Anahtar Deliği 22.07.2018

Anahtar Deliği 22.07.2018

Anahtar Deliği 22.07.2018

AK PARTİ VE CHP’NİN TRABZON YEREL SEÇİM STRATEJİSİ

Trabzon önümüzdeki  yerel seçim öncesi kaynamaya başladı. Merakan edilenler var tabi. Parti teşkilatları kendi adaylarını belirlemede nelere, hangi kriterlere dikkat edecekler? Kulislerde hangi isimler öne çıkıyor?  Ama bu noktada en fazla CHP örgütü, AK Parti teşkilatlarının ne yapacağını merak ediyor. Çünkü aday belirlerken CHP AK Parti’nin tekrar isimler üzerinde hatalı aday seçimi yapmasını umuyor. Ona göre hamle yapacak. Yani ‘yapacak’ demeyelim. Kulislerde böyle bir iddia konuşuluyor. Son seçimlerde bazı hamlelerin yanlışlığına taktiksel CHP, karşı hamlede zayıf kaldığını kendi de kabul ediyor. CHP Trabzon İl örgütü bunu kabul ediyor. Hayır bunu AK Parti teşkilatlarında çoğu partililer de kabul ediyor. 


BAĞIMSIZ ADAYLAR ÖNE ÇIKABİLİR!

Hazır kulislerden, CHP ve AK Parti’nin seçimler öncesi belirledikleri taktiksel ‘aday’ hatalarının oy kaybettirmesinden bahsetmişken size bir tüyo verelim. Bu yerel seçim öncesi Trabzon içsel dinamikleriyle partilerin bu eksik ve hatalarına çıkaracakları ‘bağımsız aday’ profilleri ile cevap verebilirler. Çünkü ciddi hareketlilik görüyoruz. Geçmişe bakıldığında bndan 50-60 yıl öncesine Trabzon halinden isimler kent gündemini sarsardı. Sonra Kunduracılar Caddesi geldi. Şimdi Trabzon Hal’inde bir bağımsız aday konuşulmaya başlandı. Yani kent seçimlerde partilerin yaptığı yanlışlara doğal tepki vermeye başladı gibi.. Kulislerde Bağımsız aday olarak konuşulan hal esnaflarından Mehmet Yazıcı’nın ciddi talepler aldığı, hatta yerel seçim öncesi bir ekip oluşturduğu gelen bilgiler arasında. Rusya’ya ihracat yapan başarılı iş adamının hem otomobil sektöründe hemde diğer alanlarda adı sıkça geçiyor. Hatta yurt dışı iş ziyaretlerini bile 6 aydır askıya aldığı, kendisini ziyaret edenlerin sayısının her geçen gün arttığı, her görüşmesinin eri az 10 kişi ile yaptığı öğrenildi.  Yani bu yerel seçim öncesi Trabzon’da bazı renkli simalar öne çıkacak. Bağımsız adaylar da fazlaca görebiliriz. 

NOTUNA BAKACAK

Bakın size bir başkent kulisi verelim. AK Parti’nin üst kademesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır’ın adının öne çıktığı ifade ediliyor. Duyumlarımıza göre Davut Çakır’ın zaten Trabzon’a gönderilmesi sürpriz bir gelişmeydi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bir kentte uzun vadeli bir aday düşündüğünde o kente istediği ismi hemen aday yapmaz önce gönderir çalıştırır notuna bakar. Şimdi Davut Çakır’ın da bu tarz başkan tarafından gönderildiği ve bu nedenle sıranın ona geldiği kulağımıza geldi. Ayrıca Başkentte Ergin Aydın ismi de dillendiriliyor. Şöyle de birşey var; Başkan Erdoğan, parti için yapılan temayüle ve kentte yaptırdığı anketlere dikkat ederek öne çıkan isimlere bakacak. Bu noktada eğer bu kriter önem sırasında ilk sırada yer alırsa kulislere göre en güçlü adaylardan biri Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç deniyor. Parti dışından bir isim var. Bu da sürpriz. Yani hiç adı duyulmamış ama kentin sevdiği takdir ettiği başarılı bir isim. 


AHMET KAYA NE YAPACAK?


CHP’de herkes Milletvekili Ahmet Kaya’nın yerel seçimler öncesi takınacağı tavrı merak ediyor. Ne yapacak? Ne düşünüyor? CHP Trabzon kademelerinde her noktada görev almış CHP’nin Trabzon yapılanmasını çok iyi bilen biri. Kime karar verecek? Kimine göre bu isim Haluk Pekşen yada Volkan Canalioğlu. Lakin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında biz böyle birşey düşündüğünü sanmıyoruz. Hatta Ahmet Kaya Büyükşehir adayı olur diyen de çıkıyor ama sanmıyoruz. Bu arada merak edenleriniz vardır. Ahmet Kaya vekil seçildiğinde hayırlı olsun için eski milletvekili Haluk Pekşen ve eski milletvekili Volka Canalioğlu kendisini aradı mı? sorunun cevabını biliyoruz. Hayır ne Pekşen ne de Canalioğlu Ahmet Kaya’yı tebrik etmemişler. Kaya bu konuyla ilgili çok konuşmuyor. Çevresinden bu sorulduğunda, “Herkes kendine yakışanı yapar” diyor. İl Başkanı Güzide Uzun, ile Milletvekili Ahmet Kaya’nın Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında kesinlikle fikir ayrılığına düşeceğini düşünüyoruz. Daha önce ki tecrübelerimiz bize bunu söyletiyor. Yoksa bir art niyetimiz yok. CHP’de taşlar yerinden oynayabilir. Yakında.. Bekleyin.


UZUNGÖL OLAYINI YAKINDAN TAKİP EDİYOR


Trabzon Milletvekili iken İstanbul’dan aday gösterildi. İçişleri Bakanlığı görevini başarıyla yaptı. Ardından seçimlere İstanbul’da girdi ve tekrar vekili seçildi. Bakanlar Kabinesi’nde yeniden İçişleri Bakanlığı görevine devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Başarılı” bulduğundan tekrar o görevini sürdürmesini uygun gördü. Yoğun bir Ankara gündemi var Soylu’nun. Ama Trabzon’u asla bırakmıyor. Gözardı etmiyor. Söylenenin aksine daha yakından ilgileniyor. Hem İstanbul vekilliğini hem de Trabzon hemşeriliğini sürdürürken İçişleri Bakanlığı görevini de yapıyor. Trabzon’da çıt çıksa kulağına gidiyor. Mesela son olarak Uzungöl’de 20 kişinin karıştığı kavga olayı. Anında Haber61’de haberi yayınlanır yayınlanmaz müdahale etti. Konuyla ilgili Trabzon emniyetinden bilgi aldı. Huzuru kaçıranların bulunmasını cezalandırılmasını istedi. Anlayacağınız Süleyman Soylu hala, Faroz’da, Uzungöl’de, Sotka’da, Of’ta.. Yani kısacası İstanbul vekili diye burada yok sanmayın. İlgisi, alakası hala sürüyor. 

TİLKİBELİ'NDEN GELEN TALEPLER VE VERİLEN SÖZLER

Araklı Karadere’den yukarı 50 km kadar çıktığında Trabzon’un en gözde turizm merkezlerinden birine çıkıyorsunuz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon Milletvekili iken burayı o kadar beğenmiştiki turizm sezonunu burada yaptığımız törenle açalım demişti. Orada Tilkibeli mesire alanı ve hemen altında Asmasu Şelalesi bulunuyor. Burada Bakan Soylu’nun talimatıyla güzel bir turizm tesisi açıldı. Yolları, ulaşımı, alt yapısında önemli hamleler onun döneminde yapıldı. Lakin o Trabzon’dan gitti ve burada herşey durdu. Oradan gelen talepleri gördükçe şaşırdık. 3 senedir söylenen internet ağı bile hala bağlanmamış. Turistlerin çoğu bu nedenle geri dönüyormuş. Mesire alanını yine mangalcılar maalesef mahvetmiş. Bazı yollar çökmüş! Bazı noktalar harap olmuş. Kimse ildilenmemiş. Hatta asması şelalesinin etrafında düzenleme yapılacağı bile söylendi lakin yolları daha berbat olmuş. Buna inanmadık. Bir göz atalım dedik. Atlayıp oraya çıktık ki ne görelim yazılanlardan söylenenler daha beter! Santa Harabelerine de Bakan Soylu çok dikkat ediyordu. Eğer Santa’ya da Tilbibeli mesire alanı gibi önem verildiyse yandık!
Vah ki ne vah.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar