Anahtar Deliği 21.09.2018

VE TRABZONSPOR BASKET KAPANDI O ADAY OLURSA ÜNLÜ SANATÇI DESTEK VERİR UÇAĞIN DEVİR TESLİMİNDE İLGİNÇ DİYALOGLAR VE BARO’DA KIYASIYA YARIŞ BAŞLADI HASAN KURT ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU TELEFONDA NE KONUŞTU? HAYDAR REVİ’Yİ KENDİ YÖNETİMİ BİLE YALNIZ BIRAKTI

Anahtar Deliği 21.09.2018

VE TRABZONSPOR BASKET KAPANDI

Trabzonspor Basketbol Kulübü mali sorunları nedeniyle yeni sezona başlayamayacak. Kısır çekişmelerin, öfke buhranlarının, kıskançlıkların her ne derseniz deyin işte.. Maalesef binbir güçlüle birinci lige kadar çıkan, tutmaya çalışan basketbol takımı artık yok. Bir ihtimal belki. O da çok zor. Trabzonspor Basketbol Takımının kapanmasında sebep kim? Kimler? Her nedense göreve yeni gelen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, neden gösterenler var. Bunlar kendilerini aklama peşindeler. Bugüne kadar menajer giderler, savurganlıklar, takım yönetemeyenler kimlerdi? Uyarıları dikkate almayan kimlerdi? Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, “Ben destek istedim kimse destek olmadı” gibi basit açıklamayla kendi hatalarını kapatma peşinde olabilir. Ama bu köşede defalarca kendisini uyardık. En son dedikki git Ahmet Ağaoğlu ile anlaş şube yapsın kulübü kendi bünyesine katsın. Ama aradaki anlayamadığımız çekişme buna da engel oldu. Aldığımız bilgiye göre kulübü astronomik rakamlarla borçlandıran Abiş Hopikoğlu buna sebep oldu. Ahmet Ağaoğlu da kulübü şube yapmaktan vazgeçti. Borçlarını nasıl yaptıysan öyle temizle gel dedi. Tabi bunlar aldığımız duyumlar. Yani iddialar. Eğer böyleyse de vahim diğer türlüyse de çok vahim bir durum. Yazık.

O ADAY OLURSA ÜNLÜ SANATÇI DESTEK VERİR

CHP Trabzon’da yerel seçimlere hazırlanıyor. İlginç isimler öne çıkıyor. Ama bunlar konuşulurken bir isim merkez adayı olarak CHP örgütlerinde dillendiriliyor. O isim vekil aday adaylığı sürecindede, il kongre süreçlerinde de öne çıkan biri.. Trabzon’un yakından tanıdığı avukat Oktay Yavuz. Gelen kulis bilgilerine göre çevresinden gerekse de örgütlerinden belirli kesimler Ortahisar Belediyesi’ne başkan adayı olmasını istiyor. Ama o henüz birşey söylemedi. Geçen gün karşılaştığımız da da “CHP örgütleri en iyisini bilir seçer” diyerek sorumuzu geçiştirdi. Yakında kararını verir herhalde..  Oktay Yavuz’u ünlü sanatçı Volkan Konak da destekliyor.

UÇAĞIN DEVİR TESLİMİNDE İLGİNÇ DİYALOGLAR

Trabzon’da kaza yapan bir uçak vardı.

Hatırlarsanız bu uçak havalimanında duruyordu.

Yabancı firmaya ait olduğundan uçak bir türlü götürülemiyordu.

Bazı işlemler gerekliydi.

Bu süre zarfında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açıklama yaptı.

Dediki; “Pegasusa ait uçağı büyükşehir bünyesine katarak turizme kazandıracağız”

Ardından Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağiroğlu açıklama yaptı.

Kafamız karıştı.

O da dediki; “Biz Yomra’mıza kazandırıp millet kıraathanesi yapacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesiydi bu.

Neyse bekledik.

Büyükşehir Başkanı dediyse onun dediği olur diye beklerken pattt diye bir karar geldi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, dün uçağın başına geçti.

“Bu uçak artık Yomra’nındır” dedi.

“3 TIR ile onu ilçe merkezine taşıyacağız. Maliyeti 500 bin lirayı geçmeyecek. Kokpit kısmı kafe tarzında yiyecek içecek verecek. Diğer kısımlar kütüphane dinlenme yerleri olacak”

Gazeteciler sordu tabi; “Üst geçitlerden nasıl geçireceksiniz?”

Bakan Sağıroğlu da, “Bazı noktalardan rahat geçecek. Geçmeyen yerlerde de karayolları ile ortak yapacağımız çaışamda üst geçiti bir günlüğüne kaldıracaklar. Sonra yerine monte edecekler!”

İşte bu detaylar..

Dün havalimanında anlatıldı.

Bu basın açıklamasında İbrahim Sağıroğlu ile Levent Ustabaşı arasında ilginç anlar yaşandı. Basın mensupları da bu diyaloğa güldüler.

Başkan Sağıroğlu’na Ustabaşı, “Niye başkasının uçağını aldın?” Diye sordu.

Zeynep adlı uçağın yanına giden Sağıroğlu, “Benim uçağım bu. Onlar benim uçağıma talip oldular” diye konuştu.

Bu diyalog güldürdü.

Bir hatırlatma yapalım. Yomra Belediyesi Büyükşehirden daha önce talip olmuş uçağa..

Devam edelim.

Basın mensupları canlı yayına geçince Büyükşehir’in talip olmasını tekrar sordu başkan Sağıroğlu’na..

Cevabı şu oldu; “Büyükşehir bizim patronumuz. Yomra da onun bir ilçesi. O da alsa Yomra’ya düşünürdü”

İbrahim Sağıroğlu’nun bu cevabından sonra teşekkür faslına geçti.

Bu fasılda Enerji Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür edilmedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüküoğlu’na da teşekkür edilmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve vekillere teşekkür edildi. Vekillere de isim verilmeden teşekkür gitti.

Dikkatimizi bu ayrıntılar çekti.

Sizde iş aramayan diyenler olur.

Hepsine birlikte teşekkür etmiştir diyenleriniz çıkar.

Hay hay.

Biz olanı verelim de…

Dün bir an daha vardı.

Levent Ustabaşı AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile karşılaştı havalimanında..

Hatırlarsanız Haydar Revi, belediye başkan adaylığını düşünürmüşsünüz sorusuna, Genel merkezimiz uygun görürse düşünürüm” demişti Ustabaşı da köşesinde, “Lastik patlattı” diye eleştirmişti.

Yazısı arşivimizde var tekrar okuyabilirsiniz.

Haydar Revi basısın mensuplarının “nereye başkanım? sorusuna, “Lastik bakmaya” diye cevaplaması herkesi güldürdü.

Haydar Revi, Ustabaşı ile diyalogda, “Ben adayım demedim, genel merkezimiz uygun görürse dedim.”  eleştirileri kabul etmemiş gibi görüldü.
 

VE BARO’DA KIYASIYA YARIŞ BAŞLADI

13-14 Ekim 2018 tarihin Trabzon Barosu seçimlere gidecek.

Yeni yönetim ve başkanını seçecek.

Buraya en favori adaylar şu anda Milletvekili Salih Cora’nın ağabeyi avukat Osman Cora, avukat Ahmet Şükrü İpek.

Mevcut Başkan Sibel Suiçmez devam etmek istiyor. O da aday. Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen Suiçmez’i destekleyecek. Eski Milletvekili avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Osman Cora’yı destekleyecek gibi duruyor. Sibel Suiçmez’in değişmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaştı. Nedenini de açıkladı; “Bana göre baro yönetimi değişmelidir. Çünkü referandum sürecinde siyasi parti gibi çalıştı”
 

HASAN KURT ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU TELEFONDA NE KONUŞTU?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz günlerde Kuzey Ekspres sahini Hasan Kurt’u aramış. Sitem etmiş. Bunu da aynen köşesinde Kurt yayınladı.

Diyalogları aynen şu şekilde;

Gümrükçüoğlu; “Sayın Kurt, açıklama gönderiyorum, iki satırla geçiştiriyorsun. İlla tekzip mi yollayayım”

Hasan Kurt diyaloglardan anladığımız kadarıyla pek ciddiye almamış.

 Devamında, “Nasılsın başkan sağlığın yerinde mi?” diyerek devam etmiş.

 Buna karşılık Gümrükçüoğul durur mu? Hemen yapıştırmış, “Sağda solda ses ve gürültü fazla ama aldırış etmiyorum. İşimi yapıyorum.”

Sonra da eleştirilere karşı yaptığı hizmetleri şöyle sıralamış;

“4 yılı aşkın süredir bir dizi iş yaptık. Türkiye’de en fazla asfalt ve beton yol yapan büyükşehir belediyelerinden biriyiz. Bunları kimse söylemiyor. Botanik park bir kaç yıl sonra Trabzonlunun nefes alacağı bir yer haline gelecek. Gülcemal projesi, tabakhane dönüşüm projeleri, kapalı ve açık otoparklar yaptığımız işler saymakla bitmez. Bu ilin su ve kanalizasyonu için 650 milyon lira harcadım.”

Böyle kısaca anlatmış.

Devamında  yapılan eleştirileri hatırlatan Hasan Kurt’a, “Aziz kardeşim meyve veren ağaç taşlanır. Siz hiç kavak ağacını taşlayanı gördünüz mü?, duydunuz mu?” dedi.

Aday olacakmışsınız sorusuna,” Allah bilir” diyerek geçiştirdi.
 

HAYDAR REVİ’Yİ KENDİ YÖNETİMİ BİLE YALNIZ BIRAKTI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, sahipsiz kaldı. Her yerden eleştiri alıyor. Her kesimden eleştiri alıyor. Lakin kendi yöneticileri özellikle Halilibrahim Demirtaş, Hasan Dilekoğlu, Arzu Yalçınalp, Uğur Aydın gibi kendi oluşturduğu her seçimde yanından ayırmadığı A takımı sus pus. Her nedense Hayda Revi’ye karşı yapılan eleştirileri püskürtemiyorlar. Aksine suskunluklarını koruyorlar. Siyasi geleceklerinimi düşünüyorlar nedendir bilinmez. Herhalde böyle yaparak kendilerini ateşe atmak yada birilerine ‘onun adamı’ pozunu vermemek için böyle davranıyorlar. Haydar Revi yalnız kaldı diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar