Anahtar Deliği 22.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 22.05.2021

Trabzon’a raylı sistem şart

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta dün Son Nokta’ya bir açıklama yaptı ve Trabzon’un konumu, yapısı itibariyle ve dolmuş esnafına darbe olacağı gerekçesiyle hafif raylı sistemin uygun olmadığını belirtti.

Halbuki Trabzon’un yıllardır bu konuda bir hasreti isteği var.

Yıllardır siyasilerin oy devşirmek için kullandığı demiryolu ve hafif raylı sistemin olması artık şart.

Bu bir esnaf grubunu etkileyebilir, gelirini düşürebilir doğru…

Ancak burada önemli olan şehirdir.

Genele bakarak Trabzon’un gelişmesi adına sembolik dahi olsa tramvay sistemini hayata geçirmesi şart.

Bugün büyükşehirlere bakıldığında, denizyolu ve demiryolu dahil bir çok ulaşım seçeneği mevcut. Trabzon ise dolmuş ve otobüs arasına sıkışmış durumda.

Sürekli olarak “şehir engebeli olmaz” bahanesinin arkasına saklanmakta artık doğru değil.

Hiçbir yerde zaten tramvay hattı her mahallenin içerisinden geçmiyor. Belli hatlarda yolculuk imkanı sağlanıyor.

Daha önce de gündeme gelen sahil bandı veya tanjant hattı tekrar düşünülebilir.

İmkansız olmadığı aşikar yeter ki bu şehre bir katkı yapılmak istensin mutlaka bir yolu olacağından eminiz.

Bu Trabzon’un hakkıdır, siyasilerden alacağıdır.

**

Söğüt’ten Yalıncak için gelen açıklamalara cevap

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Yalıncak Plajı’nda yapılan beton yapıları gündeme ilk getiren isim olmuştu.

Beton yapıların plajda olmaması gerektiğini belirterek eleştiri getiren Söğüt’e başta Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olmak üzere bir çok isimden yanıtlar gelmiş, CHP’li ismin algı yapmaya çalıştığı öne sürülmüştü.

Oktay Söğüt önceki gün bir açıklama daha yaprak bunlara yanıt verdi. Zorluoğlu ve ekibinin yaptığı açıklamaları anlamakta zorluk çektiğini dile getiren Söğüt; Çok samimi yapılmış bir eleştiriye, algıdan çekememezliğe, şerrin sözcülüğünden ruh hastası olmamıza kadar yapılan eleştiriler cevap değil, olsa olsa suçluluk psikolojisidir. Allah’a çok şükür, bizim psikolojimiz yerinde. Bu psikolojiyle de şerrin değil, ancak halkın sözcüsü olunur. Halkın sözcüsü olmaya da devam edeceğiz… “ ifadelerini kullandı.

**

Tarih yıkılır mı üstad?

Trabzonspor’un eski asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu sosyal medyada Trabzon ve bölgenin güzel anılarını paylaşarak geçmişi yad etmemizi sağlamaya devam ediyor.

Hacısalihoğlu dün de Gazipaşa Caddesi’nin açılmamış hali ve Sems Oteli’nin görselini paylaştı. Bu paylaşıma da dikkatimizi çeken bir yorum geldi.

Trabzon’un tanınan sanatçılarından İbrahim Can fotoğraftaki yıkılan otelde babasının çalıştığını söyledi ve tarihi yapılara olan bakış açısıyla ilgili bir yorumda bulunarak “Rahmetli babamın aşcı olarak çalıştığı ünlü otel. Tarih yıkılır mı üstad. Sizinle gittiğimiz Almanya’nın Gostnar şehri 10.yüzyıldan beri aynı durumda korunmuş” ifadelerini kullandı.

Hacısalihoğlu ise bu yoruma “Bizde yanlış olan eski şehri restore ederek koruyup kollayıp boş araziye yeni çağa uygun bir şehir yapmak yerine (Roma gibi) Trabzon gibi binlerce yıllık tarihi yok etme anlayışının yaygın olması .” şeklinde yanıt verdi.

**

MHP Trabzon’dan Soylu’ya destek

Son günlerde Sedat Peker’in seri olarak yayınladığı videolar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündemin ilk sırasına oturmuştu.

Hem eleştiri hem destek alan Soylu’ya MHP Trabzon’dan destek geldi.

İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklama yayınlayarak desteğini gösterdi. Tarım şu ifadeleri kullandı;

Size mi kalmış 40 yıldır bütün enerjimizi boşaltan bir terör örgütüyle amansız bir mücadeleye girmek, size mi kalmış iliklerimize kadar teslim olduğumuz Amerika'nın kontrol ettiği bir terör örgütünü tarumar etmek. Uyuşturucuda hem transit hem de hedefteki ülke olduğumuzu en iyi bilen olduğunuz halde, Avrupa’nın uyuşturucu trafiğinin yüzde 75 ini etkisiz hale getirmek size mi kalmıştır sayın bakanım. Bu söylediklerimizin bakış açısı düşmanlarınızın penceresidir. Bize sıra gelince! sonuna kadar arkanızdayız. Birileri şunu diyebilirler; buralardan yazıyorsunuz da arkasında olsanız ne yapacaksınız ki; Allah bu millete yeni bir istiklâl marşı yazdırmasın diye dua ederken yeni bir dua daha ekledik. Allâh Milliyetçi Hareket Partisinin neler yapabileceğini bu millete göstermesin.

**

Ertuğrul Doğan her yerde

Trabzonspor’un Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan bugüne kadar Başkan Ahmet Ağaoğlu yönetiminin en dikkat çeken ismi olmayı başardı.

Bunu Başkan Ağaoğlu da defalarca dile getirdi Doğan’a övgüler dizdi.

Ertuğrul Doğan sadece Trabzonspor için değil Trabzon sporu için de elini taşın altına sokmaktan geri kalmıyor.

Dün Hekimoğlu Trabzon Başkanı Celil Hekimoğlu bir açıklama yaptı ve takımın Kocaeli deplasmanındaki masraflarını Ertuğrul Doğan’ın üstlendiğini dile getirerek teşekkür etti. Ayrıca Hekimoğlu bu sezon ikinci kez Doğan’ın deplasman masraflarını karşıladığını açıkladı.

Ertuğrul Doğan’ın yardım elini esirgemediğini kendisine daha önce yapılan birçok çağrıya yaptığı dönüşlerle de gördük. Hemen her yerde ismini duyabiliyoruz.

Bu gidişle Doğan’ın adının gelecekte Trabzonspor başkanlığı için de anılması hiç sürpriz olmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler