Anahtar Deliği - 21.12.2017

Anahtar Deliği - 21.12.2017

Anahtar Deliği - 21.12.2017

O CAMİ İÇİN İLK KAZMA DÜN VURULDU

Trabzon’un en büyük camisi yapılmaya başlandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istemiyor diye gündeme gelmişti. Hatta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Trabzon eski Milletvekili Erdoğan Bayraktar ikisi birlikte yönetiyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sormadan camiyi başlatacaklar diye heryerde konuşuldu. Birileri de yazdı. Tabiki sosyal medya hesaplarından. Bazı gazetelerde de yorumlar çıktı. Tartışmayla gündeme gelen cami projesine için Moloz’daki otobüs duraklarının olduğu bölgenin hemen arkasında ilk kepçe vurularak başlandı. Tabiki yukarıdaki dedikodular böyle güzel bir projeyi gölgeleyemez. Tabiki Eski Bakan Erdoğan Bayraktar ve Başkan Gümrükçüoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte hareket etmişlerdir. O kadar da basit mi? Yani Süleyman Soylu’yu neden ya Bakan Berat Albayrak ile yada Trabzon’un önemli isimleriyle karşı duruş sergiler gidi tutuyorlar onu da anlamış değiliz! Sonuçta Trabzon’a katkısı olan önemli isimler bunlar. Hiç öteye beriye çekmeden eğriltmeden söyleyin derdiniz nedir? Yıpratmaksa Trabzon’u da yıpratıyor yaralıyorsunuz.

Neyse dönelim cami projesine. Bırakalım dedikodu işlerini.

Projenin kapalı alanı Kuran Ayet sayısı kadar yani 6666 olacak. Açık alanı 20 bin civarında. Yani bu cami projesi inanılmaz büyük. Trabzon’un en büyük camisi. Ayrıca yapıldığı nokta itibariyle de kentin silüetini tamamen değiştirecek.

Caminin hayır severler tarafından yaptırılmasını sağlayacak olan derneğin adı Trabzon Alemdar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği. Dernek Başkanı iş adamı İrfan Altıner. Yönetiminde de Abdullah Bayraktar, Kazım Şengöçgel gibi isimler yer alıyor.

Kepçe vuruldu. Şimdi de 6 minerali mi olsun 4 minareli mi olsun tartışması başladı. Bakalım neye karar kılınır.

KARTAL MÜJDESİ VE TRABZONSPORLU BERAT ALBAYRAK

Haber61 Spor Servisi dün bir haber geçti. Gündemi belirledi. Haber Trabzonspor Kulübü’nün 60 milyon yükü üzerinden kalktı! Nasıl mı? İstanbul Kartal’da Trabzonspor’a maliye bakanlığı tarafından tesis edilen araziye akaryakıt kullanımı için izin alınamadı. Orayı kiralayan akaryakıt istasyonu firması Trabzonspor’a 60 milyonluk dava açtı. Htta 12 milyon dolar ödemeye de mahkemece mahkum edildi. Devreye Enerji Bakanı Berat Albayrak girdi. Resmi prosedürlerde bazı sorunlar kaldırıldı. Daha sağlık bir anlaşma ve ruhsat alımı yapıldı. Yani yanlış iliklenen düğmeler yeniden söküldü ve doğru iliklendi. Enerji bakanı aynı zamanda fanatik Trabzonsporlu Bakan Berat Albayrak, Trabzonspor için yine müthiş bir hamle yaptı. Helal olsun. İşte biz Trabzonspor’un bu gücünden bahsediyoruz! Zaten Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta bu konuda hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hemde Berat Albayrak’a çok şey borçlu.

YAVUZ KARAN: “BEN ADAY OLMAM”

CHP Trabzon İl Kongresi 5 Ocak tarihinde yapılacak. Mevcut başkan Turgay Güngör il başkanlığı için aday olmayacağı söyleniyor. Ama aldığımız duyumlara göre Milletvekili Haluk Pekşen Güzide Uzun’un il başkanlığına aday olmasından da pek mutlu değil. Daha önce birlikte Volkan Canalioğlu’nu devirmişlerdi. Ahmet Kaya da aday olabilir diyorlar ama biz pek de böyle bir durumun olduğunu sanmıyoruz. Güzide Uzun aday olursa Turgay Güngör’ün başkan vekiliylen Ortahisar’a aday olup sonra da kaybeden yönetici Celal Akaç ve ekibi Güzide Uzun’a destek vereceğini de sanmıyoruz. Bu kongre çok renkli geçeceğe benziyor. Eski vekil Volkan Canalioğlu ise Güzide Uzun’a asla destek vermez. Kimilerine göre de veriyor deniyor hatta isim bile vermiş. Yavuz Karan il başkan adayı olacak dendi lakin bu hiç doğru değil. Karan il başkan adayı olmaz.

MUHARREM USTA VE TRT

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta dün NTVSPOR’dan sonra ilk kez ekrana çıktı. TRTSPOR’un konuğu oldu.

Zaten morali bozuktu. Trabzonspor seri yakalayınca ekrana çıkmak istedi. Doğru kulüpte bazı şeyleri açıklaması ve bordo mavi camiayı bilgilendirmesi gerekiyordu. Doğru karar aldı. Zaten mali genel kurula az kaldı. Cumartesi günü yapılacak ona da bir nevi prova yaptı. Orada diyeceklerine..

Konuşmalarında mesela verdiği bilgiler ışığında bazı söylemlerinin de düşüncelerinin de değiştiği görülüyor.

Bunda Rıza Çalımbay’ın etkisi mutlaka vardır.

Mesela daha önce satılacak diye üstünde durduğu Yusuf ve Abdülkadir için, “Trabzonspor’da tarih yazsınlar” “Yıldız adayları” ifadelerini kullandı.

Sosa için “Trabzonspor’a lazım kalacak” dedi.

Ayrıca “Rodallega'yı bugün Türkiye'de kim istemez? Biz Rodallega'sız bir Trabzonspor düşünemeyiz.” dedi.

TRTSPOR’daki görüntüsüne bakıldığında Muharrem Usta, önümüzdeki kongrede banko aday.

Bunu da buraya not edelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar