Anahtar Deliği 21.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 21.04.2021

Trabzon’da amirler izinleri iptal mi ediyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ramazan ayı pandemi tedbirlerinde emziren ve 10 yaş altı çocuğu olan annelerin idari izinli sayılacağı belirtilmişti.

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli bu genelgenin Trabzon’da uygulanmadığını ve bazı müdürlerin keyfi uygulama yaptığını iddia etti.

Hatta bazı müdürlerin “Biz kendi kurumumuzu daha iyi biliriz” şeklinde ifadeler kullandığını da söyledi.

Eğer iddialar doğruysa Cumhurbaşkanı’nın bizzat kendisinin okuduğu genelgeye kendi daire amiri uymuyor demektir. Bu iddianın özellikle Cumhur ittifakı mensubu bir partinin ilçe başkanından gelmesi de farklı bir anlam taşıyor.

İşte Gediklinin o açıklaması:

Son günlerde kulağımıza artarak gelen şikayetler üzerine bu paylaşımı yapmak ihtiyacı hissettik...

Covid 19 pandemi sürecinin ülkemizde etkisini son derece hissettirdiği ve maalesef her gün bir uçak kazası yaşarmışçasına 400’lere yaklaşan kayıplarımıza istinaden Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın kabinemizin almış olduğu;

Kısmi Kapanma adı altında birçok tedbirlerin alındığı bunlardan biri olan;

Devlet kurumlarımızda esnek çalışma gibi, emziren ve 10 yaş altı çocuğu olanların idari izinli sayılacağı bir genelge Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tam yerinde bir kararla yayınlanmıştır.

Böylelikle hayat akışının yavaşlatılması mübarek Ramazan Ayı ile birlikte zaten yavaşlayan hayatın planlı bir şekilde minimum seviyeye indirilmesi düşünülmüştür.

Lakin,

Kulağımıza gelen bazı kurum amirlerinin genelgeyi sanki KENDİ EGOLARINI TATMİN edercesine istedikleri gibi evirip çevirdiği hatta ve hatta şu sıkıntılı süreçte hatta Devletimiz tarafından hayatın yavaşlatılmasının planlandığı şu dönemde sanki ortalık süt limanmış gibi görüp biz kendi kurumumuzu daha iyi biliriz idari izinler iptal gibi anlayışıyla memurlarımızı özellikle İDARİ İZİNLİ olan kreş yaşında olan emziren ve 10 yaş altı çocuğu olan annelerimizi mağdur etmektedirler.

Bir genelge yayınlanmışsa herkes emin olsun ki çok yönlü araştırma bilim kurulu ve genel müdürlükler istişareli yayınlanıyordur!

Emin olun ki sizin kurumlarınızı Devleti Yönetenler sizden daha iyi biliyordur.

Herkes elini taşın altına koymalı ve şu Covid Belasından biran önce kurtulmalıyız.

Esnafımız çok kötü durumda siftahsız işyerlerini kapatmakta hatta ve hatta bir çok esnafımız iş yerlerini maalesef açamamaktadır.

Sıcak koltuklarda otururken biraz da oturamayan eve ekmek götüremeyen vatandaşlarımız düşünülmeli.

Herkes tedbirlere uymalıdır

Ülkemizin geleceği aleyhine kimse iş yapmamalıdır

Yoksa bu tip işlerde kesinlikle ve kesinlikle art niyet ararız!

Pandeminin biran önce bitmesi Türkiye’nin geleceği için çok önemli.

Memurumuz da bizim Amirimiz de bizim esnafımız da bizim herkes ne gerekiyorsa kendisine ne söyleniyorsa onu yapmalıdır.

Maskeyse maske mesafeyse mesafe

AŞIYSA AŞI..!

Şuan bir biyolojik savaşın içerisinde olduğumuzu kimse unutmasın,

Hastalık yapay ya da gerçek fark etmez neticede var!

Eğer bu savaşı yaza kadar kazanamazsak şunu herkes aklından çıkarmasın 2021 yazı biter 2022 ise çok ama çok zor geçer..

**

Ahmet Kurt Amasya’ya veda etti

Amasya Aile Çalışma ve Sosyal hizmetler müdürlüğü yapan Ahmet Kurt’ yeni görev verildi.

Üç dönem Tonya Belediye Başkanlığı da yapan Ahmet Kurt, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak görev yaparken vekâleten Trabzon, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atanmıştı. Ardından Amasya İl Müdürü olarak asaleten atanan Kurt, bir yılını doldurmadan bu görevinden de alınarak Bakanlık emrine atandı.

Kurt, veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kısa sürede çok sevdiğim Şehr-i Güzel Amasya'dan ve bir o kadar güzel insanından ayrılma vakti geldi. Farkındalıklarımızla, diyaloglarımızla, üretkenliğimizle ve kanun, adalet gözetmemizle, gök kubbede hoş seda bırakmışsak bu bize yeter. Selam olsun asaletli insanlara...”

**

Tonyalı Profesör koronavirüs için ilaç önerdi

Prof Dr Kazım Üzüm, Covid-19 ölümlerini azaltabilecek bir öneri için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na iletilmek üzere CİMER’e başvurdu.

Tüberküloz dışı akciğer enfeksiyonlu hastalarımda yaygın olarak kullandığı bir ilacı öneren üzüm konuyu CİMER’e de yazdığını söyledi.

Ancak Üzüm “Üzülerek ifade etmek isterim ki maalesef görüş ve düşüncelerim akademik camiada kabul görmemiştir. “ ifadelerine yer vererek önerisinin dikkate alınmadığını söyledi.

Ayrıca kullandırdığı ilacın entübe edilmekten koruduğunu iddia eden Üzüm, kullanan hastalarım hiç entübe olmadı dedi.

Tonyalı profesör Üzüm iddialarında oldukça ısrarcı. Bakalım karşılık bulabilecek mi?

**

TÜFAD’dan iki güzel haber geldi

Koronavirüse yakalanan Trabzonspor eski teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay ve antrenör Nebil Tekinarslan konusunda son günlerde yoğun bakımda oldukları ve durumlarının ağır olduğu haberleri gelmişti.

TÜFAD bu konuda bir açıklama yaparak

“Covid-19 virüsü sebebiyle tedbir amaçlı yoğun bakıma alınan sevgili Mustafa Reşit Akçay ve Nebil Tekinarslan hocalarımızın durumları iyiye gitmektedir ve bir kaç gün sonra tedavileri bitecektir. özellikle sosyal medyada çıkan asılsız haberlere itibar etmeyiniz.” İfadelerine yer verildi.

Bu iki haber sevenlerini sevindirirken biz de tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

**

Ayşe Sula Köseoğlu’na önemli görev

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'na, kritik görev!

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak atandı. Köseoğlu’na bu bilgiyi bizzat AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki arayarak bildirdi. Köseoğlu, bu görevde bulunan tek kadın Başkan Yardımcısı olacak.

Köseoğlu konuşla alakalı yaptığı paylaşımda “Genel Başkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, Genel Başkan Yardımcımız Sn. Mehmet Özhaseki’nin takdirleriyle atandığımız Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığında enerjimizi, tecrübemizi, heyecanımızı ülkemize hizmet yolunda kullanmaya devam edeceğiz.. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

**

Çakıroğlu’ndan aşı çağrısı

Trabzon Büyükşehir belediye meclis Üyesi Davut Çakıroğlu bu sefer bir çağrı ile çıktı karşımıza. Aşı sırası gelen Çakıroğlu hiç vaki kaybetmeden gidip aşısını oldu.

O anlara ait bir fotoğraf paylaşan Çakıroğlu bir de çağrı yaptı “Yaşım geldi aşımı oldum. Yaşı gelen lütfen aşısını olsun. Bir nefes bir ömür.”

Tüm aşı sırası gelenleri biz de aşı olmaya davet ediyoruz. Şu günlerin geride kalması dileğiyle.

**

Trabzonlu isme önemli görev

Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı Baş Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Sedat Kadı, yeni inşa edilen İstanbul Uluslararası Havaalanında (TGS)Turkish Ground Servicos Yer Hizmetleri A.Ş İstasyon Baş Müdürü olarak göreve başladı.

Aslen Maçkalı olan Kadı, KTÜ Elektrik ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Uzun yıllardır havacılık sektöründe görev yapan Mustafa Sedat Kadı, evli ve iki çocuk babası olan ve iyi derecede İngilizce bilen Kadı’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler