Anahtar Deliği 22.08.2020

Anahtar Deliği 22.08.2020

Anahtar Deliği 22.08.2020

TRABZONSPOR O İSME YASAK KOYDU

Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Sosa’nın maliyeti ateş pahası.. 
Jose Sosa’nın Fenerbahçe’ye 2 yıllık maliyeti 7 Milyon Euro olacak. 
Yanlış duymadınız..

Sosa 2 yıllık 6 Milyon Euro alacak. 

1 Milyon Euro ise menajerine verilecek. 
Yani yaklaşık 60 Milyon TL. 
E haliyle aklımıza şu sorular geliyor..
Fenerbahçe’nin transfer limiti sorunluyken, nasıl bu maliyetin altına girebiliyor?
Neden kimse ‘arkadaş sen nasıl bunu yapıyorsun?’ diye hesap soramıyor.

Geçtiğimiz günlerde medyaya düşen ‘Emre ve Rıdvan külliyeyi ziyaret etti’ iddiası doğru mu?

Bu ziyaret sonrası Başkan Ali Koç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ederek bu konularda destek aldığı doğru mu?

Bu arada Sosa’nın asıl menajeri Maxi’nin bile Ogün Erdem tarafından kandırıldığı ortaya çıktı. Trabzonspor yönetimi futbolcunun asıl menajeri ile muhatap oluyor. 
Ogün Erdem konusunda Trabzonspor yönetimi çok sert ve bu menajeri kulübe asla sokmama kararı aldılar. Yani yasak getirdiler. 
Kamil Ahmet Çörekçi’nin de menajeri olan Erdem, bundan sonra Trabzonspor’a asla futbolcu veremeyecek diye bilgi aldık.

NE KRİZİ ADAMA TEŞEKKÜR EDİN!

Serdar Bali’nin Ogün Erdem yorumu ve değerlendirmesi yine farklı oldu. 
“Sosa krizinin ardından Ogün Erdem çıkmış” Kriz neymiş? Novak ve Sosa’yı Fener’e tavsiye etmiş... Daha ne istiyorsunuz?  Adam Trabzonspor lehine elinden geleni yapmış! Teşekkür edin.”
E Serdar Bali’nin bakışı da bu..
Sanki haklı da..


TRABZON’UN YAĞMURLA İMTİHANI

Trabzon’da sağanak yağış dün gün boyu sürdü.
Whatsap ihbar hattımızın mesaj kutusu doldu logar kapağı gibi taştı..
Yine kentin arka mahallelerinde şelaleler, göller, su birikintileri oluştu.
Evet  daha önceki yıllarda her sağanak yağışta büyük sorunlar çıkaran Çömlekçi gibi noktalar aşırı sorun vermedi ama yinede dünkü sağanak yağış kentin arka sokaklarına dikkat edilmediğini gösterdi. Bu konuda belediye ekipleri yeniden şehrin alt yapısındaki sorunları tespit edip ona göre önlemler almalıdır.
Ekip de donanım da var. Dün TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ı aradık. 
Çizmelerini giydiğini sahada, su taşkınlarının olduğu anlarda olduğunu öğrendik. 
“O kadar yağışa rağmen hayatı olumsuz etkileyecek, aşırı sorun yapacak bir olayla karşılaşmadık şükür” dedi.
Daha önce alınan önlemlerin etkili olduğunu savundu. 
Tekrar sorun çıkaran yerleri gözden geçireceklerini söyledi.
Yeni daha güçlü önlemler alınacağı kesin.
Bizde yağmurla barışık, suyu izlerken keyif aldığımız kent istiyoruz.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bu konuda kesin talimatı olduğunu biliyoruz. Ali Tekataş’ın bu noktada işi zor! 
Gözler her yağmur yağdığında ona çevrilecek. 

 ADNAN GÜNNAR NEDEN TRABZON’DA TEMAYÜLE KARIŞMADI

Haber61 TV’de yayınlanan gündem özel programına konuk olan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı. 
Bu programda dikkatimizi çeken Ak Parti’nin genel merkez tarafından görevlendirdiği bölge koordinatörlerinden birinin Günnar olması.
Meğer Ak Parti Genel Merkezi Milletvekili Günnar ve 4 vekile Karadeniz Bölgesi’ndeki teşkilatların sağlıklı oluşturulması için görev vermiş.
Günnar bölgedeki diğer illerdeki yapılanmalara müdahale ederken Trabzon’a etmedi. Karışmadı. Rapor istemedi. Teşkilatı dinlemedi. Nedeni de memleketi olması. Bölge koordinatörleri kendi illerine karışamıyorlar. Etik olarak böyle.. 
Ortahisar’ın yaptığı temayüle de hiç bir yorum getirmemesi normal. “Ak Parti’de bölgenin en başarılı teşkilatı neresi?” sorusunu da cevapsız bıraktı. “Hepsi başarılı” diyerek partidaşlarını onure etti. 

Tabi Ak Parti Trabzon İl kongresi için mutlaka görüşü istenir.. Önem verilir.. 

KİM NASIL PAYLAŞIM YAPTI?

Karadeniz’de doğalgaz rezervinin bulunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu açıklamasının ardından, bir çok yansıması oldu. 
Trabzon Limanı’ndan en son uğurlanmıştı Fatih Sondaj gemisi..
Haliyle “Trabzon uğurlu geldi” yorumları yapıldı.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Fatih Sondaj gemisini uğurlarken fotoğraflar paylaştılar.
Bu arada Trabzonlu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ne paylaşacağı merak konusuydu. O da teşekkür etti.

“Bulunan doğalgaz rezervinin milletimizin refahını ve ülkemizin gücünü artırmasını temenni ediyorum. Denizlerimizde ailelerinden uzakta aylar boyunca fedakarca çalışan Fatih Sondaj Gemisi’nin tüm mürettabatına da şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullanarak gözü kör muhalefet anlayışının dışına çıktı. Olanı tebrik etti. Ülkemiz adına güzel haber olarak sundu. Bazı çevrelerin inatla  kullandığı eleştiri dilinin dışında davranarak takdir topladı. 

AKILLI KENT PROJESİ’NDEN HABERİNİZ VAR MI?

Şimdi size Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nın attığı önemli bir adımdan bahsedeceğiz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi,
Kore Cumhuriyeti’nin başlattığı “2020 K-City Network Akıllı Şehirler İş Birliği Programı” hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandı. 

2020 K-City Network Akıllı Şehirler İş Birliği Programına ilişkin başkanlık yazısı da Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teknoloji dostu kent uygulamalarını teker teker hayata geçirmeye devam ediyor.

Başkan Yavaş’ın Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıdığı “2020 K-City Network Akıllı Şehirler İş Birliği Programı”na ilişkin başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edilirken, Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı da Ankara Büyükşehir Belediyesine 444 bin dolarlık hibe desteğini onayladı.

Evet yanlış duymadınız!
Tam 444 bin dolar..

Tekrar edelim..

Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Güney Kore tarafından finansmanı sağlanacak “2020 K-City Network Akıllı Şehirler İş Birliği Programı”nda hibe desteği almaya hak kazandı.
Protokol ve sözleşme aşamalarının ardından afet planlamasına yönelik karşılıklı temel çalışmalar yürütülecek. Personel eğitimleri başta olmak üzere her türlü afet ve acil durumlarda yazılım-donanım ve yüksek teknolojik altyapı imkanlarının geliştirilmesi amacıyla 444 bin dolar bütçeli proje Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı (MOLIT) tarafından finanse edilecek.

Kore Cumhuriyeti’nin hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplam 11 ülke belediyesi iş birliği yaparak akıllı kent projeleri geliştirmeye devam edecek.

Ülkeler kendi aralarında ortak projeler üreterek altyapı, ulaşım, sanayi gibi birçok alanda tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak. Küçük ölçekli projeler arasında yer alan akıllı trafik uygulamaları, çevre kirliliği ve halk sağlığı konularına yönelik çalışmalar da destek kapsamında olacak.
Bu projenin başında Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, var.

Mutlu Gürler Gümüşhanespor’un eski yöneticisi..
Daha önce de CHP’den Gümüşhane’de milletvekili adayı olmuştu.

Proje hakkında Gürler şu bilgileri verdi:
“İlk defa böyle bir projede yer alacağız. Hem teknoloji transferi hem yazılım ve donanım altyapı bilgilerinin ortaklaştırılması gibi uluslararası defter kapsamında, karşılıklı ülkelerarası bir yardımlaşma projesi olacak. Bu planlamayı gelecekte yapacak yetkin personelin Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kalıcı olarak istihdam edilmesi sürecine kadar, bu hibe destek bize çok katkı sağlayacak. Afet konusunda tecrübeli bir ülkenin bilgi birikimlerinden yararlanmak bizim için çok önemli.”

 “Bizimle çalışacak personelin eğitilmesi konusunda bazı uzman ve gönüllüleri eğitimler için yurt dışına göndermeyi planlıyoruz. Türkiye çapında bütün afetlere müdahale edebilecek gönüllü kişileri donanımlı hale getirmeyi istiyoruz. Biz istiyoruz ki beklenmedik afetler karşısında, ABB ekipleri hazır olsun, anında müdahale edebilsin ve sahaya gidebilsin. Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’ın her insani olayda gösterdiği titizliğe uygun bir şekilde ‘İyilik bulaşıcıdır’ kampanyaları kapsamında Türkiye’de sahada olup kimin canı yanıyorsa gönüllü kurtarma çalışması yapabilecek iyi eğitimli personeli yanımızda eğitmek istiyoruz. Ankara İtfaiyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, ASKİ birimleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler ve Meslek Kuruluşları afet yardım koordinesinde gönüllü olarak yer alabilecekler.”
    Kore Heyeti hibe desteği ve projeleri görüşmek üzere Büyükşehir Belediyesine ilk ziyaretini 31 Ağustos’ta yapmayı planlıyor.
Bu notu verdikten sonra şunu belirtelim; Neden afetlerinin yoğun olduğu, Trabzon,Rize, Gümüşhane illeri bu projeden yararlanamaz? Yararlanması gerekmez mi? Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bölge belediyeleri destek almalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler