Anahtar Deliği - Karadeniz Klüp de muhalifler hazırlık yapıyor.21.11.2014

Karadeniz Klüp de muhalifler hazırlık yapıyor.

Anahtar Deliği - Karadeniz Klüp de muhalifler hazırlık yapıyor.21.11.2014

BAŞKAN HACİOSMANOĞLU’NUN KURUNTUSU!

Geçtiğimiz hafta içinde Halilhodziç’ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Ersun Yanal, Trabzonspor’da göreve başladıktan sonra ilk basın toplantısını düzenledi.

Yanal’ın basın toplantısında neler söyleyeceğini basın mensupları gibi Trabzonspor camiası ve futbol kamuoyu da merak ediyordu.

İlginç bulduğumuz açıklamaları oldu Yanal’ın.

Bunların başında da Halilhodziç döneminde kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’nun affedilmesi olayı.

Yanal basın toplantısında kadro dışı bırakılan iki yerli futbolcu hakkındaki tasarrufun teknik değil idari bir tasarruf olduğunu ifade ederek topu bir anlamda Başkan Haciosmanoğlu’na attı.

Yanal’la birlikte yeni bir başlangıç yapacak olan Trabzonspor takımı önümüzdeki maçlarda iyi neticeler alırsa iki futbolcunun takımdan uzaklaştırılması noktasında bir sorun yaşanmaz.

Kazara takımın elde edeceği sonuçlar başarısız olursa, Başkan Haciosmanoğlu kuruntusu yüzünden iki yerli futbolcuyu kadro dışı bıraktığı için, ya bu futbolcuları affetmek zorunda kalırken tükürdüğünü yalar, ya da Aralık ayına seçimli kongreyi camianın önüne getirir.

MUSTAFA AKKAYA’YA BROVA!

AK Parti Trabzon teşkilatı seçim sürecinden geçiyor, ilçe kongreleri genel merkezin isteği doğrultusunda belirlenen başkan adayları doğrultusunda şekilleniyor.

Genel merkezin isteği Köprübaşı seçimine yansımadı, muhalif aday kazandı.

Köprübaşı kongresinin ardından genel merkez seçilen yönetim istifa etsin şeklinde bastırırken, bu kez Ortahisar ilçe seçimi için Ömer Odabaş genel merkezi dinlemeyerek, mevcut Başkan Temel Altunbaş’ın karşısına rakip çıktı.

30 Kasım Pazar günü yapılacak AK Parti Ortahisar ilçe seçimi iki liste halinde yarışa mı dönecek, yoksa o tarihe kadar Odabaş ekibi adaylıktan çekilmesi için ikna yöntemi mi kullanılacak?

İktidar partisi içinden yapılan iddialara göre, Ömer Odabaş’ın arkasındaki isim Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu değilmiş, Gümrükçüoğlu’nun sağ kolu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya imiş!

Odabaş’ın aday çıkmasını Akkaya organize ediyormuş, şimdiki iddialar bu şekilde.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da sol bacağından başarılı bir ameliyat geçiren ve en az bir ay tekerlekli sandalye kullanmaya mahkum olan Mustafa Akkaya bu vaziyette, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş’ı il, ilçe ve genel merkezin desteğine rağmen bu kadar önemli bir potansiyel oluşturuyorsa Akkaya’ya brova demek lazım!

TRABZONSPOR ASBAŞKANI BAŞARAN’A TEKLİF GELİR Mİ?

Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran Trabzon’da sevilen bir isimdir.

Siyaset yaptığı dönemde belki büyük projelerin peşine takılıp yatırım koparamamıştır ancak insanların taleplerinin peyine giderek gönüllerde yer etmiştir.

Siz bakmayın ANAP döneminden sonra yaprak gibi savrulup başka partilere giderek eriyip gitmesine.

2002 genel seçimi öncesi Başaran’a AK Parti’den milletvekilliği teklif edilmişti, bunu da en yakın kadim dostlarıyla paylaştı.

Kadim dostları Başaran’a, Tayyip Bey’den sana vekillik teklifi geldiğine göre değerlendir ve bu teklifi kaçırma telkinleri yapılmıştır.

Başaran, kadim dostlarını bile dinlemeyip, Tayyip Bey’in milletvekili adaylığı teklifini direk kendisine ileten merhum Hasan Kalyon’a teşekkür etmekle yetinmiştir.

Şimdi Başaran yeniden böyle bir teklifin kendisine gelmesini bekler.

Ancak, böyle bir teklif AK Parti’den kendisine gelmesi imkansız göründüğü gibi, 2002 genel seçim arifesinden itibaren bildiğimiz ve tanıdığımız Başaran’ın performansında da sürekli gerileme olmuştur.

KARADENİZ KULÜP’TE MUHALİFLER HAZIRLIK YAPIYOR

Merhum Ali Osman Ulusoy’un sağlığında ve onun başkanlığı dönemlerinde Karadeniz Kulüp kongrelerinde, kongre divanını oluşturmak için yeterli sayıda üye katılım göstermezken, Ulusoy’un vefatının ardından başkanlık koltuğu kıymete bindi.

Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan olağan kongreye iki yüzün üzerinde üye katılarak oy kullandı, Hikmet Onur rakibi Selahattin Bahadır’ı beş oyla geçerek Ulusoy’dan boşalan başkanlık koltuğuna oturdu.

Görünen o ki, Karadeniz Kulüp’te başkanlık yarışı için kulisler her geçen gün artmaya devam edecek ve Haziran ayında yapılacak normal genel kurulda, olağan üstü genel kurulda 5 oyla kaybeden listenin seçime daha fazla asılarak, Onur’un başkanlığını kısa bir süreyle kısıtlamak isteyecekler.

Eski futbolculardan Selim Şener bu konuda çok iddialı:

“Olağan genel kurulu beş oyla kaybettim ama haziran ayında yapılacak kongrede meydanı boş bırakmayacağım, kulübün yönetimini aldıktan sonra da, her tarafta bir eseri olan, yardımsever bir kulüp haline getireceğim” diyor.

GENEL MERKEZ GÖKSAL BOZ KARARINI VERDİ!

AK Parti Trabzon teşkilatlarında bir yandan ilçe kongreleri devam ederken, il başkanlığı için mevcut İl Başkan Vekili Köksal Boz’un adaylığının genel merkez tarafından onaylandığı iddiası ortaya atıldı.

Bu iddiayı parti içinde etkin birinden biz de dinledik.

Aynın şunu söyledi Boz’un il başkan adaylığıyla ilgili.

“Genel merkez Köksal Boz’u il başkanı olarak istiyor, bu konuda Boz’da karar kılındı bile. Ancak, Köprübaşı’nda genel merkezin istemediği adayın seçimi kazanması üzerine ortamın gerilmesi yüzünden Boz’un il başkan adaylığı şimdilik açıklanmıyor.Sular durulduktan sonra Boz’un il başkanlığı açıklanır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler