiye’nin daha öne çıktığı, yeni bir siyasi atmosferin oluştuğunu, dünya ekonomisinin sayılı ülkeleri arasına girecek bir Türkiye’nin alt yapısının çizildiğini ve buna karşı yeni siyasi profillerin oluştuğunu eski Türkiye’deki siyasi profilin artık yok olduğunu buna karşılık yeni siyasi oluşumda farklı isimlerin hatta hiç siyasette yer almayan ama yeni siyasi profile uygun isimlerin var olacağını ifade etti. Yaylalı doğru söylüyor. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu profillerden bazılarını yanına aldı, kabinede görev verdi. Yerinde çok doğru tespit diye kayda girsin.

MAZHAR YILDIRIMHAN GERÇEKÇİ YAKLAŞACAK

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mazhar Yıldırımhan, Haber61 Haber Merkezi’ne oğlu ile birlikte geldi. Uzun uzun sohbet ettik. Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu’nun sorularını yanıtlarken bazı gerçekleri ortaya koydu. Trabzon’dan hiç kopmayan Ankara ve Trabzon arasında her dönem köprü olan bir isim. Yani şehrin güçlü bağlarından biri. Gerçekçi bir Trabzon portresi çiziyor. Yıldırımhan, “Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde bize, ‘yapabileceklerinizi söyleyin’ diyorlar. Ben her zaman neyse onu söyledim. Geçmiş dönemlerde bu böyleydi. Zaten projeleri anlatıp 5 bin kişi işe alacağım diye söylemde bulunanları da gördük. Bunlar doğru şeyler değil. İnsanları kandırıyorsunuz! Asla bu yönde bir söylem içine girmedim ve hep halımıza gerçekleri, Trabzon gerçeğinde neler yapılması gerektiğini aktardım. Her konuştuğum vatandaşımızda bu yönde memnuniyetlerini bildirdiler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler