Anahtar Deliği 20.08.2020

Anahtar Deliği 20.08.2020

Anahtar Deliği 20.08.2020

SÜLEYMAN SOYLU BİLİYORDU İMASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Türkiye’ye cuma günü müjde vereceğim demesini ardından farklı şekilde yorumlar gelmeye başladı. Dünya gündemine oturan bu mesaj, hem heyecan hem merak yarattı. 
Gelişmeleri verirken AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun fotoğrafındaki bir ayrıntıyı verdi. 
Kedilerini sevdiği fotoğrafta bir takvim yaprağı vardı. Burada 21 Ağustos Cuma’yı işaret ediyordu. 
Uğur Aydın da o kısmı sundu ve, “İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu bey müjde ile ilgili çok yakında güzel haberler alacağız diyerek tarihle ilgili ipucunu vermişti zaten..” dedi.

Anahtar Deliği 20.08.2020
DAYATMANIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIM RESTİ  

Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın 3 dönem kuralına takılıp aday olamaması, ardından kendinin işaret edeceği bir adayın belirsizliği, Ortahisar’a aday gösterilme konusunda parti kurmaylarının farklı isimler üzerinde durması genel merkezi pandamı de olsa temayüle itti. Temayül yoklaması yapıldı dün. 200 kadar partili oyunu kullandı. Genel Merkez bu temayüle göre hareket eder mi? Bize sorsalar etmez! Bugüne kadar AK Parti’yi Trabzon’da takip eden gazeteciler olarak genel merkezin AK Parti teşkilatlarını dinlediği, onların kararlarına önem verdiğine pek de şahit olmadık! Neyse bu kısma girmeden bir isyana bir reste tanık olduk! AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil Ibrahim Demirtaş, “Dayatmanın her türlüsüne karşıyım. Teşkilat ne yazıp ne yazmayacağını çok iyi bilir” mesajı yayınladı. 
İçeride dayatma yapanlar olduğunu bu mesajdan anladık! Bir vekilin özellikle bir isim üzerinde teşkilat üyelerini aradığını da… 

HANGİ İSİMLER KONUŞULDU

Ortahisar’da AK Partinin yaptığı temayülde işin ilginç tarafı Selahattin Çebi ismine yakın isimler Dündar Ayyıldız için teşkilatlara telefon açtığını, hatta ve hatta Dündar Ayyıldız için oy isterken “Mutlaka bu olmalı” tavrı sergiledikleri kulağımıza geldi.

AK Parti çatısı altında Trabzon'da çeşitli görevlerde bulunan Ortahisar Kent Konseyi eski Başkanı Dündar Ayyıldız, Yomra Belediye Başkan aday adayı ve  Trabzon Milletvekili Aday Adaylığı yaptı. 

Dündar Ayyıldız siyasete uzak durduğu dönem dün temayülle noktalandı bundan sonra daha çok karşımıza çıkacak gibi duruyor. 

En çok Dündar Ayyıldız tartışıldı konuşuldu desek yeridir. 
Bu temayül AK Parti içindeki çekişmeyi gün yüzüne çıkardı. 


Diğer isimler,  “Halil Ibrahim Demirtaş, Hasan Dilekoğlu, Dündar Ayyıldız, Yasin Aydın, Bukeyir Çakmak, Hüseyin Yilmaz..” oldu.

BENSİZ TEMAYÜL TUZSUZ HAMSİYE BENZER

Peki AK Parti’nin Ortahisar’da yaptığı temayüle AK Parti kurmaylarından kimler yakın davrandı. 
Müdahil davrandı.
Tam içinde göbeğinde yer aldı.
Veya uzak kalmayı tercih etti. 
Mesela AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, teğet geçti.
Adnan Günnar, ucundan gördü.
Bahar Ayvazoğlu, fena halde iç çekti..
Salih Cora, dibine dibine girdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Çok da önemli değil, keyfime bakarım” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bensiz temayül tuzsuz hamsiye benzer” mesajını içten içe hissettirdi.


İYİ PARTİ’DE BALTALAR NASIL KUMA GÖMÜLDÜ!


İyi Parti Trabzon İl Kongresinde teşkilatların, partililerin yüzüyle yüzüne vuran Azmi Kuvvetli-Davut Çakıroğlu kavgasında yeni gelişmeler oldu.
Azmi Kuvvetli “Bana 22-23 çizik atıldı! Kimse bunu başka yere çekmesin, seçilmiş il başkanıyım” mesajları versede İYİ Parti Grup Başkanlığından üst kurul delegesi yazılmadığı için istifa eden il kongresinde de Azmi Kuvvetli’nin listesine karşı çalışan Çakıroğlu, son mesajında yine “Seni 100’ün üzerinde delege çizdi” iması yaptı.
Evet her iki taraf da partiye zarar gelmesin diye bu kavgayı sonlandırdı diyebiliriz. Dün itibariyle bu kavga bitti. Baltalı kuma gömüldü. Bundan sonra neler mi olur?
Davut Çakıroğlu’nu mecliste değilde parti içi çalışmalarda daha çok göreceğiz gibi geliyor!
Davut Çakıroğlu son açıklaması çok çeşitli irdelenebilir. Daha çok yazabilirdik ama böyle kısa kalsın!  
Ama şu analizi yapabiliriz, bu kavga sadece Azmi Kuvvetli’nin hazırladığı bir listeyle çıkmadı. Davut Çakıroğlu istenmiyor belliki. E meclis üyesi de.. İyi da ses getiriyor. Disipline verip partiden ihraç da edemiyorlar.
Öyle bir git-gel içindeler.
Bu arada Davut Çakıroğlu Meral Akşener’ci..
Ali Sağır’ın Çakıroğlu ile arası hiç yok.
Milletvekili Hüseyin Örs bu kavganın Ali Sağır tarafında.
Davut Çakıroğlu’ndan yana tavır sergilesiydi şimdi listedeydi. 
Daha çok şey yazardık da neyse..
Burada bitirelim.. Yakında yeni kulislerle karşınıza çıkarız.

EVİNİZE DÖNÜN DİYE BAĞIRDI!

Trabzon’da virüs zirve yaptı. 
Ciddi artışlar var. 
Hastaneler doldu.

Kimse uyarıları dikkate almıyor!
Buna en son isyan eden  Trabzon’un pandemi hastanesi Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi  oldu.

 “Kendinize gelin” diyen Türedi, “Trabzon'lu hemşehrilerim hepinizi seviyoruz ama artık kendinize gelin lütfen. Trabzon bir metropol değil, sağlık kapasitemiz metropoller kadar değil, günlük vakalarda metropoller ile yarışacağız neredeyse. Lütfen gereksiz temastan kaçının ve evlerinize dönün artık.” Ifadelerini kullandı.
Kendisini tebrik ediyoruz. Allah yardımcısı olsuna. Bu işin en başından beri personeliyle canla başla uğraşıyor!
Hatta her gün açıklama yaparak uyarılar yapmasını bekliyoruz.

Anahtar Deliği 20.08.2020

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler