Anahtar Deliği 22.10.2019

Anahtar Deliğinden Bakmaya devam edeceğiz. 22.10.2019

Anahtar Deliği 22.10.2019

KURTLAR VADİSİ’NİN O MEŞHUR SAHNESİNİ CANLANDIRIDILAR

Trabzon’dan oyunculuk ve tiyatro dünyasına genç bir yetenek adayı.. Daha önce Elveda Katya’da sinema filminde bir fotoğrafının yayınlanmasıyla sanat dünyasına çocuk yaşta adım atan Trabzonlu Deha Beşyıldız, ardından Fatih Usta’nın başrol oynadığı Kara Murat Fatih’in Fedaisi filminde yer alan ve Ünlü yönetmen Adem Kılıç’ın yönetti Moskova’nın Şifresi Filmi’nde çocuk oyuncu olarak yer almıştı.  Okul hayatına Cudibey İlkokulu’nda başlayıp, ilkokulu Ata Koleji’nde tamamlayan, Bedri Rahmi Eyüpoğlu ortaokulundan sonra Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitiren Deha Beşyıldız, o dönemde Oflu Hoca’nın Şifresi filminde ve Oflu Hoca’nın Şifresi- 2 filmlerinde Oflu Hoca’nın oğlu ‘Metin’ karakteriyle karşımıza çıkmıştı. Türkiye standart danslarda özellikle tango, salsa ve vals alanlarında Türkiye birincilikleri olan gitar, piyano ve ana çalgısı çello kullanan çellist genç yetenek, Trabzon’dan oyunculuk dünyasına girmeye devam ediyor.

Aynı zamanda Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk ve Tiyatro Bölümü 2. Sınıfta eğitimine devam eden Deha Beşyıldız, ‘Hastane’ adlı kısa bir tiyatro oyununda ve Trabzon Devlet Tiyatrosu’ndaki bir defilede de, manken olarak Şehzade Mustafa’nın kostümlerini tanıtmıştı. Geçtiğimiz günlerde Çekoslavakya’nın Prag Kentinde düzenlenen oyunculuk çalıştayında, 76 ülkeden Türkiye’yi temsil eden Erzurum Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk-Tiyatro bölümü öğrencileri arasında yer alan Deha Beşyıldız, geçtiğimiz günlerde de internet fenomeni olan Erzurumlu İbrahim Aratman ile Kurtlar Vadisi Dizisi’nin önemli bir sahnesini canlandırınca, daha ilk günde Youtube’de ve instegram da İzlenme oranı binleri geçti beğeni topladı. 

Anadolu’nun bağrından kopan Deha Beşyıldız ve İbrahim Aratman, genç yetenekler olarak, önemli başarılara imza atacaklarını düşünüyoruz.
İkisine de başarılar.

GAZETECİLERİ CEMİYETİ KAÇ KİŞİYİ ASKIYA ALDI

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde üye karmaşası… Trabzon Gazeteciler cemiyeti yeni bir yapılanmaya gitmeye çalışıyor. Yönetimdeki meslektaşlarımız birçok sorunla boğuşmanın yanı sıra aktif gazetecilik yapmayan üyeleri fahri üyeliğe geçirme çalışmaları sürüyor. 
Sarı basın kartı bulunmayan, bir süre gazetecilik yaptıktan sonra başka meslek dallarında uğraş verenler bu üyeler. 
50’den fazla üye bu doğrultuda askıya alındı.  Aktif gazetecilik yapıp 1 yıldan fazla süredir üyelik başvurusunu yapıp bekleyen gazeteciler var. Bu sürenin uzaması birçok kişinin heyecanını kırmış durumda… Üyelik konusunda olumlu yada olumsuz dahi cevap alamayan gazeteciler kırgınlıklarını her ortamda dile getiriyor. Tabi özenle üyelikler yapılmalıdır. Daha sonra askıya alma durumu olmasın! 
Bir de dün 21 Ekim Dünya Gazeteciler günü idi. Elle tutulur, kent gündemini tutan, Trabzon medyasını özellikle bir araya getirip yorumlar yapılmasına neden olabilecek, kenti yönetenlere de bu günün hassasiyetlerini gösterebilecek, açıklama etkinlik falan bişey olmadı! Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetimi turizm konusunda tecrübe kazandı, iyi tura çıkartıyor lakin şu ciddi işleri de unutmasalar! 

AHMET KAYA’NIN SON DURUMU NE?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, sağlık durumuyla ilgili son gelişmeleri aktardı.
Çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi. 
Safra Kesesi alındı, 1 hafta hastanede kaldı.
Yakalandığı hastalığın adı ‘Pankreatit’
Bu nedenle hayatını kaybedebilirdi.
Neyseki çok hayır duası almış.
Uzman doktorlar tarafından hastalık engellendi.
Şu an sağlığı iyi..
Taburcu edilecek. 
Kaya, “Sağlık durumum iyi. Ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Safra Kesesini aldılar. Sadece Safra Kesesi değil bu. Pankreatit denen pankreasın zarar görmesi sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık bu. Pantreas hasar gördüğü zaman çoklu organ yetmezliğine sebebiyet verebiliyor. İnsanı bir haftada öldürebiliyor. Ameliyatla onun önüne geçildi. Değerler çok şükür normale girdi. Tedavi devam ediyor. Kalktım görevimin başındayım. Milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi. 
Ahmet Kaya’ya geçmiş olsun diyoruz.

AHMET METİN GENÇ’E BİR KAÇ ÖNERİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sivil toplum örgütleriyle buluşmalarını sürdürüyor. Pazarkapı’da yeni belediye binasında hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ediyor. Bu ziyaretlerde yeni belediye binası için tebrikler alıyor. Çok beğenilen belediye hizmet binası için içerisinde yeni düzenlemeler gelecek. Sırf orayı gezmeye gelenler var. 
Ahmet Metin Genç’i en sonra, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü görevine yeni atanan Emin Yılmaz ziyaret etti.
Aynı gün içerisinde; 
Trabzon Emniyet Müdürümüz Metin Alper,
Hızırbeyspor Kulübü Başkanı Muhammet Menteşe ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri,
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve beraberindeki yönetici arkadaşları ziyaret ettiler.
Belediyenin ve yeni hükümet konağının çevresi düzenlendiğinde daha güzel görülecek.
Ortada bulunan tarihi küçük kilise camiye çevrilmişti. 
Hemen yanında 200 bin liradan 10 milyon liraya kadar satılan mağaza ve dükkanlar o tarihi yapıya çok yakın duruyor..
Keşke öyle olmasaydı!
Başkan Ahmet Metin Genç, kültürel, tarihi, ekonomik ve sosyal dokularını kapsayacak şekilde bir misafir konaklama yeri, yada belediyede insanların hoşça zaman geçirip, sosyal meydada paylaşabilecekleri, anı olarak albümlerine koyabilecekleri, bir alan yaratırsa güzel olur diye düşünüyoruz. 
Bu konuda ihtiyaç olursa Haber61’in önerileri vardır. 
Mesela belediyenin önünde hükümet konağı binası ile arasında yer alan köprü şeklindeki çıkıntı komple cam olacak şekilde bir sanat alanı olabilir. Bir ışıldak oda şeklinde dışardan da bakıldığında görüntüsü ile dikkat çeker içerisindede her hafta kentin bir sanatçısı, sergisini sergiler. Yada kocaman ortasına bir piyano koyulur ve her hafta bir genç yetenek orada bir sunum gerçekleştirir, hatta bu işi KTÜ bile yapabilir. Trabzon Üniversitesi de.. Hatta ve hatta Avrasya Üniversitesi de..
Belediye hizmet alanları kentin vitrini oluyorlar. 
Tabiki yeni açıldı bir çok eksiği var. Ama yapıldıysa ve açıldıysa eğer bir şeyler daha hızlı ilerlemeli..

O UYUŞMAZLIK SONA ERDİ

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan doktorlar adına bir çıkış yaptı.
Kendi mesleği de doktor olunca, sağlık çalışanı olunca herhalde daha hassas.. 
Hastalar için düzenlenen doktor şikayet hattının biran önce kapatılmasını istedi.
Gerekçe olarak şunları açıkladı; “184 doktor şikayet hattı bir an önce kapatılmalıdır. Şikâyet yeri hukuk devletinde mahkemeler olmalıdır! Aklına gelenin doktorları ve sağlık çalışanlarını şikayet ettiği bir ortamda kesinlikle çalışanlardan verim alamazsın. Hiç kimse işini severek aşkla yapmaz, yapamaz. Bu ucube uygulama kaldırılarak sağlık emekçilerinin itibarının daha fazla zedelenmesine son verilmelidir. Hastanelerde bir haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşlarımız yargıya başvurmalı, hakkını yargıda aramalıdır.”  
Bu arada Muhammet Erkan ile Milletvekili Hüseyin Örs arasında buzlar eridi.
Daha önce siyaseten kan uyuşmazlığı, hatta çoğu parti içi kararda zıtlaşan iki taraf da baltaları kuma gömdüler.
Şu anda sulh hakim.
Sonrasını bilemeyiz…

O ZAMAN 230 BİN ABONENİN SU BORCUNU DA SIFIRLA TİSKİ!

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde  Kadıköy, Pınarlı, Küçükköy, Kavaklı, Şahinli, Erenköy, Yavuzköy, Yeniköy, Çallı, Samsun, Taşlıtepe, Serpil ve Kovanlı Mahallelerinin muhtarları çıkmışlar medyaya sayaçlarımızı sıfırlayın diyorlar!
Böyle saçmalık olur mu? dedik içimizden..
Yayladan İl Özel İdaresi tarafından bağlanan sularına gelen bir kaç bin ilk fatura yüzünden bunu diyorlar.
Yıllarca ödemedikleri yetmezmiş gibi çıkmışlar bir de pişkin pişkin sırıtarak “Bize ne borcumuzu ödemeyiz, sayaçları sıfırlayın” diyolar.
Vallahi saçmalıktan öte..
Saçmalığın dik alası..
Sana bu devlet, bu belediye su bağlamış..
Hizmet getirmiş!
Sen bunu ödememiş, üstüne yıllar koymuşsun!
E o zaman sevgili muhtarlar, TİSKİ 230 bin abonenin de borcunu sıfırlasın!
Onların da böyle bir hakkı var.
Yapmayın Allah aşkına siz örnek olacaksınız.
Medyaya böyle şeylerle çıkıp, kendinizi bu durumlara sokmayın!

 YİNE İKİ TRABZONLU KARŞI KARŞIYA GELDİ TÜRKİYE GÜNDEMİ SALLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Haydarpaşa Gar ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.
İmamoğlu bir kişinin kayırıldığını burayı İBB’nin alması gerektiğini söylemiş, hatta ekranlar karşısında ant içmiş konuyu mahkemeye taşımıştı.
İhale yapılmadan önce İmamoğlu'nun, 'Ne pahasına olursa olsun bu ihaleyi alacağım' ifadesiyle ihalenin rekabet ilkesini sekteye uğrattığını söyleyen  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, "Büyükşehir Belediyesi’nin sürece müdahil olması en başından rekabet ilkesine halel getirmiştir" dedi.
İhalenin usulüne uygun bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Turhan, İmamoğlu'na, "Şartname ve teklif edilen rakamlar ortada ve her şey şeffaf iken, kopartılan bu yaygara, ihale makamına sallanan parmaklar, ihaleye fesat karıştırmak değilse nedir?" diye sordu.
Turhan da Trabzonlu..
İmamoğlu da..
Tıpki daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile atışmasında yaşandığı gibi..
Ekrem İmamoğlu ne zaman gündeme otursa karşısında hükümet kanadından en güçlü Trabzonlu bakan çıkıyor.
Trabzonlular da bu kapışmaları tıpkı bir Trabzonspor maçı izler gibi izliyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler