Anahtar Deliği 20.12.2019

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 20.12.2019

Anahtar Deliği 20.12.2019

ŞİMDİ GİDİP KINA YAKIN!

Yıllardır bölgenin turizm merkezi Trabzon derler…
En şatafatlı toplantıları yaparlar.
Turizmcileri her ay bir yerde toplarlar…
Trabzon’un 4 bakanı ile ayrı ayrı görüşürler.
Trabzon bölgede en hızlı turizm açısından büyüyen kentidir derler.
Ama bakın ne oldu?
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu seçimi 29 Aralık 2019 tarihinde Trabzon’da yapılacak ya…
 Karadeniz’den 18 ili temsilen Trabzon’dan bir aday çıkaramadılar!
Toplantının Trabzon’da yapılması için, günlerce uğraştılar.
Ankara-Trabzon gidip geldiler. 
18 il içinde otel sayısı, turizm hareketliliği, oy potansiyeli en fazla Trabzon’dur dediler, toplantıyı aldılar, ama bu toplantıda 18 ili temsilen bir Trabzonlu aday çıkaramadılar.
Ne Trabzon Ticaret Sanayi Odası…
Ne Trabzon Valiliği…
Ne Trabzon Büyükşehir Belediyesi…
Hiç biri etkili olamadı!
Bunun nedeni nedir?
Bir kaç kişinin didişmesi mi?
Bir kaç kişinin istediği adayın çıkmaması ve sonrasında, “Ben yoksam onlar da olmasın” tavrı mı?
Yine Trabzon kaybetti.
Trabzonlu kendi içinde didişti ve kaybetti.
Şimdi kına yakın!

O TURİZMCİ KİMLERE GÖNDERME YAPTI?

TSİAD Başkanı Murat Çavga, yukarıdaki konuyla alakalı çok çarpıcı ifadeler kullandı. Bu açıklamasında bakın kimlere gönderme yaptı;
“Bakanlık tarafından atama yapılacak olsaydı Milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın whatsappları referans mesajları ile dolardı”
Bildiğiniz üzere Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu seçimi 29 Aralık 2019 tarihinde Trabzon’da yapılacak. 
Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na Karadeniz bölgesindeki 18 ili temsilen seçilecek adayı belirleyecek seçimin Trabzon’da yapılması uygun görüldü. Neden mi?

Çünkü:

1- On sekiz il içerisindeki turizm hareketliliği en yoğun il Trabzon,
2- On sekiz il içerisinde turizm envanteri en fazla olan il Trabzon,
3- On sekiz il içerisinde turizme en hazır İl Trabzon,
4- On sekiz il içerisinde oy potansiyeli en fazla olan il Trabzon,
5- On sekiz il içerisinde otel yatak sayısı en fazla olan il Trabzon,
6- On sekiz il içerisinde turizm deyince akla ilk gelen il Trabzon,
7- On sekiz il içerisinde havalimanı yolcu trafiği en fazla olan il Trabzon,
8- On sekiz il içerisinde bakanlıkça merkez kabul edilen il Trabzon.

Peki ne oldu?

Bu kadar yeterliliğe sahip olmamıza, bakanlıkça merkez kabul edilmemize, merkez kabul edilip seçimin Trabzon’da yapılacak olmasına rağmen kendini bu göreve hazır hisseden bir adet otel sahibimiz ya da yöneticimiz maalesef seçimde aday olmadı. 
Bu durum dinamik bir yönetim anlayışına geçmeye hazırlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı gözünde şehrimiz adına büyük bir prestij kaybıdır. Beklentimiz o ki yeni dönemde İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri Valilerimizin himayesinde ancak ajansa seçilecek bölge yöneticisi ile daha fazla koordine bir yapıya doğru gidiyor. Bu öngörümüzün gerçekleşmesi halinde ajansa göndereceğimiz yöneticinin bölge turizminin merkezinden, Trabzon’dan çıkmaması çok acı bir kayıp haline gelecektir.

Bunları söylerken hâlihazırdaki adaylarımızın bu konuda yetersiz olduğu ya da benim mikro milliyetçilik yaptığım aklınıza gelmesin. Öğrendiğim kadarı ile bölgemizden üst düzey deneyimlere sahip iki tane adayımız yarışacak. Onların hangisi seçilirse seçilsin bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphem yok. Üzüntüm şu ki bu seçimde her platformda bölgemizin turizm lokomotifi olarak dillendirdiğimiz şehrimizden bu göreve talip bir turizmcimizin olmaması.

Gelinen bu süreçte, Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu göreve geldikten sonra şehrimizde Turizm koordinasyon toplantısı, turizm değerlendirme toplantısı, turizm toplantısı, istişare toplantısı vb.. gibi isimler adı altında, basına yansıyan yada yansımayan birçok toplantı düzenlenmiştir.  Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun bundan sonra daha önceki toplantılarda görüşlerine önem verdiği ancak bu seçim için yeterliliği olmasına rağmen seçime girmeyen ya da ortak aday belirlemeyen turizmcilerin bu konu hakkındaki görüşlerini alarak konuyu tartışması gerekmektedir. Sonuçta bu tarz bir göreve kendini yeterli hissetmeyen kişilerin bu güne kadar vermiş olduğu bilgiler tartışmaya açıktır!

Başta bir STK başkanı olarak kendim olmak üzere şehrimizde turizme fayda sağlamaya çalışan STK başkan ve temsilcilerinin yaşanan bu süreçteki sorumluluklarını gözden geçirmeleri gerekmektedir.

İl kültür ve turizm müdürümüz Sayın Ali Ayvazoğlu’nun bu durum ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapması elzemdir.

Bünyesinde hatta yönetiminde bu seçime girme yeterliliği olan otel ve turizm işletme belgeli restoran işletmecilerini bulunduran Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Sayın Suat Hacısalihoğlu’nun bu konu hakkında görüşlerini bildirmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak an itibari ile iş işten geçmiş durumda. Biri Samsun’dan diğeri Rize’den olmak üzere sorumluluk alma yeterliliğine sahip elini taşın altına koyma cesaretinde ve bilgisine güvenen iki adayımız var. Allah çıktıkları bu yolda yar ve yardımcıları olsun. Seçilecek Bölge temsilcimize görevi süresince bölge turizmimizin faydasına her türlü desteği vermeye hazır olacağız.

Bizim ise bir sonraki seçime hazırlık yapmaktan başka bir çaremiz kalmadı. Koskoca turizm şehrinde elini taşın altına koyacak, bilgi ve birikimine güvenen bölgemizi temsil etme yeterliliğine sahip bir adayımız çıkmadı. Bildiğim bir gerçek var ki bu görevlendirme seçim ile değil de atama ile yapılacak olsaydı şuanda Milletvekillerimizin ve Bakanlarımızın whatsappları referans mesajları ile dolacağı gerçeğidir…”

O SÖZLERİ ACABA İNTİKAM İÇİN Mİ SÖYLEDİ? 

AK Partili Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bizim dönemimizde makam sahibi olmak için imam hatipli olacaksın bir de Trabzonlu” şeklinde açıklama yaptı. Sonra dün bu sözleri Haber61 manşetine taşıyarak, yine Trabzon’un hedef alınmasını eleştirdi.
Gelen tepkilere Yücel Yılmaz, geri vites yaparak,” Sözlerim yanlış anlaşıldı cımbızlandı” diyerek cevap verdi.
Balıkesir’de bir AK Parti kongresinde arbede yaşanmıştır. Bu arbedede kongrenin divan başkanlığını Trabzon Milletvekili ve AK Parti Balıkesir İl Koordinatörü Muhammet Balta yapıyordu.
Bu arbede sonrası büyük tartışmalar yaşanmış, oradaki belli bir AK Parti grubu, Milletvekili Balta’yı hedef almıştı!
Bu arbedenin intikamımı bilemiyoruz lakin Milletvekili Balta, Belediye Başkanı Yılmaz’a, son sözlerinden dolayı, “Ağzından çıkanı kulağın duysun, haddini bil özür dile” diyerek cevap verdi.
Bir iddiaya göre Muhammet Balta’nın Trabzonlu olması da bu sözlerin söylenmesine vesile oldu..
Her ne olursa olsun, isterse bir parti içi çekişme olsun ama bu sözler söylenecek sözler değil! Hele de bir belediye başkanı, toplumda düşman yaratırcasına böyle sözler söyleyemez. 

MİLYONCUKLAR HARCANDI ADRESE TESLİM İDDİALARI BAKIN NEYMİŞ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin aydınlatma ihalelerinin çok uçuk miktarlarda verildiği, hatta birilerine özellikle peşkeş çekildiği iddia ediliyordu.
Bu iddialar medyaya da yansıyınca, aslında çok önemsemedik ama araştırdık!
İddiaları ortaya atanlar araştırmadı lakin biz bir soralım dedik.
Trabzonlular merak etmeye başladılar.
Meğer işin aslı öyle değilmiş..
Yok 18 milyon lira Uzunsokak ve K.Maraş ışıklandırılacakmış da..
Yok 20 milyon falan adrese teslim ihale verilmiş de..
Yok böyle bir şey!
Gerçek rakamları sorduk ve aldık.
Trabzon Surları 1. Etap Aydınlatma işinin 23.07.2019 tarihinde ihalesi açık usulle yapılmış! Yüklenici firma aydınlatma işini 504 bin 898 liraya almış. 
Uzunsokak ve Kunduracılar Caddesinin ihalesi de açık usulle gerçekleştirilmiş, 484 bin 590 liraya verilmiş..
Durum bu!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler