Anahtar Deliği - 22.03.2019

Anahtar Deliği - 22.03.2019

Anahtar Deliği - 22.03.2019

YOMRA’DA SESSİZ ÇOĞUNLUK VE SES KAYDI

İYİ Parti Yomra Belediye Başkan adayı Mustafa Bıyık, “Yomra’da sessiz çoğunluk bizim yanımızda” dedi.
Bunu neden söyledi?
İşte bu söz önemli.
Eğer bu söz doğruysa, AK Parti Yomra Belediye Başkan adayı İbrahim Sağıroğlu’nun ekibi iyi düşünmelidir.
Çünkü ekibi bazı şeyleri anlatamıyorlar.
Mustafa Bıyık, bu sözü neden söylediğini ise yanından bir isim açıkladı; “Bazıları çekiniyorlar. Bu nedenle söyledi. Konuşamayan, korkanlar var. Ama Mustafa Bıyık’a oy vereceklerini söyleyip yemin edenler var” dedi.
Anketlerde Sağıroğlu, yüzde 65 civarında oy alacağını düşünüyor.
Bakam Bıyık’ın, “Sessiz çoğunluk” iddiası mı, yoksa Sağıroğlu’nun ‘anket’ iddiası mı tutar.
Şu ses kaydı olayına gelince, Milletvekili Salih Cora ile bir esnaf ziyaretinde yapılan 3-5 dakikalık görüşme gizlice cep telefonuna kaydedilmiş.. Orada konuşmalar da çok da önemli denecek bir şey görmedik.
Salih Cora’nın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu eleştirmesi normal zaten bunu kendisi her yerde yapıyor. Ha derseniz ki kendi partisinin belediye başkanı! Onu da AK Parti teşkilatı düşünsün… Bir kaç teşkilat üyesine sorduk, kimisi, “Sayın vekil dürüst davranıyor. En çalışkan vekilimiz o’dur. Helal olsun. Lafını esirgemiyor” derken kimisi, “Partisini zor durumda bıraktı böyle hemen adam gönderilmez!” diyor.

BİRBİRLERİNİN MİTİNGİNİ İZLEDİLER

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz, kapı kapı dolaşmaya devam ediyor. Gece yarısına kadar dışarda, bir orada bir burada. Çalışmalarını anlatan medya ekibiyle bazen temas kuruyor. Her an olmasa da internet üzerinden vurgulanması gereken noktaları aktarmaya çalışıyor. Diğer yandan sahada ekibiyle ortak çalışıyor. Ekibinde Cüneyt Zorlu da var. Meclis üyesi adayı. Kentin her noktasından tanınan bir isim. Diyalogları çok iyi. Salih Akyüz gibi renkli bir kişiliği var. Farklı görüşlerden insanların dinleyebiliyor. Bu önemli tabi. Bir başkan adayının yanındaki isimler çok önemli. Salih Akyüz sahada bu ara özellikle gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalar yapıyor. Onları dinliyor ve projelerini anlatıyor.
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir adayı Atakan Aksoy ile de bazı programları birlikte yapıyorlar.
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de bu programlara katılarak güç veriyorlar.
Dün Of’ta mitingde beraberdiler. Kalabalık vardı. AK Partililer de bu mitingi takip ettiler. Dikkatimizden kaçmadı. Daha önce de Süleyman Soylu Of’a mitinge geldiğinde CHP’nin adayı Saral da belediye önünden AK Parti mitingine bakıyordu.


HABER61 HALKIN NABZINI TUTUYOR

Haber61 TV ekibi Okan Çıtlak ve Berna Yılmaz zaman zaman halkın nabzını tutmak üzere sokağa iniyorlar. Burada vatandaşları dinliyorlar.
Onlara belediye başkan adaylarını soruyorlar. Haber61 mikrofonlarını gören vatandaşlar ilginç cevaplar veriyorlar. Dikkatimizi çeken detaylardan birini de Okan arkadaşımız söyledi.
Okan Çıtlak’a ne gördüğünü sorduk.
Değerlendirmesini aldık.
Şunu söyledi; “Vatandaşlara belediye başkan adaylarının projelerini nasıl buluyorsunuz? Diye sorduğumuz halde onlar bize projeler dışında temel ihtiyaçlarını, ulaşım, su, elektrik doğalgaz gibi sorunları anlatmaya başladılar.”
Evet bu önemli bir detay.
Bütün belediye başkan adaylarına duyurulur.
Haber61 ekibi sizler için halkın nabzını tutmaya devam edecek.
Haber61’i takipte kalın gündemden kopmayın.

MURAT ZORLUOĞLU İÇTEN Mİ KONUŞUYOR BİLEREK Mİ?

Lafını esirgemiyor.
Mevcut belediye yönetimini eleştiriyor.
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na “ekibin zayıf” diyor
“Yönetme şekli doğru değil” diyor.
“Belediyeye son yapılan alımlar etik değil” diyor.
Kendi partisinden olduğunu biliyor.
Kendi partisinin orayı yönettiğini biliyor.
Belki de şu mesajı veriyor; “Sorunları biliyorum”
Belki de samimi, gerçekçi yaklaşıyor.
Yönetim tarzı farklı!
Seçim propagandası böyle!
Her şey denebilir.
Lakin şaşırttığı kesin.
Daha önce il yönetimiyle sorun yaşadı arada kriz vardı.
Kendi ekibiyle başı boş hareket ediyor eleştirileri alıyordu.
Şu sıra onlarsız hareket etmiyor.
İl Başkan yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nu gazetecilerle buluştuğu toplantıda onare ettiği anlar dikkatimizden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler