Anahtar Deliği 20.07.2018

Anahtar Deliği 20.07.2018

Anahtar Deliği 20.07.2018

SÜLEYMAN SOYLU İLE İLGİLİ KULİS İDDİASI

Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu, ekibi Genel Müdür Ergun Hardaloğlu ile Yayın Danışmanı Levent Ustabaşı’nı yanına alarak Ankara’ya çıkarma yaptı. 16 bakandan oluşan kabinenin 4’ü Trabzonlu olması ve diğer seçilen meclisteki Trabzonlu milletvekillerini ziyaret ettiler. Bazılarının yoğun programı bazılarının da Ankara dışında olmasından dolayı tamamıyla görüşemediler. Görüştüklerinde de Trabzon siyaseti ve yerel seçimler öncesi önemi izlenimlere sahip oldular. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un eski milletvekili. Şu anda İstanbul’dan seçildi. İçişleri Bakanlığı görevine devam ediyor. Haber61 ekibini karşıladı. Ağırladı. Sohbet esnasında sık sık Trabzon turizmini sordu, kentin mega projelerini paylaştı, birlikte istişare ettiler. Bakan Soylu Trabzon’dan kopamıyor. Burayı unutamıyor. Süleyman Soylu her defasında, “Trabzon benim memleketim. Burada vekil olmak benim hayatta aldığım en kutsal görev” diyordu.  Bu sözü boşuna demiyormuş. Bu sözünün çok dolu olduğunu yine bir kez daha  ekibimize gösterdi. Trabzon’a olan ilgisinin azalmadığını aksine daha fazla arttığını gözlemlediler. Trabzonspor’u es geçer mi tabiki onu da konuştu, merak ettilerini sordu. Bazı analizlerde bulundu. Süleyman Soylu siyaseten çok  tecrübeli bir isim. Memleketinde görev almış. Vekillik bakanlık yapmış. Her nerede olursa olsun Trabzon kentinden ve siyasi odağından kopmayacağını kopamayacağını biliyor. Çünkü kopması siyasi fırsatı tepmek olur. Hele de Trabzon gibi bir memlekette zorlu bir görevi başarılı yapmışsan.. 

Ankara kulislerinde Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı da en fazla kulağımıza gelen bilgiler arasında oldu. Haber61 ekibi bu soruyu kendisine sormamış. Kulislerde konuşulduğundan… Zaten bu soruya da Bakan Soylu cevap vermez! Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onu bu göreve düşündüğü ileri sürülüyor lakin kesin değil tabi.. Bir kulis iddiası bu..

ŞADAN EREN VE MAZHAR YILDIRIMHAN ZİYARETLERİ 

Haber61 ekibinin başkent ziyaretleri sadece meclisle sınırlı kalmadı. TOBB delegesi TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren’i TOBB’un ikiz kulelerinde ziyaret ettiler. Şadan Eren yine o sempatik tavırlarıyla ekibimizle renkli bir sohbet gerçekleştirdi Hatta ekibimiz, “Yine yerel seçim öncesi kulislerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına adınız geçiyor” demesine, “Her yerel seçimler önce adım geçer normaldir” cevabını verdi. Ama düşüncesini söylemedi. Net bir şekilde “Aday olmak isterim” demedi. Düşüncesinde böyle birşey yok anlaşılan.  

AK Parti kulislerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda ismi öne çıkanlardan biri de Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan da var. Yıldırımhan ekibimizi bakanlık makamında karşıladı. Yeni yapı oluşmasından dolayı yeni bir atama yazısı bekliyor. Henüz durumu netleşmedi.  “Nerede görev verilirse yaparım” diyor. Yıldırımhan ile ekibimiz görüşürken Trabzon’dan gelen telefonlar dikkat çekiciydi. Spordan siyasete, iş dünyasına kadar.. Her kesimden isimler arıyorlar. Danışmak isteyenler sorunlarını çözmek isteyenler ilgi ve yardım bekliyorlar. Hepsine cevap veriyor. Belliki müsteşar yardımcılığı görevini yaparken Trabzon’dan gelen talepleri de değerlendiriyor. Hiçbirini geri çeviriyor. Bu nedenle belkide büyükşehir belediye başkan adaylığında AK Parti kulislerinde devamlı adı geçiyor. Kendisinin de bunu istediğini gözlemledik. Kendisi diyemese de böyle. İçişleri Bakanlığında görev almayı Bakan Soylu ile çalışmayı da istiyor. Yakında durumu belli olur. Vedalaşırken, “Trabzon’dan hiç kopmamışsınız belliki” diye kendisine inceden takılan ekibimize, “Ben buraya geldim geleli daha dün ikinci kez burada berbere gidip traş oldum. Ben her hafta Trabzon’dayım. Asla kentimizden sorunlarından ve önünü açacak projelere desteğimizde azalma kopma olmaz” diyerek cevap verdi.

Bu cümlesinden bile gazeteciler büyükşehir aday olmak istiyor tespitini yapıştırabilir..

Öyle değil mi?

Anahtar Deliği 20.07.2018


BERAT ALBAYRAK NEDEN ZİYARETLERİ KABUL ETMİYOR!

Haber61 ekibimiz Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanı Trabzonlu Berat Albayrak ile görüşmek istedi. 7-8 kez randevu girişimleri oldu. Berat Albayrak yoğun programları nedeniyle bir türlü ekibimiz kendisine ulaşamadı. Ama Trabzonlu danışmanı Ufuk Hacıahmetoğlu ekibimizle ilgilendi. Bakan Albayrak’ın ziyaretleri kabûlüne başlamadığını bazı önemli toplantılara katılmasından dolayı ziyaretleri daha sonraki bir tarihe aktarıldığını söyledi. Gerçekten de çok yoğundu. Bakan Albayrak İstanbul’da toplantıdan çıkarak Ankara’daki bakanlığa gelmesiyle toplantılara girmeye devam etti. Gece saat 04 sularında tekrar İstanbul’a döndü. 

Ayrıca Bakan Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda birlikte çalışacağı ekibi de netleşmeye başladı. Turkcell CFO’su Bülent Aksu yeni dönemde, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışacak.
Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bakanlığa geldikten sonraki ilk gezisini G-20 toplantıları çerçevesinde Arjantin’e yapacak.  Buradan döndükten sonra misafirleri ağırlayacağı istişareler yapacağı söyleniyor. 

Anahtar Deliği 20.07.2018


AĞAOĞLU’NUN İKİ YÖNETİCİSİ VE NEFES ALDIRAN ADIMLAR 

Trabzonspor Kulübü yönetimi iki büyük hamle yaptı. Birincisi Türkiye’de 3 büyük kulüpte bile olmayan bir tüzüğü tam zamanında genel kurul kararıyla işleme soktu. Yönetimden ekibin başında yer alan Trabzonspor yöneticisi NETAŞ Kamu İlişkileri Danışmanı Müminhan Bilgin, bu iş için çok çabaladı. Tüzük kabul edildi. Müminhan Bilgin, “Bana Allah bu görevi nasip etti. Çok mutluyum. Gerçekten kulübümüz için yönetim olarak başkanımızla birlikte ciddi bir hamle yaptık. Trabzonspor sağlam temeller üzerine oturmuştur” dedi. İkinci büyük adım ise Yönetici Ertuğrul Doğan açıkladı. Doğan,” Yaklaşık yüz gündür görevde bulunan yönetim kurulumuz toplamda 139 milyon 740 bin 923 liralık ödeme yaparak, kulübümüzün önündeki en büyük engellerden biri olan ‘Kulüp Lisansı’ başta olmak üzere UEFA ve FİFA dosyaları bir çok icra dosyası ve ciddi cezai şartlar içeren borçları ortadan kaldırmıştır” dedi.

Anahtar Deliği 20.07.2018
Doğan alışık olmadığımız bir yönetici profili çiziyor. Her bir kalemi detaylıca kamuoyuyla paylaşıyor. Taraftara, “Şeffaf bir yönetim kuruluyuz herşeyimiz açık ve siz taraftarlarımızın en ince detayı bile bilmesini istiyoruz” diyor. Bu olması gereken bir yöneticilik çizgisidir. Tebrik ediyoruz.

Anahtar Deliği 20.07.2018

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar