Anahtar Deliği 20.09.2018

Anahtar Deliği 20.09.2018

Anahtar Deliği 20.09.2018

VOLKAN CANALİOĞLU O SORUYA NE CEVAP VERDİ VE BUNDAN NE ANLADIK

Türkiye genelinde 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin yavaş yavaş yaklaşmaya başlamasıyla Trabzon'da nabız yükseldi. Partiler aday arayışında..

İyi Parti'den büyükşehir belediye başkan adayı olma olasılığı konuşulan eski milletvekili ve eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu, o soruya cevap verdi.

"Ben bu seçim sürecini dışarıdan seyretmeyi tercih ediyorum” diyen Canalioğlu şunları söyledi; “Trabzon'un geleceğine dışarıdan bakıyorum. Benim herhangi bir siyasi partiden belediye başkan adayı olma noktasında bir düşüncem yok" Canalioğlu artık dinlendiğini ifade ederek, "Siyasette her an her şey değişebiliyor ama genel düşüncem bu yöndedir. Şimdilik dışarıdan seçim sürecini gözlemlemeyi tercih ediyorum. Siyasette nokta olmuyor, virgül oluyor. Bazen seni aşan durumlar oluyor, yine horona girmek zorunda kalıyorsun ancak benim düşüncem bu yerel seçimlerde hiçbir partiden aday olmama yönündedir. Bunun haricinde Trabzon’un büyümesi, kalkınması için çeşitli platformlarda düşüncelerimizi ifade etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yani aslında kapıları kapattı gibi gözüksede öyle değil. Ufacık da olsa bir aralık bıraktı. Demekki CHP’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı bekliyor. Ve diğer partilerle ittifak istiyor denebilir.

KİMLER DEVREYE GİRDİ?

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, 21 yıldır Trabzon’da. Uğur’u Trabzon’da partili partisiz, iktidarından muhalefetine kadar sevmeyen yok gibidir. Oyunculuğu ile de büyük ilgi almıştır. Trabzon’da başarılı bir grafik çizen Uğur Keleş, daha önce tayini İstanbul’a çıkmıştı. ‘Ben Trabzon’u çok seviyorum’ diyerek gitmemişti. Uğur Keleş, geçenlerde yeni sezon hazırlıklarını yapmış ve genel müdürlükten de onay almıştı.

Ama ne olduysa..

İşler bir anda karıştı.

Bir anda değişti.

Önceki gün Uğur Keleş’in yerine Adana Devlet Tiyatrosu Bölge Müdür yardımcısı Saliha Karahasan’ın atandığı haberini duyduk. Saliha Karahasan Trabzonlu... O da uzun yıllar Devlet Tiyatrosunda...

Uğur Keleş veda etti ama neden görevinden alındığı. bilinmiyor. Acaba Saliha hanımın Ankara’da güçlü lobisi mi vardı?

Kimler devreye girdi?

BATIYOR FALAN DENDİ AMA PERSONEL ALACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine sözleşmeli sağlık personeli alınacağı bildirildi. KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Farabi Hastanesi Başhekimliğinde, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 6 Haziran 1978 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın, Lisans 2018 KPSS (B) grubu sınavı ile personel alımı gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamada, ilgili sınavdan "KPSSP3" puan türü esas alınarak sıralama ile alım yapılacağı aktarılarak, alınacak 14 hemşirenin KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimliği bünyesinde istihdam edileceği kaydedildi. Başvuruların, 2 Ekim 2018'e kadar KTÜ Personel Dairesi Başkanlığına yapılması gerektiği belirtildi

AK PARTİ’NİN VEKİLLERİ NE YAPACAK?

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda hangi görüşü bildirecek. Ortak görüş bildirmeyecekleri kesinleşti. Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu kesinlikle Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın kararına asla uymaz. Günnar ve Balta Haydar Revi’yi destekliyor. Onun büyükşehir belediye başkan adayı olmasını istiyorlar. Salih Cora bu düşüncede değil. Cora Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ne de Haydar Revi’yi istiyor. Cora sanki Ahmet Metin Genç’ten yana tavır alacak gibi duruyor. Bahar Ayvazoğlu ise kararsız.

TRABZONSPOR BASKETBOL TAKIMI KAPANIYOR?

Trabzon Basket büyük ihtimalle bu sezon A takım faaliyetini dondurup seneye aktifleştirecek.

Tahincioğlu Basketbol Ligi’ne katılma şansı ‘mucize ötesi’ olan Trabzonspor’da, 6 aydır personel maaşları ödenemiyor. Oyuncu yok ve yenileri alınamıyor.

Trabzon Basketbol’da şu gelişmeler yaşanıyor...

* Geçen sezonun ortasında gelen ve takımı kümede tutmayı başaran koç Ozan Bulkaz, sözleşmesi olmasına rağmen görev yapamıyor.

* Takımda oyuncu yok. A takım seviyesi için 3 alt yapı oyuncusu bulunuyor.

* Personel maaşları 6 aydır ödenemiyor. Sponsorlar çekildi, FIBA’da tam 12 ayrı dosyadan borç ve transfer yasakları bulunuyor.

* A takım faaliyeti dondurulursa, aktifleştirildiği zaman Bölgesel Lig’den başlanması gerekiyor...

Hürriyet’e konuşan Trabzon Basketbol Başkanı Abiş Hopikoğlu ise şunları söylüyor...

- Geçen sezon yüzde 90’lık yükü çektim. Ancak bu sezon bunu başaracak imkan yok. Trabzonlu tüm siyasetçiler ve iş adamları dahil, herkesle görüştüm. Destek bulamadım.

- A takımı bir yıl dondurup, geri dönme ihtimalimiz var. Alt yapıyı ise kesinlikle durdurmayız.

2 yıldır yaptığımız uyarıların sonucu bu duruma gelindi.

Hiçbir önlem alınmadı aksine daha faza transfer hataları daha fazla ‘kutuplaşma’ tavırları bu sonu yaklaştırdı.

Yazık oldu.

Bir ihtimal daha var ama bakalım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler